Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ανακάλυψαν… ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο - Μόνο ο Γιοβάνοβιτς είπε αλήθεια - Ανήμπορος Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-17 14:30:00

Ανακάλυψαν… ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο - Μόνο ο Γιοβάνοβιτς είπε αλήθεια - Ανήμπορος Ολυμπιακός!

του Κώστα Γκόντζου
Ανακάλυψαν… ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο - Μόνο ο Γιοβάνοβιτς είπε αλήθεια - Ανήμπορος Ολυμπιακός!

Πώς γίνεται να φταίει ο Μακέντα, όταν δεν έκανε ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός; Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το ντέρμπι που ήταν... σούπα, για τους Πράσινους που ήταν ανούσια καλύτεροι χωρίς φάσεις και τους Πειραιώτες που έπαιξαν φοβικά και όλοι πίσω από το κέντρο.

Κανονικά θάπρεπε να ζητήσουμε και συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές και του Παναθηναϊκού και ειδικά του Ολυμπιακού, που τους... αναγκάσαμε να κατέβουν στη Λεωφόρο και να "παίξουν μπάλα" Κυριακάτικα, ενώ ήταν φανερό πως ήθελαν να είναι κάπου αλλού εκείνη την ώρα.

Βέβαια να τους... ευχαριστήσουμε κιόλας που μας έκαναν την... χάρη να εμφανιστούν στο γήπεδο αλλά η πλάκα σταματάει μέχρι εκεί και δεν πάει παραπέρα.

Τέτοιο άθλιο ντέρμπι και γενικότερα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είχαμε χρόνια δούμε.

Τόσο που οποιαδήποτε απόπειρα κριτικής, μοιάζει μάλλον με πολυτέλεια ή πιο σωστά είναι σαν να μην καταλαβαίνουμε τι είδαμε και καθόμαστε και κάνουμε αναλύσεις και τα συναφή για κάτι που ουσιαστικά δεν ήταν ούτε παιχνίδι, ούτε ποδόσφαιρο, ούτε καν... αναμέτρηση.

Καθώς με 5 βαθμούς θερμοκρασία, κάθε... σούπα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά όταν είναι και κρύα τότε δεν υποφέρεται με τίποτα.

Τώρα πως σε τέτοιο παιχνίδι, κάποιοι ανακάλυψαν κυριαρχίες, ισοπεδωτικό ποδόσφαιρο και όλα τα σχετικά είναι τουλάχιστον απορίας άξιο.

Η αλήθεια είναι, πως πέρασαν πολλές ομάδες από την Λεωφόρο φέτος.

Κάποιες μάλιστα γνώρισαν την ήττα με συντριβή από πλευράς σκορ.

Αλλά ακόμα κι αυτές, μια δυο ευκαιρίες τις έκαναν.

Αυτό το πράγμα με τον Ολυμπιακό, να παίζει όλος πίσω από την σέντρα και να μην προσπαθεί καν να φτιάξει μια ευκαιρία ή να πατήσει έστω την περιοχή του Παναθηναϊκού, δεν τόχουμε δει από καμία.

Κι απέναντι σ' αυτόν τον εμφανέστατα ανήμπορο Ολυμπιακό που για τους δικούς του λόγους, ήταν ολοφάνερο ότι δεν μπορούσε να τρέξει στοιχειωδώς σαν ποδοσφαιρική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... ανακουφισμένος που είχε την κατοχή, είχε την μπάλα και... μέχρι εκεί.

Μηδέν φάσεις ο Ολυμπιακός και όλος πίσω από την σέντρα, μηδέν φάσεις και ο Παναθηναϊκός που έπαιζε από την σέντρα και μπροστά.

Η πλάκα ή μάλλον η... σανίδα σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό και την... λογική του, ήταν και πάλι ο Γιοβάνοβιτς.

Καθώς εκεί που διάβαζες και άκουγες ότι ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό, αλλά απλά δεν είχε... φορ να βάλει το γκολ και έλεγες ξανά "άλλο παιχνίδι είδα", ήρθε ο Γιοβάνοβιτς να βάλει για μια ακόμα φορά τα πράγματα στη θέση τους.

"Είχαμε την μπάλα στα πόδια μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε σωστή τελική πάσα" είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και εκεί ακριβώς έρχεται το πράγμα στα ίσα του.

Καθώς για να σου φταίει το φορ -που είναι και η μόδα της εποχής στον Παναθηναϊκό"- θα πρέπει νάχεις δημιουργήσει ένα σωρό κλασικές ευκαιρίες, αλλά να μην έχεις τον παίκτη να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Όταν δεν δημιουργείς ΚΑΜΙΑ κλασική ευκαιρία, τότε δεν σου φταίει το φορ.

Τότε σου φταίει αυτό ακριβώς που είπε ο Γιοβάνοβιτς και που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει τα εξής,

Φλυαρία και κουβάλημα για το κουβάλημα της μπάλας από τα χαφ που απλά την είχαν στα πόδια τους γιατί δεν την είχαν οι αντίπαλοι ή δεν την διεκδικούσαν καν οι αντίπαλοι που απλά σε περίμεναν κοντά στην περιοχή τους και ανυπαρξία δημιουργίας από τα εξτρέμ με πρώτο και καλύτερο τον Παλάσιος που ήταν απών από το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα και του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την ακρίβεια στον αγώνα με τον πιο ανήμπορο από πλευράς δυνάμεων και πιο φοβικό στα όρια του αδιάφορου Ολυμπιακού που θα μπορούσε να συναντήσει.

Από κει και πέρα, προφανώς ο καθένας μπορεί να βλέπει και να λέει ότι θέλει, απλά κάποια στιγμή αν... συναντιούνται και λίγο αυτά με την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού, δεν κάνει κακό.

Θα μου πεις τέτοια ώρα τέτοια λόγια και απο ποιους τα ζητάω;

Ε καλά αυτό πια τόχουμε ξεπεράσει και απλά το λέμε και το ξαναλέμε μπας και σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η καρικατούρα δήθεν ποδοσφαιρικής ανάλυσης και συμπερασμάτων που ακολουθεί κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ανεξαρτήτων αποτελέσματος.

Πάντως γενικότερα, περισσότερα απ' όσα είπαμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν γίνεται να πούμε.

Και πάλι πολλά είπαμε για το θέαμα και την εικόνα που μας παρουσίασαν και οι δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία ομάδα υπήρχε στη Λεωφόρο - Βασάνιζε τα μάτια ο Ολυμπιακός - Να το... κόψει ο Βαλμπουενά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags