Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μαρτίνς όπως... Σόλιντ - "Παιδική χαρά" η άμυνα του Ολυμπιακού - Το πήρε σοβαρά ο Ρόνι Λόπες
| 2021-12-02 12:28:00

Μαρτίνς όπως... Σόλιντ - "Παιδική χαρά" η άμυνα του Ολυμπιακού - Το πήρε σοβαρά ο Ρόνι Λόπες

Sportdog Team
Μαρτίνς όπως... Σόλιντ - "Παιδική χαρά" η άμυνα του Ολυμπιακού - Το πήρε σοβαρά ο Ρόνι Λόπες

Γιατί η εμφάνιση στη Λιβαδειά θύμισε την ήττα από τον Λεμονή; Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την ήττα των Πειραιωτών στο Κύπελλο, για τα πολύ σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, για την πρόκριση που λογικά θα έρθει στη ρεβάνς και για τους λίγους που ξεχώρισαν.

Τον Μάιο του 2006, σ' ένα άλλο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός, ο τότε προπονητής των ερυθρολεύκων, Τροντ Σόλιντ, είχε δηλώσει μετά το ματς ότι επέστρεψε σοφότερος στον Πειραιά και δεν είχε κάνει κανένα άλλο σχόλιο. Βλέπετε, είχε δει την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-0 μόλις στο 17ο λεπτό (3-2 τελικό σκορ). Κόουτς των γηπεδούχων τότε ήταν ο Τάκης Λεμονής και το ματς (πρωταθλήματος) ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για τους πρωταθλητές και ζωτικής σημασίας για τον Λεβαδειακό που «καίγονταν» για παραμονή. Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να μην το δήλωσε αλλά αναμφίβολα έγινε και ο ίδιος σοφότερος χθες στη Λιβαδειά. Το ξεκίνημα της ομάδας του ήταν παρόμοιο μ' εκείνο του 2006.

 
Η συνολική αμυντική συμπεριφορά παρέπεμπε σε παιδική χαρά. «Φάνηκαν» στις φάσεις διάφοροι παίκτες. Π.χ. στο 1-0 ο σκόρερ πέρασε κατά σειρά Σουρλή, Σεμέδο και Κούντε πριν σκοράρει. Απουσίαζαν κι άλλοι ωστόσο από τη φάση (π.χ. Ανδρούτσος που είχε βγει στο... ξέφωτο σε θέση εξτρέμ) που έπρεπε και μπορούσαν να είναι παρόντες για να αντιδράσουν. Θα πει κανείς, χρειάζονται παραπάνω από τρεις παίκτες για να σταματήσουν έναν του Λεβαδειακού; Η φαινομενική απάντηση είναι «όχι» αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη «ναι». Όταν όλοι υπο-λειτουργούν θα φαίνονται δύσκολα και τα πιο απλά.

 
Σοβαρά μιλώντας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το ματς. Όσοι αγωνίστηκαν από πλευράς Ολυμπιακού πίστεψαν ότι θα πάρουν το ματς με τις φανέλες τους. Το δυστύχημα είναι ότι ουκ ολίγοι φρόντισαν να δικαιώσουν τον προπονητή τους που δεν τους χρησιμοποιεί το ίδιο τακτικά μ' αυτούς που λέμε ότι αποτελούν βασικό κορμό. Βλέποντας κανείς το «θέαμα» στη Λιβαδειά μπορεί να αδικήσει τον Μαρτίνς; Όχι βέβαια. Τεράστιο δίκιο θα του δώσει. Προφανώς και δεν έγινε κανένας... χαλασμός μ' αυτή την ήττα. Ο Λεβαδειακός έκανε το καλύτερό του και ο Ολυμπιακός το χειρότερό του. Η λογική λέει ότι στη ρεβάνς οι ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να κερδίσουν και να προκριθούν. Ωστόσο έβαλαν στο καλεντάρι τους ένα ακόμα απαιτητικό ματς αντί να καθαρίσουν από τώρα και να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα η ρεβάνς...


Ποιοί απογοήτευσαν; Θα τελειώσω... αύριο την κριτική αν αρχίσω μ' αυτούς. Ας μιλήσω για 'κείνους που στάθηκαν με αξιοπρέπεια. Πρώτος ο Ρόνι Λόπες που μπήκε αλλαγή και δείχνει να το έχει πάρει πολύ σοβαρά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Προσωπικά μου άρεσε η προσπάθεια, όχι η εμφάνιση, του Σουρλή. Για τον Βρουσάι που «ζητάει» περισσότερο χρόνο διαφωνώ με όσους είδαν ότι ήταν θετικός. Προσπάθησε μεν, θετικός δεν ήταν, δε.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτούς... τρελάθηκε ο Μαρτίνς στη Λιβαδειά - "Φωνάζει" για μεταγραφή - Ούτε Πόρτο β΄ ο Σεμέδο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags