Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Λάθος Σουπερλιγκάτο κόουτς πήρε η ΑΕΚ - Ποιoς Γιαννίκης, ο Ράσταβατς - Δεν ακουμπάνε τον Αλαφούζο
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-30 10:30:00

Λάθος Σουπερλιγκάτο κόουτς πήρε η ΑΕΚ - Ποιoς Γιαννίκης, ο Ράσταβατς - Δεν ακουμπάνε τον Αλαφούζο

του Ευάγγελου Μίχου
Λάθος Σουπερλιγκάτο κόουτς πήρε η ΑΕΚ - Ποιoς Γιαννίκης, ο Ράσταβατς - Δεν ακουμπάνε τον Αλαφούζο

Το fake τίκι τάκα του Γιοβάνοβιτς και γιατί... γυρίζουν το μπιφτέκι! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Αστέρα Τρίπολης που είναι... ήδη στα πλέι οφ, για την εξαιρετική δουλειά του Σέρβου προπονητή του που απέρριψε η Ένωση, αλλά και για τις "ευθύνες" που επιρρίπτουν στον προπονητή του Παναθηναϊκού και όχι στη διοίκηση για τις μεταγραφές!

Μίλαν Ράσταβατς και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δυο Σέρβοι κόουτς, που έχουν δώσει την σφραγίδα τους σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. Με τον πρώτο όμως, να έχει καταφέρει την τρέχουσα σεζόν κάτι που δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να πετύχει άλλος Σουπερλιγκάτος κόουτς με αντίπαλο τον Ιβάν, δηλαδή να τον κερδίσει δις, μέσα και έξω.

Ας αποδώσουμε τα εύσημα στον κόουτς Μίλαν, λοιπόν, αλλά και να τοποθετήσουμε στην σωστή βάση το "βελτιωμένος Παναθηναϊκός", χωρίς να... γυρίζουμε το μπιφτέκι ανάλογα των αποτελεσμάτων του.

1/ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ: αναμφισβήτητα πλέον είναι μέσα στους 3 καλύτερους Σουπερλιγκάτους προπονητές της τελευταίας 2ετίας και σίγουρα απο τους λιγότερους προβεβλημένους. Ίσως γιατί είναι στον Αστέρα, ίσως λόγω του χαμηλού προφίλ του, ίσως λόγω και των... δημοσίων σχέσεων που δεν έχει. Εδώ κατάφερε ο Αργύρης Γιαννίκης, με λιγότερα πράγματα που είχε να επιδείξει στον ΠΑΣ Γιάννινα (των πλέι άουτ την περασμένη σεζόν) σε σχέση με την δουλειά του Σέρβου κόουτς στην Τρίπολη της 6άδας (και στο παρελθόν στην Ξάνθη), να προβληθεί τόσο που ξαφνικά έγινε ο... Έλληνας Νάγκελσμαν που τον ήθελαν απο ΑΕΚ, ΠΑΟ μέχρι Ατρόμητος κι Απόλλωνας. Για τον καλό προπονητή Ράσταβατς όμως, η καλύτερη διαφήμιση είναι η έξοχη δουλειά του και το μικρό θαύμα που πάει να πετύχει, δηλαδή να οδηγήσει τον Αστέρα Τρίπολης για δεύτερη διαδοχική σεζόν στα πλέι οφ, με το ίδιο καρμπόν (κάνοντας έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο)! Περίτρανη απόδειξη σοβαρότητας/σταθερότητας/μεθοδικότητας...

2/ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ: ο δικός του Αστέρας είναι μια κανονική ομάδα, με ρόλους κι αρχές στο παιχνίδι της, είτε κερδίζει, είτε χάνει! Παίζει "στρωμένο" ποδοσφαιρο, έχει στρατηγική και τακτική και ένα δυνατό γκρούπ, στο οποίο φέτος ανέδειξε και νέους πρωταγωνσιτές (Σόνι και όχι μόνο). Έχει την ομάδα του σε φουλ φόρμα και μάλλον... αδικήθηκε που αναβλήθηκε το παιχνίδι της στο "Καραισκάκης" λόγω κρουσμάτων Covid στον Ολυμπιακό. Κάλλιστα θα μπορούσε και εκεί να είχε πάρει αποτέλεσμα, στην κατάσταση που είναι ο Αστέρας. Και ειλικρινά δεν βλέπω πλέον πως θα χάσει την είσοδό του(ξανά) στα πλέι οφ (ξεκινάνε αρχές Μαρτίου) αφού διαθέτει και το μομέμντουμ και την τεχνογνωσία και στον "στρατηγό" -κόουτς...

3/ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ: έχω ξαναγράψει πως έπαιξε δις στο πρόσφατο παρελθόν για τον πάγκο της ΑΕΚ. Και τον Μάιο μετά την "χυλόπιτα" του Λουτσέσκου και τον Σεπτέμβριο, για "αντι - Μιλόγεβιτς". Είχε προταθεί αλλά δεν έκανε... γκελ. Ούτε η πρόταση του "υποστηρίχθηκε" από τον εκτελεστικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, παρότι ο τελευταίος τον είχε κάνει σκάουτινγκ/ανακαλύψει και φέρει στην Ξάνθη για διάδοχο του Λουτσέσκου. Δεν ξέρω τα "κιτρινόμαυρα" κριτήρια της τελικής επιλογής του Γιαννίκη, ο οποίος ήταν καθαρά επιλογή Μελισσανίδη, αλλά στα δικά μου μάτια αποτελεί big mistake, απο την στιγμή που είχες και την επιλογή Ράσταβατς και πήγαινες όχι σε μεγάλο κι ακριβό όνομα ξένου αλλά σε Σουπερλιγκάτο. Συνομήλικοι, φιλόδοξοι/καριερίστες, δουλευταράδες και οι δυο αλλά ο Ράσταβατς πιο δοκιμασμένος, αξιόπιστος/έτοιμος για μεγάλη ομάδα απο τον Γιαννίκη!

4/ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: απο την ομάδα ενός συμπατριώτη του προπονητή, του Ράσταβατς, ο δικός του Παναθηναϊκός γνώρισε εντός έδρας ήττα. Ο κόουτς του Αστέρα κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν οι Νιόπλιας και Μαρτίνς, που κι αυτοί κράτησαν στο "μηδέν" τους "πράσινους" στο... φρούριό τους. Δεν τον κέρδισαν όμως μένοντας στην ισοπαλία. Στον Παναθηναϊκό της υπερβολής βέβαια αρκεί μια ήττα για να... γυρίσουν το μπιφτέκι τούμπα και να τα ρίξουν ξανά στον κόουτς Γιοβάνοβιτς. Ποιός να "κράξει" άλλωστε τον Αλαφούζο, ο οποίος σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του ήθελε να δώσει 2.000.000 για μεταγραφές τον Γενάρη αλλά φταίει ο περίεργος Ιβάν" που δεν... εκταμιεύονται/επενδύονται αυτά τα χρήματα σε αποκτήματα. Προφανώς επειδή ο Γιοβάνοβιτς θέλει να κάνει .. οικονομία στο αφεντικό και όχι να βοηθήσει την δουλειά του, ο ένας του μυρίζει, ο άλλος του βρωμάει και όλους τους υποψήφιους τους ψειρίζει υπερβολικά. Προτιμάει δηλαδή αυτό από το να μην έχει δεύτερο αριστερό μπακ, τρίτο εξτρεμ, στραικερ γκολτζή και ποιοτικό 8-6αρι. Για...γέλια και για κλάματα όλα αυτά.

5/ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:  έχω γράψει και ξαναγράψει πως με τον Γιοβάνοβιτς είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα. Σε σχέση όμως, με αυτό που ήταν και με το υλικό που διαθέτει αλλά και για να πετύχει το στόχο της, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Μακρυά απο επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς πως ξανάγινε κανονικός Παναθηναϊκός. Αυτό θέλει χρόνο, χρήμα, μέθοδο/οργάνωση, στελέχωση και κυρίως μεταγραφές ποιότητας κι αναβάθμισης του ρόστερ και στις τρεις γραμμές του. Πανηγύριζαν οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού, πώς "πάτησε" τον Ολυμπιακό, κάνοντας του μόλις δυο φάσεις! Ο Παναθηναϊκός όντως έχει ταυτότητα στο παιχνίδι του, κυκλοφορεί καλά την μπάλα αλλά το κάνει σε αργό τέμπο και χωρίς να κάνει πολλές φάσεις που θα πνίξουν τον αντίπαλό του! Με το fake τίκι τάκα ουσιαστικά "σβήνει" το παιχνίδι, δεν πάει σε ζώνες μέσα στην περιοχή του αντιπάλου του. Οι "πράσινοι" έχουν θέματα στο επιθετικό τρίτο. Και λόγω ποιότητας και επειδή αποφεύγουν τα ρίσκα. Παίζουν, παίζουν αλλά από...τηγανίτα (σχεδόν) τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κανείς δεν ακούει τον Γιοβάνοβιτς - Τον... έμαθαν τον Παναθηναϊκό - Γύρισε αγνώριστος ο Καρλίτος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags