Facebook Pixel ΑΕΚ: Ξεκάθαρα μηνύματα Μελισσανίδη - Το πρόβλημα για την ΑΕΚ παραμένει - Μόνο αυτοί θα δώσουν λύση!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-05 21:00:00

Ξεκάθαρα μηνύματα Μελισσανίδη - Το πρόβλημα για την ΑΕΚ παραμένει - Μόνο αυτοί θα δώσουν λύση!

Sportdog Team
Ξεκάθαρα μηνύματα Μελισσανίδη - Το πρόβλημα για την ΑΕΚ παραμένει - Μόνο αυτοί θα δώσουν λύση!

Ποιους στήριξε με την ομιλία στα Σπάτα και τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα από τη δημόσια τοποθέτηση Μελισσανίδη και ψάχνει τη συνέχεια της Ένωσης. Γιατί ο σύλλογος θα βρει τον δρόμο του μόνο αν χαραχθεί στρατηγική και γίνει ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει και πως θα φτάσει στο στόχο!

ΑΕΚ σε κατάσταση γενικής κρίσης. ΑΕΚ με σπασμένα τα φρένα. ΑΕΚ δίχως λογική. ΑΕΚ εγκλωβισμένη και με τεράστια ζητήματα. ΑΕΚ σε δύσκολη στιγμή, ακόμα μια κακή χρονιά. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε πει, συζητήσει, αναλύσει τα τελευταία χρόνια όλες αυτές τις εκφράσεις. Τα λέμε, ψάχνουμε λύσεις, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Και θα μείνει για καιρό, όσο η ΑΕΚ δεν βλέπει κατάφατσα το πρόβλημα που υπάρχει.

Είναι επόμενο έπειτα από συνεχόμενες αποτυχίες, που διαλύουν την ψυχολογία και τα νεύρα κάθε ενός που έχει κουράγια ακόμα να ασχολείται με την ΑΕΚ, πως δημιουργείται ένταση και πέφτει ανάθεμα επί δικαίων και αδίκων. Καλό είναι αυτό να ξέρετε. Εκεί που δεν θα έχει επιστροφή είναι εάν η ΑΕΚ φτάσει σε μια διαδικασία συμβιβασμού με τη ζοφερή πραγματικότητα. Αν βολεύεται με τα λίγα, αρκείται στα ελάχιστα και βάζει τον εαυτό της σε σχέση σύγκρισης με ομάδες κατώτερες από αυτήν.

Ευτυχώς, μέσα σε όλα τα στραβά και ανάποδα που γίνονται στην ΑΕΚ την τελευταία τετραετία, όλο αυτό κρατιέται ψηλά στη συνείδηση ορισμένων. Οσο και αν υπάρχει αντικειμενική απόσταση, ο στόχος είναι η κορυφή και πως θα καλυφθεί η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Και η πίεση ασκείται προς όλους, επειδή όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ δεν είναι αρκετά για να κλείσει η ψαλίδα. Αλλά δεν θα γίνουν και ποτέ αρκετά, όσο η ΑΕΚ δεν «διαβάζει» και κατανοεί σωστά το πρόβλημα.

Η παρουσία του Μελισσανίδη στα Σπάτα και όσα είπε προς τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, περιείχαν αρκετές σημαντικές αναφορές κατά τη δική μου κρίση. Ηταν ιδιαίτερα στοχευμένες οι ατάκες του και προσπάθησαν να διαχειριστούν και να εξηγήσουν πολλά από όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Αρα, είναι καλό να κρατήσουμε τη βάση πολλών εξ αυτών. Γιατί πολλά θα κριθούν εν τέλει από την αλήθεια του χορταριού και πόσο θα αντέξουν κάποιες προθέσεις που εμφανίζονται αυτήν την εποχή.

Αλλωστε, η πρώτη στόχευση του Μελισσανίδη με όσα είπε στα Σπάτα ήταν να στηρίξει έμπρακτα τους τρεις (Παπαδημητρίου, Κονέ, Γιαννίκη) που βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής. Δεν είναι τυχαίο, πως πέραν της προσωπικής ανάληψης της ευθύνης, έριξε έπειτα το μπαλάκι προς τους παίκτες, βγάζοντας τελείως από το κάδρο τους υπεύθυνους σχεδιασμού και ομάδας. Ενώ παράλληλα, σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό δίδυμο, έδωσε και πλήρη κάλυψη, με τις αναφορές περί καλύτερου ρόστερ στην εποχή Μελισσανίδη και συνολικά καλύτερου στην Ελλάδα.

Είναι έτσι τα πράγματα; Αντιλαμβάνομαι την επιθυμία του Μελισσανίδη να στηρίξει εκείνους που εμπιστεύθηκε για την ολική αλλαγή της ομάδας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά και σημαντικά που θα έπρεπε να είχαν συμβεί από αυτούς στην ΑΕΚ, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το να συζητάς για μια μεταγραφή ή μια αποχώρηση που δεν έγινε. Το σημαντικό είναι πως από την ΑΕΚ λείπει η ταυτότητα. Λείπει το σχέδιο, ο χαρακτήρας, η φιλοσοφία πάνω στην οποία οικοδομείται η ομάδα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε μια ομάδα που χτίζεται εξ αρχής, όσοι έχουν κομβικές θέσεις στη δομή της, θα έπρεπε σε συνεργασία με τη διοίκηση να είχαν χαράξει τη στρατηγική για το μέλλον. Τώρα, βλέπεις ένα σύνολο παικτών, κάποιων καλών, κάποιων μέτριων, αλλά χωρίς φιλοσοφία. Μια ομάδα που δεν ξέρεις με σιγουριά τι μπορεί να παίξει, δεν φαίνεται να ξέρει καθαρά πως θα φτάσει στο στόχο της και γι’ αυτό εμφανίζει τόσα κενά στη λειτουργία της και στηρίζεται κυρίως σε ατομικές ικανότητες.

Κατά τη γνώμη μου, από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η ΑΕΚ. Να αποφασίσει που θέλει να φτάσει, να χαράξει τη νέα στρατηγική της ομάδας. Μακριά από τσιτάτα, του τύπου ΑΕΚ σημαίνει επίθεση. ΑΕΚ σήμαινε επίθεση, στα χρόνια που είχε υπερομάδες, δουλεμένες μεθοδικά για χρόνια. Αρα, πρώτιστα πρέπει να χαραχθεί στρατηγική, να γίνει ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει και πως θα φτάσει στο στόχο της, ιεραρχώντας τις επιθυμίες της.

Επειτα, πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, με τα σωστά στελέχη. Ιδανικά από την κοινωνία της ΑΕΚ, αλλά με πρώτο χαρακτηριστικό την ικανότητα. Το θέμα δεν είναι να πρόκειται για καλά και έμπιστα παιδιά, αλλά για ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του συλλόγου. Οταν αυτά θα τεθούν στην πράξη και θα υπάρξει λογική, τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να ελπίζει πραγματικά σε καλύτερες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάθος Σιόβα με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - "Έχασε" 4.5 εκατομμύρια - Μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags