Παναθηναϊκός: Αν κάποιος έβαζε τίτλο στο ντέρμπι της Τούμπας θα μπορούσε να είχε επιλέξει το "Έγκλημα και Τιμωρία".

Οι Πράσινοι μπορεί για τρίτο συνεχόμενο αγώνα να έχουν τρομερά και φυσικά δίκαια παράπονα από την διαιτησία του Τρεϊμάνις, μιας και το πέναλτι που δεν δίνει θα το καταλόγιζε και ο… Λουτσέσκου. Είναι φανερό πάντως πως το μυαλό όλων στο Τριφύλλι έχει χαλάσει μετά τις τραγικές αποφάσεις στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ, με τους παίκτες να είναι… τρελαμένοι από τις αποφάσεις του διαιτητή από την… σέντρα κι όλας, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι η αντίδραση τόσο των ανθρώπων του πάγκου, όσο και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δεν έχει συνηθίσει με τέτοιες συμπεριφορές, με την αστυνομία να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για να χωρίσει τους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων.

Και αν αυτή η φάση του Αϊτόρ είναι η πρώτη πράξη του εγκλήματος η δεύτερη είναι η πολύ κακή βραδιά που ήταν ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, που αν κάποιος δεν ήξερε ποιος είναι στον πάγκο θα θεωρούσε πως ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει φύγει ποτέ από το Τριφύλλι. Ο Γιοβάνοβιτς, όπως παίρνει τα credits από το γεγονός της αναμόρφωσης του φετινού ρόστερ και του τρόπου παιχνιδιού των Πρασίνων, με πολλούς να λένε πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έτσι και πρέπει να του πιστώσουμε πως στην Τούμπα έχει τεράστια ευθύνη για ήττα. Το Τριφύλλι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ σοκάροντας τον ΠΑΟΚ και για πολύ μεγάλο μέρος στο πρώτο ημίχρονο φλερτάρει και με δεύτερο, όμως κάπου εκεί τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Οι Πράσινοι εμφανίζονται στην επανάληψη άκρως φοβικοί, με 11 παίκτες πίσω από την σέντρα, χωρίς να μπορούν να κρατήσουν μπάλα και τους Αλεξανδρόπουλο και Πέρεθ σε πολύ κακή μέρα, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους να κατασκηνώσουν στην περιοχή του Μπρινίολι. Η αλλαγή… φώναζε από μακριά με τον Σέρβο όμως να επιλέγει τον Αγιούμπ, που είχε να παίξει από τις 21 Απριλίου και το ντέρμπι των πλέι οφ με την ΑΕΚ, αντί να περάσει στα χαφ τον Βιτάλ ώστε να μπορεί να κρατήσει μπάλα, αλλά και να βγάλει πιο εύκολα τους Πράσινους στην κόντρα. Φυσικά ο Μαροκινός εμφανίστηκε μόνο όταν έκανε επιθετικό φάουλ και κέρδισε την κίτρινη κάρτα του Ζίβκοβιτς για διαμαρτυρία. Παράλληλα λάθος θα μπορούσε κάποιος να κρίνει και την αντικατάσταση του Ιωαννίδη με τον Καρλίτος μιας και ο Έλληνας επιθετικός κρατούσε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ χαμηλά, ενώ είχε βγει νικητής σε πολλές μονομαχίες μοιράζοντας πολύ ωραία την μπάλα στα πλάγια και φτιάχνοντας το παιχνίδι της ομάδας.

Φυσικά η τιμωρία ήρθε στο 77' και στο 88' με τα γκολ των Ίνγκασον και Σάστρε να… υπογράφουν την τρίτη συνεχόμενη ήττα των Πρασίνων, αποτέλεσμα που τους βάζει στην έκτη θέση της βαθμολογίας στο +1 από τον Άρη και στο -2 από τον πέμπτο Αστέρα, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι έχει γίνει τον τελευταίο μήνα στο πράσινο στρατόπεδο να υπογραμμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από το 2012 (!) όταν είχε χάσει από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με το τελευταίο να διακόπτεται λόγω επεισοδίων, στις 4,11 και 18 Μαρτίου. Πλέον οι Πράσινοι είναι με την πλάτη στον… τοίχο, μιας και στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν έχουν να πάνε στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσουν Παναιτωλικό και Ατρόμητο, αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο ώστε να κάνει το φυσιολογικό και να είναι στα play off. Φυσικά όλα αυτά για έναν Παναθηναϊκό που είχαμε συνηθίσει μέχρι πριν ένα μήνα… Τώρα τα πάντα είναι στον… αέρα!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάρμα για ΠΑΟ, δικαιοσύνη για ΠΑΟΚ - Έπεφταν κάτω από... κεραυνό - Τι είπε ο γίγαντας Γιοβάνοβιτς;