Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Σαν να μπήκε ο... Κοσοβάρος Μέσι - Δύο γκολ θα έβαζε ο Μήτρογλου - "Διαφωνία" Μάνταλου με Τζόλη!
| 2021-11-15 00:04:00

Σαν να μπήκε ο... Κοσοβάρος Μέσι - Δύο γκολ θα έβαζε ο Μήτρογλου - "Διαφωνία" Μάνταλου με Τζόλη!

Σαν να μπήκε ο... Κοσοβάρος Μέσι - Δύο γκολ θα έβαζε ο Μήτρογλου - "Διαφωνία" Μάνταλου με Τζόλη!

Το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής και η απουσία του... δεύτερου Τσιμίκα. Γιατί δεν κατάφερε η Εθνική να νικήσει το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, πού παρουσιάζει τεράστιο κενό στην ενδεκάδα της και τι συνέβη στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Υπάρχει άραγε μέλλον;

Η Εθνική Ελλάδος φαινομενικά θα έπρεπε να μπει στον αγώνα με το Κόσοβο χωρίς μαθηματικό άγχος, μιας και έχει ήδη αποκλειστεί από το Κατάρ του 2022, ωστόσο αυτό δεν... φάνηκε στην πράξη, μιας και όχι μόνο δεν κατάφερε να επενδύσει στο 1-0 του Μασούρα, αλλά λίγο έλειψε να χάσει και το ματς, μιας και οι Κοσοβάροι έχασαν κλασικές ευκαιρίες από το 80΄ και μετά για την ολική ανατροπή!

Εάν μπορούμε να πούμε πως η Εθνική μας έχει ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό θα λέγαμε πως εντοπίζεται στην μεσοαμυντική της λειτουργία, η οποία κατέρρευσε στο τελευταίο 20΄. Εξάλλου, δέχθηκε γκολ μέσα στην καρδιά της περιοχής της, ενώ το διάστημα που μπήκε ως αλλαγή ο Ζεγκρόβα ήταν λες και μπήκε μέσα ο... Μέσι. Ο Κοσοβάρος έβγαλε μια εκπληκτική ασίστ, μια ακόμη που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, ενώ παραλίγο έλειψε να γίνει και ο ήρωας της χώρας του, με ένα προσωπικό σόου, όπου άδειασε τρεις Έλληνες διεθνείς, προτού αποκρούσει ο Γούτας.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα μας είναι πως της λείπει το εύκολο γκολ. Ο Μήτρογλου αποτελεί εδώ και καιρό... ανάμνηση και όσο η Εθνική δεν βρίσκει έναν νέο Μήτρογλου, τόσο θα το πληρώνει! Σίγουρα υπάρχει διάθεση για ποδόσφαιρο από τον Φαν Σχιπ που θα είναι και στην επόμενη ημέρα και σίγουρα οι Έλληνες διεθνείς τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν, αλλά δεν γίνεται σε εντός έδρας ματς που έχεις 18 ευκαιρίες, να σημειώνεις μόλις 1 γκολ.

Στην περίπτωση που έπαιζε ο... καλός Μήτρογλου σε ματς σαν και αυτό θα τελείωνε την αναμέτρηση με δύο γκολ. Όπως και να έχει στα θετικά ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Πέλκα στον άξονα, αλλά και του Μασούρα που μετά και τον... τραυματισμό του Μπακασέτα αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Έλληνας μεσοεπιθετικός. Άρτιος τακτικά, πολλά τρεξίματα και έχει στο ρεπερτόριο του και το γκολ. 

Μη ξεχνάμε πως η Ελλάδα έπαιζε για μια ακόμη φορά χωρίς παίκτες όπως ο Μπακασέτας και ο Φορτούνης που είναι οι κορυφαίοι μεσοεπιθετικοί όταν είναι στα καλά τους. Αντιθέτως, ο Μάνταλος σήμερα δεν έκανε και το καλύτερο βράδυ της καριέρας του, «χαλώντας» αρκετές φάσεις για τη χώρα μας, ενώ δεν δέχθηκε να αφήσει και μια στημένη φάση στον Τζόλη που είχε κερδίσει ένα φάουλ, το οποίο δεν αξιοποίησε, κάνοντας μια... χλιαρή εκτέλεση που απέκρουσε εύκολα ο Μούριτς.

Από εκεί και πέρα η χώρα μας ευτυχεί να έχει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσιμίκα, ενώ όσον αφορά τα δεξιά όσο και φιλότιμος και εάν είναι ο Ανδρούτσος, το γεγονός ότι επιθετικά έχει... κενά στο παιχνίδι του δημιουργεί πρόβλημα. Όπως και να έχει η επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρει την Εθνική σε μια διαδικασία όπου θα πρέπει να μάθει να κερδίζει τους αγώνες, διότι εάν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν πρόκειται να πάει στο Euro 2024!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον… τέλειωσε ο Μαρτίνς από του Ρέντη - Νέα απίθανη πώληση Μαρινάκη - Ρήτρα 5 εκατ. στις 31/12! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags