Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Λιμάνι τα... Τέμπη της ΑΕΚ - "Γκρινιάζουν" γιατί νομίζουν είναι Playstation - Θα έδινε το πέναλτι για ΠΑΟΚ;
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-14 12:40:00

Λιμάνι τα... Τέμπη της ΑΕΚ- Γκρινιάζουν γιατί νομίζουν είναι Playstation- Θα έδινε πέναλτι για ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Λιμάνι τα... Τέμπη της ΑΕΚ- Γκρινιάζουν γιατί νομίζουν είναι Playstation- Θα έδινε πέναλτι για ΠΑΟΚ;

Τα... μουτράκια Ολυμπιακών, η συνήθεια με Ονιεκούρου και το χέρι Κρέσπο. Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για όσους "φωνάζουν" για τις εμφανίσεις των Πειραιωτών, για το πόσο σημαντικό είναι το σερί απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και για τον Νιγηριανό που έχει μπει στο... στόχαστρο. Επίσης, θέτει και ένα... ερώτημα για τη διαιτησία στην Τούμπα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η άποψη είναι σαν την... Ξέρετε πια. Τα έχει εξηγήσει ωραία ο Κλιντ Ίστγουντ (αν και κάποιοι την αποδίδουν πρώτα στον Γκρούτσο Μαρξ;). Όλοι έχουν από μία. Και ως εκεί που φτάνει ο νους του καθενός, λέει την εξυπνάδα ή τη μακακία του. Ναι, για μία ακόμη φορά φέτος (όχι μόνο φέτος αν το καλοσκεφτούμε) θα πρέπει (;) να συζητήσουμε για το θέαμα που δεν προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός που οδεύει ολοταχώς για το 3ο σερί πρωτάθλημα σε εποχές που το ποδοσφαιρικό εγχώριο περιβάλλον δεν το λες και φιλικό μαζί του. Ο Ολυμπιακός που είναι στο +9β. Ο Ολυμπιακός που ξεπέρασε τον δύσκολο Γενάρη στον οποίο έπαιζε μισός και στάθηκε όρθιος. Ο Ολυμπιακός που ξανακέρδισε την ΑΕΚ δίχως να εντυπωσιάσει.

Ξέρετε κάτι; Όταν περάσουν λίγα χρόνια και αυτοί που σήμερα ξινίζουν μετά από κάθε ματς και λένε ότι «πονάνε» τα μάτια τους για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός, θα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια για το απίθανο σερί των ερυθρόλευκων κόντρα στην ΑΕΚ. Σε τέσσερις σεζόν και 13ο συνολικά ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει από τους κιτρινόμαυρους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης! Και όχι μόνο δεν έχει χάσει, έχει 10 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες. Για φαντάσου.

Ακόμα και σήμερα ο ΠΑΟΚ κοκορεύεται (και προφανώς καλά κάνει) για το «έχαναν από τα Τέμπη» που λέγονταν όταν ο Ολυμπιακός αγνοούσε επί δύο 10ετίες ('70 και '80) τη γεύση της νίκης στην Τούμπα. Η ΑΕΚ ζει τα δικά της... Τέμπη κόντρα στον Ολυμπιακό στην εποχή Μαρτίνς και φυσικά την εποχή Μαρινάκη. Κι αντί ο μέσος οπαδός του να είναι χαρούμενος, κάνει και... μουτράκια που η ομάδα δεν παίζει φαντεζί και κερδίζει «μόνο» με 1-0. Είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι εξ' αυτών αγνοούν την ιστορία.

Γεννήθηκαν στις εποχές που η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό θεωρείται, περίπου, αυτονόητη. Αγνοούν πόσες και σοβαρές ποδοσφαιρικές νίλες έκανε η ΑΕΚ στους ερυθρόλευκους. Αγνοούν ακόμα και τα βασικά του σπορ, κάθονται στον καναπέ και νομίζουν ότι είναι όλα playstation. Να θυμίσω ότι πέρυσι στην κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ και στα πλέι οφ, στο ίδιο γήπεδο, της έβαλε 5 γκολ. Το ήθελε λιγότερο νομίζετε το πρώτο ματς που ήταν και απείρως πιο σημαντικό; Όχι βέβαια. Απλά στη μπάλα δεν μπαίνει... πρόγραμμα σε αποτέλεσμα. Άλλο τι θες και άλλο τι καταφέρνεις τελικά. Να θυμίσω επίσης ότι πέρυσι στη Λεωφόρο, στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός είχε χάσει 2-1 έχοντας 20 τελικές (ενώ στα πλέι οφ έβαλε 4) ενεργητικό ενώ φέτος δεν έχασε (0-0) παίζοντας άμυνα και δίχως να κάνει φάση. Τι είναι προτιμότερο;

ΥΓ: Στο α' ημίχρονο με τους τρεις χαφ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν κινδύνεψε από την ΑΕΚ αφού ήταν σφιχτός. Αυτό βεβαίως επηρέασε και τη δική του επιθετική λειτουργία καθώς ο Αγκιμπού δεν ήταν σε καλή μέρα. Λογικό ήταν ο Μαρτίνς να επιχειρήσει να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα του στο β' ημίχρονο αφαιρώντας κεντρικό χαφ και βάζοντας πιο επιθετικογενή παίκτη. Προσωπικά μάλλον θα έβγαζα τον Αγκιμπού όχι τον Μαντί που έδειχνε καλά. Αλλά με τα «αν» σίγουρος δεν είσαι.

ΥΓ2: Ο Ονιεκουρού έχει μπει για τα καλά πια στο μάτι όλων και δύσκολα θα βγει από 'κει. Και φαίνεται από την αντιμετώπιση της αδυναμίας του να σκοράρει στις καθυστερήσεις κόντρα στην ΑΕΚ. Το τελείωμά του είναι καλό, επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον Τσιντώτα στην κλειστή του γωνία αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΚ κάνει ΣΠΟΥΔΑΙΑ επέμβαση με το ένα χέρι αφού η μπάλα πάει αντίθετα από την φορά του σώματός του (πιστεύει ότι ο Νιγηριανός θα εκτελέσει στην ανοιχτή γωνία) και αρκετά χαμηλά. Δεν το έχασε ο Ονιεκουρού δηλαδή (δεν το έστειλε άουτ), το έπιασε ο Τσιντώτας. Χάσιμο ευκαιρίας ήταν του Ελ Αραμπί στη Ριζούπολη από τα δύο μέτρα σε κενή εστία αλλά ο Μαροκινός είναι δημοφιλής (δικαίως λόγω των κατορθωμάτων του) γι' αυτό και κανείς δεν τον... χρεώνει ποτέ για κάτι.

ΥΓ3: Αν το χέρι του Κρέσπο το έκανε στόπερ του Ατρομήτου θα δίνονταν πέναλτι άραγε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο... Βαλμπουενά στο Καραϊσκάκη - Λάθος Μαρτίνς, "έκοψε" τον Ολυμπιακό - Μίλα επιτέλους Βατσλίκ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags