Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ψυχολογικά θέματα ο ΠΑΟΚ, δεν τα λύνει ούτε ο Λουτσέσκου - Τελικός Μουντιάλ για τον Άρη η Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-26 22:37:00

Ψυχολογικά θέματα ο ΠΑΟΚ, δεν τα λύνει ούτε ο Λουτσέσκου - Τελικός Μουντιάλ για τον Άρη η Τούμπα

του Μάνου Τσαλγατίδη
Ψυχολογικά θέματα ο ΠΑΟΚ, δεν τα λύνει ούτε ο Λουτσέσκου - Τελικός Μουντιάλ για τον Άρη η Τούμπα

Το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου και το ντέρμπι της Κυριακής. Αν δεν πιστέψουν οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στους εαυτούς τους και στους στόχους που έχουν τεθεί πώς θα πιστέψουν όλοι οι άλλοι; Ιδού η απορία...

Ας ξεκινήσουμε από κάτι πολύ βασικό. Ο ΠΑΟΚ στη Σλοβακία δεν έχασε, αλλά πήρε ισοπαλία! Η εσωστρέφεια, ο αρνητισμός και όλα τα συναφή μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ομάδα, την ώρα που την Κυριακή έχει αγώνα με τον Άρη, που όλοι γνωρίζουμε πως για τον συμπολίτη τα ματς με τον Δικέφαλο είναι ένα κράμα τελικού Champions League και Μundial μαζί.

Οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στη Σλόβαν θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και να βρουν δίχτυα σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό θα γινόταν αν είχαν την ψυχραιμία, είτε να τελειώσουν σωστά τη φάση, είτε να διαλέξουν την ενδεδειγμένη επιλογή, που συνήθως ήταν η πάσα και όχι το σουτ.

Ο ΠΑΟΚ αν και στο πιο μεγάλο κομμάτι του αγώνα είχε τον έλεγχο της μπάλας και έδινε τον δικό του ρυθμό. Στο τελευταίο 20λεπτο αποφάσισε να κάνει το ματς ροντέο χωρίς κάποιον προφανή λόγο και έδωσε την ευκαιρία στη Σλόβαν να μπει στην περιοχή του και να τον απειλήσει. Αν μάλιστα οι Σλοβάκοι ήταν πιο εύστοχοι και ο Πασχαλάκης δεν είχε σωστές αντιδράσεις όποτε χρειάστηκε δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το κακό. 

Ο Δικέφαλος λοιπόν μετά το χθεσινό δεν μπορεί να βγει πρώτος στον όμιλο του, οπότε θα αναγκαστεί να παίξει στα... Play In του Conference League αν περάσει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν τελικά προκριθεί θα βάλει στο απαιτητικό φετινό του πρόγραμμα άλλα δύο παιχνίδια υψηλής σημασίας και έντασης. Αυτό δεν το λες και καλό, αφού οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν ότι τη χρονιά που διανύουμε δεν είναι μία ομάδα που μπορεί να βάλει 2 καρπούζια κάτω από την μασχάλη.



Σίγουρα, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έμεινε άσφαιρος σε δεύτερο σερί ματς προβληματίζει, καθώς τόσο ο Ατρόμητος, όσο και η Σλόβαν είναι δύο ομάδες που έχουν δείξει ότι έχουν τεράστια αμυντικά κενά και προβλήματα. Αν ο Δικέφαλος μετά την αμυντική του λειτουργία δεν μπορεί να βρει ισορροπία και στην επιθετικό τότε «έσφιξε» αρκετά.

Είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα υποτιμά τον εαυτό της και ότι έχει... ψυχολογικά θέματα να λύσει, αφού η νοοτροπία νικητή έχει αρχίσει να φθίνει τα τελευταία χρόνια και όσο κι αν προσπαθεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου να την επαναφέρει δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.

Αλήθεια, αν δεν πιστέψουν οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στους εαυτούς τους και στους στόχους που έχουν τεθεί πώς θα πιστέψουν όλοι οι άλλοι; Ιδού η απορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει... Ελ Αραμπί ο ΠΑΟΚ - Χάλασε κορυφαία μεταγραφή - "Ψίθυροι" και πρόβλημα για Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags