Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Βέβαιος πνιγμός για τον ΠΑΟΚ αν… - Ζόρια Λουτσέσκου, μεγάλο θέμα με 9 παίκτες - Εκπλήξεις στην 11δα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-10 21:38:00

Βέβαιος πνιγμός για τον ΠΑΟΚ αν… - Ζόρια Λουτσέσκου, μεγάλο θέμα με 9 παίκτες - Εκπλήξεις στην 11δα!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Βέβαιος πνιγμός για τον ΠΑΟΚ αν… - Ζόρια Λουτσέσκου, μεγάλο θέμα με 9 παίκτες - Εκπλήξεις στην 11δα!

Η πρόκριση μετά από πέντε χρόνια και τα τεράστια προβλήματα. Ο Δικέφαλος καλείται να δώσει πολλά και σημαντικά ματς μέσα σε 11 μέρες, με πάρα πολλές απουσίες και ποδοσφαιριστές κουρασμένους. Πώς θα βρει λύσεις ο Ρουμάνος και γιατί πρέπει να αντέξει μέχρι τον Ιανουάριο.

Επιτέλους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια ανάσα... αισιοδοξίας. Έστω και ισχνή η ανάσα αυτή ήταν σαν... ηλιαχτίδα μέσα στο σκοτάδι που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην οικογένεια του Δικεφάλου. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να προκριθούν από τον όμιλο τους και θα παίζουν Ευρώπη και το 2022. Απλά να θυμίσω πως από την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε από όμιλο έχουν περάσει 5 χρόνια!

Θεωρώ πως έτσι όπως έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια καμία ελληνική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να μην χαμογελά όταν παίρνει προκρίσεις σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε αυτές έρχονται με ευκολία, είτε με δυσκολία. Αρκετά όμως με το παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και θα ξανασκεφτεί την Ευρώπη τον Φλεβάρη. Το θέμα είναι τι κάνει από δω και πέρα.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν στα πιτς τους Ολιβέιρα, Μιτρίτσα Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Τέιλορ, ενώ ο Σβαμπ παίζει με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, οι Βαρέλα και Μπίσεσβαρ είναι στα... κόκκινα και υπάρχουν και δύο κρούσματα κορωνοϊού. Εννιά παίκτες δηλαδή είναι εκτός με τον ΠΑΟΚ να έχει τέσσερα ματς μέσα σε 11 ημέρες. Κι όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβω και όσους είναι καταπονημένοι γενικότερα.



Όπως καταλαβαίνει κανείς τα πράγματα είναι ζόρικα για τον Δικέφαλο, που έτσι κι αλλιώς έχει ένα ρόστερ που δεν είναι ιδιαίτερα βαθύ. Ο Λουτσέσκου λοιπόν καλείται να διαχειριστεί ένα σκασμό προβλήματα μέχρι τη διακοπή για τις γιορτές και φυσικά θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα σύνολο που δεν θα πετάξει βαθμούς από δω κι από εκεί όπως γίνεται μέχρι τώρα στη σεζόν. 

Ο τσακισμένος ψυχολογικά και σωματικά ΠΑΟΚ πρέπει να αντέξει μέχρι τη διακοπή. Δεν ξέρω πραγματικά πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο σίγουρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πάρει έως τώρα, όπως για παράδειγμα ο Λευτέρης Λύρατζης.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι χθες έψαχνε μια σανίδα να κρατηθεί για να μην πνιγεί από τα προβλήματα του. Αυτή τη βρήκε τελικά μέσω της πρόκρισης.

Ωστόσο, μέσα στην καταιγίδα η σανίδα είναι απλά κάτι εφήμερο, μια λύση της ύστατης στιγμής. Ο Δικέφαλος τη δεδομένη στιγμή για να... σωθεί από τον πνιγμό χρειάζεται κάτι πιο στιβαρό.

Αυτό θα συμβεί μόνο με σοβαρές και γενναίες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις γιορτές. Αλλιώς ο πνιγμός του είναι βέβαιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μήνυμα" Λουτσέσκου σε... Σαββίδη - Έβγαλε στη "σέντρα" κορυφαίους παίκτες - "Παρακαλάει" Γκαρσία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags