Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν... πρέπει να κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟ - Τον έσωσαν αυτοί που ήθελαν να διώξουν - Σοβαρός με Ιβάν
| 2021-12-28 15:32:00

Δεν... πρέπει να κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟ - Τον έσωσαν αυτοί που ήθελαν να διώξουν - Σοβαρός με Ιβάν

του Κώστα Γκόντζου
Δεν... πρέπει να κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟ - Τον έσωσαν αυτοί που ήθελαν να διώξουν - Σοβαρός με Ιβάν

Η βελτίωση λόγω Γιοβάνοβιτς και τα μεγάλα λάθη στο Τριφύλλι. Ο Κώστας Γκόντζος εξηγεί γιατί δεν χρειάζονται προσθήκε τον Ιανουάριο, αν γίνουν και πάλι τα λάθη του καλοκαιριού, σχολιάζει την... επιστροφή των Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Μακέντα και στέκεται στην απόφαση να ψάξουν οι Πράσινοι για ένα ακόμα αμυντικό χαφ!

 

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι σκοπεύει να ενισχυθεί στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Τα κακά νέα είναι επίσης το ότι σκοπεύει να ενισχυθεί τον Γενάρη.

Κι αν αυτό φαίνεται παράλογο από πρώτη ματιά, είναι παρ' όλα αυτά απόλυτα λογικό όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό γιατί πολύ σπάνια τα τελευταία χρόνια, οι λύσεις για τον Παναθηναϊκό έρχονται από τις μεταγραφές.
 

Ο λόγος δεν είναι κάτι μεταφυσικό ή γενικό και αόριστο, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένος.

Κι έχει να κάνει από την μια με τα λεφτά που διαθέτει για μεταγραφές και από την άλλη με το ποιοι από τον Παναθηναϊκό χειρίζονται αυτά τα θέματα τα τελευταία χρόνια.

Γι' αυτό άλλωστε και ότι καλό προκύπτει στην πορεία για τον Παναθηναϊκό, συνήθως έρχεται μετά από σοβαρή δουλειά που γίνεται όταν έχει την τύχη να βρίσκεται στην ομάδα ένας σοβαρός και έντιμος άνθρωπος που να έχει το κουμάντο.

Σ' αυτή ακριβώς την φάση βρίσκεται και αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός.

Στην φάση δηλαδή που μετά από κάτι μήνες δουλειά από τον Γιοβάνοβιτς, φαίνεται κάτι να στρώνει στην ομάδα και να έχει αποκτήσει πια ένα μίνιμουμ επίπεδο σοβαρότητας και διάρκειας στην απόδοσή της και στην γενικότερη εικόνα της μέσα στο γήπεδο.

Δεν έχει πετύχει ουσιαστικά τίποτα μέχρι τώρα όπως ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς τόνισε πρόσφατα, αλλά εν πάση περιπτώσει δίχνει μια στοιχειώδη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα στα τελευταία της παιχνίδια.

 

Μια προσεκτική ματιά όμως στην συνολική της μέχρι τώρα πορεία, δείχνει ότι αυτό το αποτέλεσμα βοηθήθηκε ελάχιστα από την μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού παρά τον θόρυβο που έκαναν οι μεταγραφές που έγιναν και τους διθυράμβους για την οικονομική υπέρβαση που έγινε στην συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε εδώ και καιρό, στηρίζεται ουσιαστικά στην βελτίωση και απόδοση μιας σειρά ποδοσφαιριστών που στο ξεκίνημα της σεζόν είτε είχαν παροπλιστεί, είτε ήταν για διώξιμο και όλα τα σχετικά.

 

Παίκτες όπως ο Μακέντα, ο Καρλίτος, ο Βιγιαφάνες, ο Αϊτόρ, ο Μαουρίτσιο, ο Χουανκάρ και ο Σάντσεθ που αυτή την στιγμή μοιάζουν βασικοί και αναντικατάστατοι, ήταν τα ονόματα που κυριαρχούσαν σαν υποψήφια για αποχώρηση το καλοκαίρι ή ακόμα και στους δυο πρώτους μήνες της νέας σεζόν.

Και μάλιστα αρκετές από τις μεταγραφές έγιναν ακριβώς για να καλυφθούν τα κενά που θα άφηναν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ή -ακόμα χειρότερα- για να ανέβει η ποιότητα του Παναθηναϊκού σε κάποιες από τις θέσεις που κάλυπταν πέρυσι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Το αποτέλεσμα το έχουμε δει όλοι μέχρι σήμερα.

 

Γι' αυτό και επιμένω, ότι ο Παναθηναϊκός αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή δεν είναι μεταγραφές για τις μεταγραφές.

Καθώς πρακτικά με τα χρήματα που διαθέτει και με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που έχει για να χειρισθούν και πάλι τις μεταγραφές, μόνο τέτοιες μεταγραφές θα κάνει.

