Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο όποιος δεν βλέπει πέναλτι ΠΑΟΚ - Δεν ξέρουν ούτε τα βασικά στην Ελλάδα
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 16:00:00

Επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο όποιος δεν βλέπει πέναλτι ΠΑΟΚ - Δεν ξέρουν ούτε τα βασικά στην Ελλάδα

του Μάνου Τσαλγατίδη
Επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο όποιος δεν βλέπει πέναλτι ΠΑΟΚ - Δεν ξέρουν ούτε τα βασικά στην Ελλάδα

Ο ξεκάθαρος κανονισμός και οι βουτιές και τα φάουλ που έγιναν πέναλτι! Ο Μάνος Τσαλγατίδης απαντάει σε όσους θεωρούν πως δεν υπάρχει παράβαση στο χέρι του Τσιλιανίδη στην Τούμπα, αναλύει τον σχετικό κανονισμό και σχολιάζει τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ζοσέ Μπότο!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΟΦΗ και διεύρυνε το σερί νικών του. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» για 55 λεπτά ήταν κακοί. Δεν μπορούσαν να παίξουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο και γενικότερα να βγάλουν τις αρετές τους μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό βέβαια, έπαιξε ρόλο και ο τρόπος που παρατάχθηκε ο ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να πιέζουν τον Δικέφαλο στη πρώτη πάσα και να του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Ωστόσο, στο 50ο λεπτό έγινε η διαιτητική φάση της χρονιάς! Ο Ζίβκοβιτς έκανε ατομική προσπάθεια και η σέντρα του σταμάτησε στο χέρι του Βούρου, ο Φωτιάς άφησε το παιχνίδι και στην εξέλιξη της φάσης ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Τσιλιανίδη. Όμως, το γκολ των Κρητικών δεν μέτρησε ποτέ! Ο διαιτητής πήγε στο μόνιτορ να δει τη φάση για την οποία διαμαρτυρόταν οι παίκτες και ο πάγκος του «Δικεφάλου». Έδειξε το σημείο του πέναλτι, πήρε το γκολ του ΟΦΗ πίσω και ο Κούρτιτς με το 12ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0.

Στην εποχή του VAR αυτό είναι κάτι σύνηθες. Έχει συμβεί αρκετές φορές η συγκεκριμένη φάση, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αγγλία. Το γεγονός όμως πως στην Ελλάδα ξεσήκωσε τόσες αντιδράσεις τρία πράγματα σημαίνει. Αρχικά πως υπάρχει κόσμος που βλέπει μπάλα στον δρόμο και την πηγαίνει στο αστυνομικό τμήματα πιστεύοντας πως είναι βόμβα. δεύτερον πως υπάρχουν παράγοντες-προπονητές-δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά από κανονισμού και τρίτον πως κάποιοι ενοχλούνται που πλέον η διαιτησία με το VAR έχει καθαρίσει κάπως.

Είναι δυνατόν να ασχολείσαι επαγγελματικά με ένα άθλημα (ως ιδιοκτήτης-προπονητής-δημοσιογράφος) κλπ κλπ και να μην ξέρεις τους κανονισμούς αυτούς; Αν ναι τότε είσαι επικίνδυνος για το ίδιο το άθλημα! 

Ο κανονισμός είναι απλός και ξεκάθαρος:

«Για τους σκοπούς του ορισμού των παραπτωμάτων παιξίματος της μπάλας με το
χέρι, το άνωτερο όριο του βραχίονα θα θεωρείται το κάτω μέρος της μασχάλης.
Δεν συνιστά παράβαση κάθε επαφή του χεριού/βραχίονα ενός παίκτη με τη
μπάλα.

Πρόκειται για παράπτωμα εάν ο παίκτης :

αγγίξει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι/τον βραχίονα, για παράδειγμα κινεί
το χέρι/βραχίονα προς τη μπάλα

Αγγίζει τη μπάλα με το χέρι/τον βραχίονά του κατά τρόπο που αυτό να
καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Θεωρείται ότι ένας παίκτης έχει
καταστήσει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο, όταν η θέση του
χεριού/βραχίονά του δεν προκύπτει ή δεν δικαιολογείται από την κίνηση του
σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση.

Ο παίκτης, έχοντας το χέρι/τον βραχίονά του σε τέτοια θέση, διακινδυνεύει να ακουμπήσει η μπάλα το χέρι/τον βραχίονά του και να του καταλογιστεί παράβαση».

Δεν γίνεται όλα τα πέναλτι να είναι κλωτσιές εν ψυχρώ και χέρια τύπου καρφιά στο βόλεϊ. Τι να κάνουμε τώρα; Κρίνουν τον ΠΑΟΚ για τα πεντακάθαρα πέναλτι που του έχουν δοθεί και ξεχνάνε τις βουτιές που πήγαιναν στην άσπρη βούλα και τα φάουλ που γινόντουσαν πέναλτι. Έλα τώρα όλα έχουν και ένα όριο.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμούς και να καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος. Από δω και στο εξής έρχεται ένα πρόγραμμα... φωτιά με αγώνες Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Ήρθε η ώρα να δείξει το μέταλλο που έως τώρα δεν έχει βγάλει στο γήπεδο.

Φυσικά, αναμένεται και η μεταγραφική ενίσχυση με τους «ασπρόμαυρους» να στοχεύουν στην Ιβηρική Χερσόνησο, τόσο για το χαφ, όσο και για τον εξτρέμ. Ο Μπότο δείχνει να έχει πλάνο και βήμα βήμα να ξεκινά το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ, που θα έχει σημαντικά μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυτέλεια οι Μπίσεσβαρ-Ζαμπά - Εκεί θέλει μεταγραφή ο ΠΑΟΚ - Το VAR... έσωσε τον Πασχαλάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags