ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Επειδή θ’ αρχίσουν οι εξυπνάδες ότι ο Γιαννίκης είναι προπονητάκι της σειράς και κάνει μόνο για επαρχία και σιγά τις επιτυχίες του, το ίδιο καλά τους πάει φέτος τους Παγουράδες ο Μεταξάς, οφείλω να σημειώσω το εξής:
Η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες σε όλο το πρώτο ημίχρονο και με εννέα παίκτες σε μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Για να παίξει τα τελευταία είκοσι λεπτά, πάνω κάτω, πάλι με δέκα. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν κλαις για μια ήττα 2-3 από τον Ολυμπιακό, έτσι γυρνάς σπίτι και λες κωλοφαρδία και δεν πάθαμε τίποτα!

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:
Τί ακριβώς μπορεί να κάνει ο Γιαννίκης, όταν μπαίνει στο γήπεδο ο Λιβάι Γκαρσία και είναι σαν να έχει πάρει κολωνάκια; Χειρότερη εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ δεν έχει κάνει ποτέ, συνέχεια του άλλαζε θέσεις ο προπονητής, σκατά τα πήγαινε δεξιά, σκατά και αριστερά.
Τον βγάζει, λοιπόν, και βάζει τον Άμραμπατ που μπήκε φορτσάτος και λες ΟΚ, αποκαθίστανται οι ισορροπίες, θα παίξουν έντεκα με έντεκα.
Έλα όμως που παίζανε εννιά στον Δικέφαλο…


Γιατί ο Τσούμπερ ήτανε σα να στράβωσε χιτώνια κι ο Μάνταλος σα να κλώτσησε καδένα!
Νεκροζώντανοι στο Κύτταρο έλεγε ο Σαββόπουλος, νεκροζώντανοι στο ΟΑΚΑ λέγανε ο Ελβετός με τον Έλληνα.
Ούτε βήμα δεν μπορούσανε να κάνουνε δίχως να τους προλάβουν οι αντίπαλοι, ούτε αναπνοή δεν μπορούσαν να πάρουν, ούτε τη σκιά τους δεν μπορούσαν να τριπλάρουν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκοψε πείρο ο Μοχαμαντί!
Ο καλός Ιρανός υποτίθεται, γιατί ο Χατζησαφί ήταν μέτριος, οπότε πήραμε ακόμη έναν Πέρση για να βουλώσουμε όλες τις τρύπες.
Το αποτέλεσμα;
Στο δεύτερο γκολ, ο Μοχαμαντί απουσιάζει εντελώς από την περιοχή ευθύνης του και στο τρίτο σερβίρει ασίστ που θα τη δείχνει ο Ελ Αραμπί στα εγγόνια του και θα κατουριούνται όλοι μαζί απ’ τα γέλια.



Και ύστερα φταίει ο Γιαννίκης, δηλαδή;
Συγγνώμη, όταν από  τέσσερα «βαριά χαρτιά» σου, τον Μάνταλο, τον Τσούμπερ, τον Γκαρσία και τον Αραούχο, μόνο ο τελευταίος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ματώνει τόσο την κιτρινόμαυρη φανέλα όσο και τα αντίπαλα δίχτυα, για πείτε μου εσείς που τα ξέρετε όλα, πώς θα μπορούσε να αναστήσει τους άλλους τρεις ο προπονητής;
Με τάμα στο Άγιο Όρος;
Με το μαγικό ζωμό του Αστερίξ;
Με ψαλμό του Σωτήρη Τσιόδρα;

Άντε, δεν πειράζει ρίχτε τα όλα στον Γιαννίκη, αγαθούλης μοιάζει, με τσουπωτές μαγουλήθρες, έχει και γερμανική παιδεία, δεν θ’ αρχίσει τις υστερίες.
Αυτό είναι όμως που θα λύσει τα προβλήματα της ΑΕΚ;
Αυτό είναι που θα γεμίσει το ντεπόζιτο του Τσούμπερ, που θα βάλει φτερά στα πόδια του Μάνταλου, που θα δώσει κίνητρο στον Γκαρσία, που θα πήξει το μυαλό του Μοχαμάντι;

Συγγνώμη, αλλά αν δεν κάτσουν στην ΑΕΚ να συζητήσουν ήρεμα και απλά τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας κινδυνεύουν να κάψουν ακόμη και πρότζεκτ με ταβάνι πανύψηλο, όπως ο Μήτογλου. Που μπορεί στο δεύτερο γκολ να βρέθηκε κι αυτός εκτός θέσης, αλλά σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα σκίστηκε το παιδί…

Υ.Γ.: Κύριος ο Στάνκοβιτς σε όλο το ματς αλλά στο δεύτερο γκολ ήταν ο ορισμός του WTF. Τι ακριβώς έκανε, μόνο ο ίδιος το ξέρει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι "χτύπησε" την ΑΕΚ ο Μαρτίνς - "Φωνάζει" για μεταγραφή - Στη... σέντρα τον Γκαρσία ο Γιαννίκης!