Πολύ περισσότερο που ακόμα έχει στο... συρτάρι του και πάντως όχι στην πρώτη γραμμή αξιοποίησής τους, μια σειρά μεταγραφές του καλοκαιριού και απο τις ηχηρές μάλιστα όπως ο Βιτάλ, ο Παλλάσιος και ο Λούντβιστ.

Δεν έχει νόημα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να προσθέσει δυο τρεις ακόμα για το... συρτάρι του, από τους οποίους πρακτικά είτε θα αργήσει να πάρει κάτι ή πιθανότατα να μην πάρει και τίποτα.

Απλά θα υπάρξει ένα ακόμα νταβαντούρι και κάποια πανηγυρικά για να περνάνε οι μέρες, αλλά επί της ουσίας και πρακτικά, για την ομάδα ένα άνευ λόγου στρίμωγμα και σύγχυση θα προέλθει.

 

Για τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή, το κύριο είναι να διατηρήσει το καλό κλίμα στην ομάδα, να συνεχίσει να δουλεύει με χαμηλούς τόνους και χωρίς υπερφίαλες αναλύσεις και αντίστοιχους "στόχους" και κυρίως να δουλέψει όσο γίνεται περισσότερο ώστε στο άμεσο μέλλον να εντάξει ακόμα περισσότερο όλες τις καλοκαιρινές μεταγραφές στην ομάδα και να πάρει όσα γίνεται περισσότερα και απ' αυτές.

Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά για τις εντυπώσεις και πρακτικά δεν θα έχει τίποτα να προσφέρει στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

 

Αλλά κι αν ακόμα υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες περί τούτων, μια ματιά στις... θέσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι αναζητά παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Παναθηναϊκός, σε πείθει για το...μάταιον του εγχειρήματος.

Τα τελευταία νέα από το μεταγραφικό παζάρι λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, τον θέλουν να ψάχνει για αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ.

Και καλά για αριστερό μπακ πες ότι θέλει ένα ακόμα από την στιγμή που ο Ζατζηθεοδωρίδης δεν υπολογίζεται ούτε σαν εναλλακτική λύση του Χουανκάρ από τον Γιοβάνοβιτς.

Αμυντικό χαφ όμως, γιατί ακριβώς ψάχνει ο Παναθηναϊκός;

Αμυντικό χαφ δεν παίζει αυτή την στιγμή η θεωρητικά πιο επιτυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού όπως λένε όλοι, δηλαδή ο Πέρεθ;

Αμυντικό χαφ δεν είναι ουσιαστικά και η θέση του αναγεννημένου όπως επίσης λένε όλοι Μαουρίτσιο;

Αμυντικό χαφ τέλος δεν είναι η θέση του καλύτερου νέου παίκτη του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή του Αλεξανδρόπουλου ο οποίος μάλιστα τον τελευταίο καιρό δεν χωράει καν στην βασική ενδεκάδα;

 

Επομένως τι ακριβώς λέμε;

Ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τον Γενάρη ξαφνικά ένα ετοιμοπόλεμο παικταρά που θα είναι καλύτερος σαν προσόντα και από τον Πέρεθ και από τον Μαουρίτσιο και από τον Αλεξανδρόπουλο ταυτόχρονα;

Ή ότι θα πάρει ένα ακόμα παίκτη για την θέση που ήδη έχει δυο βασικούς και τον πιο ελπιδοφόρο και ταλαντούχο παίκτη του σαν αναπληρωματικό τους, με πολλούς να λένε ότι πρέπει να είναι αυτός ο βασικός;

 

Κι επειδή ξέρουμε πως λειτουργούν οι άνθρωποι που εδώ και καιρό έχουν τα κουμάντα στους μεταγραφικούς σχεδιασμούς τους και τέτοιου είδους... ποδοσφαιρικά ερωτήματα μάλλον ούτε τους απασχολούν αλλά ούτε και περνούν από το μυαλό τους, το πιθανότερο είναι πρωτα να έχουν βρει στο διάβα τους κάποιους παίκτες που να τους προτάθηκαν ή να είδαν ότι μπορούν να τους πάρουν και μετά αφού είδαν σε τι θέσεις παίζουν αυτοί οι παίκτες να βγήκε και το... εκεί ψάχνει παίκτες ο Παναθηναϊκός.

Κάτι τέτοιο όμως τίποτα δεν έχει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Όχι μόνο ποδοσφαιρικά και λογικά, αλλά ούτε καν... επικοινωνιακά που υποτίθεται είναι και το αποκλειστικό πεδίο δράσης των συγκεκριμένων "υπευθύνων" του συλλόγου.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρπετόπουλος: "Πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα - Όχι να μιλάει και ο ΠΑΟΚ που παρανόμησε"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags