Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Γλίτωσε τη γκρίνια - Το πλάνο Λουτσέσκου μετά τον Ολυμπιακό - Τον πλήρωσε ακριβά και... καθάρισε!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-08 22:14:00

Γλίτωσε τη γκρίνια - Το πλάνο Λουτσέσκου μετά τον Ολυμπιακό - Τον πλήρωσε ακριβά και... καθάρισε!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γλίτωσε τη γκρίνια - Το πλάνο Λουτσέσκου μετά τον Ολυμπιακό - Τον πλήρωσε ακριβά και... καθάρισε!

Ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ, τα σημεία κλειδιά και το άγχος στην Τούμπα. Πώς ο Ρουμάνος προπονητής μεταμόρφωσε την ομάδα του, πώς κατάφερε να... επαναφέρει τον Εσίτι και ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης. Γιατί όμως εντός έδρας εμφανίζει τόσα προβλήματα;

O ΠΑΟΚ πήρε ένα διπλό εξαιρετικά σημαντικό στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο Δικέφαλος θα πήγαινε στη διακοπή μέσα στην εσωστρέφεια και τη γκρίνια και πιστέψτε με αυτές δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες για μια ομάδα. 

Οι «ασπρόμαυροι» πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη τους εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στους «πράσινους» και με τον ψυχρό εκτελεστή Γιάσμιν Κούρτιτς απέδρασαν από την έδρα του «τριφυλλιού». Μετά από την ήττα κόντρα στην Κοπεγχάγη, οι «ασπρόμαυροι» χρειαζόντουσαν μια μεγάλη νίκη. Η ψυχολογία τους ήταν εύθραυστη και έπρεπε να... ρεφάρουν οπωσδήποτε. 

Από το χθεσινό υπάρχουν πολλά και πολλοί που μπορεί να σταθεί κανείς. Ωστόσο εγώ θέλω να σταθώ σε τρία σημεία κλειδιά κατά τη γνώμη μου.

Το πρώτο είναι ο Άντερσον Εσίτι. Μετά τα λάθη του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης η ψυχολογία του είχε φτάσει στα τάρταρα. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου από τότε προσπάθησε να τον ανεβάσει και να του δώσει να καταλάβει πως όλοι κάνουν λάθη.

Βήμα-βήμα ο Ρουμάνος με τη μαεστρία που έχει στο κομμάτι της ψυχολογίας κατάφερε να τον επαναφέρει και μάλιστα δεν δίστασε να τον ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Εκεί λοιπόν ο Νιγηριανός πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια, ο τεχνικός του Δικεφάλου που γνωρίζει πως δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παίκτες, κατάφερε να κερδίσει ξανά τον Εσίτι που έμοιαζε χαμένος μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό! Αυτό δείχνει και το πόσο καλός είναι ο Λουτσέσκου στη διαχείριση του έμψυχου υλικού του.

Το δεύτερο κομμάτι είναι το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν να παίρνουν μεγάλες νίκες και αποτελέσματα εκτός έδρας! Η Τούμπα συνήθως είναι το... κάστρο του Δικεφάλου, παρόλα αυτά φέτος ο ΠΑΟΚ τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα βρίσκει βαθμούς και νίκες μακριά από την έδρα του. 

 Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι πως αρχικά οι παίκτες της ομάδας αγχώνονται στην Τούμπα και θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσουν τον κόσμο, ενώ σίγουρα ισχύει και αυτό που είπε ο Λούκας Τέιλορ.  Δηλαδή πως οι αντίπαλοι στην Τούμπα παίζουν πιο κλειστά, ενώ εκτός έδρας οι παίκτες του Λουτσέσκου βρίσκουν περισσότερους χώρους. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στο να ανοίγει τις κλειστές άμυνες.

Το τρίτο σημείο κλειδί είναι απλά ο Γιασμίν Κούρτιτς. O Δικέφαλος το καλοκαίρι αποφάσισε να δώσει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον Σλοβένο χαφ και αυτός από την πρώτη ημέρα έχει αποδείξει την ποιότητα του. Μπορεί το γκολ στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ να έγινε viral, αλλά η γκολάρα του κόντρα στον Παναθηναϊκό έφτασε μέχρι την UEFA.

Ο «Κούρτα» έλειψε στον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της απουσίας του λόγω του Covid και αυτό φάνηκε. Ωστόσο στη Λεωφόρο έδειξε τον λόγο που οι «ασπρόμαυροι» αποφάσισαν να τους δώσουν ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Ο Σλοβενος λειτουργεί ως κομπιούτερ μέσα στο γήπεδο ενώ έχει και το κρύο αίμα για να πάρει τη μπάλα την ώρα που καίει όπως έκανε στο πέναλτι, αλλά και στην εκτέλεση του φάουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφωνοι στον ΠΑΟΚ με αυτό που έκανε ο Μπίσεσβαρ - "Φτιάχνει" Λουτσέσκου με... μπαμ ο Σαββίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags