Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τουλάχιστον τριάρα με Αραούχο - Γελούσε ο Άμραμπατ με Αγκιμπού - Δεν μπορεί το παλικάρι ο Τσούμπερ
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-13 22:31:00

Τουλάχιστον τριάρα με Αραούχο - Γελούσε ο Άμραμπατ με Αγκιμπού - Δεν μπορεί το παλικάρι ο Τσούμπερ

Sportdog Team
Τουλάχιστον τριάρα με Αραούχο - Γελούσε ο Άμραμπατ με Αγκιμπού - Δεν μπορεί το παλικάρι ο Τσούμπερ

Ο Καμαρά ήθελε να... μπερδέψει τις Ρεάλ, Μπάρτσα και Παρί! Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει για τον Ολυμπιακό που... γλίτωσε λόγω της απουσίας του Αργεντινού άσου και για την εντυπωσιακή εμφάνιση του Άμραμπατ που συνοδεύτηκε από ήττα. Πώς έφτασαν στη νίκη οι Πειραιώτες και το μπάτζετ που παίζει τελικά ρόλο!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Πάμε με μια φράση το ζουμί του αγώνα, για να μην καθυστερούμε:
Έτσι κι έπαιζε σήμερα ο Αραούχο στη θέση του Ανσαριφάρντ, ο Ολυμπιακός θα ήταν τυχερός αν έφευγε μόνο με τριάρα από το Καραϊσκάκη!

Αυτά είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Με τη ρέντα και τη φόρμα που είχε τις τελευταίες εβδομάδες ο Σέρχιο, αποκλείεται να μην κάρφωνε κάργα γκολ στην κάτι παραπάνω από ληθαργική άμυνα των ερυθρόλευκων. Έλα όμως που δύο τινά συμβαίνουν:

* Πρώτον, μόλις τσίτωσε λίγο τα γκάζια ο Αργεντίνος, αμέσως έβγαλε θλάση. Τα έχουμε πει χίλιες φορές, παιχταράς είναι, αθλητής δεν είναι.
* Δεύτερον, ο Ιρανός που πήρε τη θέση του, έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι σέντερ φορ πρώτης κλάσης. Κι αν τσάτρα πάτρα κάτι καταφέρνει με ομάδες στον πάτο της βαθμολογίας, με τον πρωτοπόρο δεν πάει πουθενά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, χαραμίστηκε το καλύτερο παιχνίδι του Άμραμπατ επί ελληνικού εδάφους. Μάτια έβγαλε ο Μαροκινός, που πήγε καροσερί όλους τους αντιπάλους του και τους μάθαινε μπάλα έτσι στο τζάμπα. Ως και στην άμυνα γύρναγε ο διάολος να κόψει επικίνδυνες φάσεις του Ολυμπιακού, ακόμη και στο τέλος του αγώνα έβαζε τα πόδια του στη φωτιά.



Πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο; Μπαίνει από δεξιά ο Άμραμπατ στο 67ο λεπτό και προσπαθεί ο Αγκιμπού, ο παίκτης με τα πλατινένια πόδια, ο παίκτης που έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει, ο παίκτης που θα σβήσει τον Ρέτσο απ’ τα κατάστιχα των ρεκόρ, να τον κόψει. Μία τον τζαρτζάρει με τον ώμο, γελάει ο Άμραμπατ συνεχίζει την πορεία του. Δύο τον πάει με τα πλευρά, χασμουριέται ο Άμραμπατ συνεχίζει την πορεία. Καταλαβαίνει ο Αγκιμπού ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν έχει τα φόντα, ότι είναι άλλη κλάση ο ράφλας και πέφτει ηρωικά και πένθιμα και διώχνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Και σώνει τον πάτο του από την οργή του Μαρτίνς!

Μιας και μιλάμε για Αγκιμπού, πάντως, να πω ότι στο πρώτο ημίχρονο που τον παρακολουθούσα κάπως στενά, έδωσε τέσσερις λάθος πάσες και μία σωστή. Καταλαβαίνω, είναι επηρεασμένος από τη μάχη Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για την υπογραφή του (λέγεται ότι προσπαθεί να μπει σφήνα και η Παρί Σεν Ζερμαίν), αλλά και πάλι λίγη μπαλίτσα της προκοπής θα μπορούσε να παίξει. Εκτός πια κι αν ήθελε να μπερδέψει τους σκάουτερς, που είχαν πλημμυρίσει το Καραϊσκάκη για την πάρτη του!

Αυτά με την ατομική βαθμολογία και να επιστρέψουμε στα ομαδικά. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί να μην κερδίζει πάντα το μπάτζετ, αλλά καμιά φορά παίζει κι αυτό το ρόλο του. Γιατί οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν τον πιο πλούσιο πάγκο στη χώρα και όταν ο προπονητής τους θέλει να βάλει και να βγάλει παίκτες δεν χρειάζεται πρώτα να συμβουλεύεται το ιατρικό δελτίο. Βάζει απλώς το μυαλό του να δουλέψει και προχωράει να κάνει τα κουμάντα του. Όπως έγινε και σήμερα, που έκανε τις αλλαγές του και το τούμπαρε το ματσάκι που ως εκείνη τη στιγμή το διεκδικούσε με αξιώσεις η ΑΕΚ. Αλλά δίχως Αραούχο, πώς να τα καταφέρει;

Υ.Γ.: Καντάρια μπάλα ξέρει ο Τσούμπερ, της μιλάει της στρογγυλής θεάς. Τον βλέπεις να ξεκινάει την προσπάθεια και αναρωτιέσαι πως ήρθε αυτός ο παίκτης στα μέρη μας. Κι ύστερα, όταν 9 στις 10 φορές το στέλνει το τόπι στο γάμο του Καραγκιόζη, καταλαβαίνεις τι τρέχει. Δεν μπορεί το παλικάρι, που θα έλεγε κι ο Αγγελάρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβάται να νικήσει η ΑΕΚ - Κίνδυνος να χάσει την Ευρώπη - Αδιέξοδο μετά τον διάδοχο του Γιαννίκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags