Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αταλάντα: Απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς - Μπάχαλο με Μανωλά και Εμβιλά - Όχι και... γιόυχα!
| 2022-02-24 21:55:00

Απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς - Μπάχαλο με Μανωλά και Εμβιλά - Όχι και... γιούχα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς - Μπάχαλο με Μανωλά και Εμβιλά - Όχι και... γιούχα!

Χωρίς χαφ, απογοητευτικός και... αδούλευτος. Έξτρα πίεση σε Ελλάδα! Η εικόνα που ήταν χειρότερη από τη βαριά ήττα, ο Βατσλίκ που έκανε τις περισσότερες επαφές στο παιχνίδι και η ανύπαρκτη ανάπτυξη. Γιατί δεν πέτυχε το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού και η επόμενη μέρα.

Μέχρι Τέλη Φεβρουαρίου κατάφερε να παραμείνει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, καθώς απέναντι στην Αταλάντα παρουσιάστηκε κατώτερος και με συνολικό σκορ 5-1, αποκλείστηκε από τους »32» του Europa League. Οι Πειραιώτες μετά το 2-1 στην Ιταλία ήθελαν να παλέψουν στο «καυτό» μετά από καιρό Γ. Καραϊσκάκης για να φέρουν τούμπα την πρόκριση, όμως άντεξαν για σχεδόν ένα ημίχρονο και στη συνέχεια κατέρρευσαν.  

Ο πρωταθλητής Ελλάδας παρουσιάστηκε ήταν πολύ καλά διαβασμένος στο πρώτο ημίχρονο και πήγενε το παιχνίδι στα… μέτρα του. Κρατούσε σχετικά άνετα το μηδέν και προφανώς το πλάνο ήταν να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο και να ψάξει έστω ένα γκολ για την παράταση. Οι Ιταλοί δεν είχαν πιέσει ιδιαίτερα, δεν ήθελαν κιόλας να ανέβουν ψηλά και οι «Ερυθρόλευκοι» με τα τρία στόπερ ήλεγχαν τον ρυθμό, μέχρι που ο Λαλά έκανε τη μεγαλιώδη γκάφα και… τέλειωσε το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν δειλά-δειλά (και με τις αλλαγές) να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, όμως πλέον ήταν αργά. Όχι μόνο δεν απείλησαν, αλλά είχαν τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία, καθώς η Αταλάντα παίζοντας έξυπνα και χωρίς άγχος αν θα ισοφαριστεί, πίεσε ψηλά και… έπνιξε τον αντίπαλό της, βρίσκονται εύκολα άλλα δύο γκολ. Και αν ήθελε, θα έβαζε κι άλλα!

Αυτή είναι η μία ανάγνωση του ματς, για όσα λειτούργησαν και όσα πήγαν στραβά για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, η εικόνα των Πειραιωτών στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν (όπως τουλάχιστον είχε παρουσιαστεί εδώ και καιρό…) ήταν τουλάχιστον προβληματική έως και… ενοχλητική για τους (τηλε)-θεατές. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία σοβαρή ευκαιρία για γκολ, παρότι έψαχναν δύο τέρματα, η ανάπτυξή τους ήταν κάκιστη, το κέντρο σχεδόν ανύπαρκτο και η λειτουργία της άμυνας ιδιαιτέρως προβληματική. Τα δύο μπακ ήταν σε κακή βραδιά, ενώ οι τρεις στόπερ μπορεί σαν μονάδες να μην έκαναν κάποιο μεγάλο λάθος, όμως το γεγονός πως γύρισαν την μπάλα τουλάχιστον 50 φορές στον Τόμας Βατσλίκ ήταν απαράδεκτο.

Αμυντικά ο Ολυμπιακός είναι εμφανώς αδούλευτος με τα τρία στόπερ, καθώς με τα μπακ να μη βοηθούν καθόλου από τα πλάγια και τα χαφ ανύπαρκτα στην ανάπτυξη, οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα και αφού άλλαζαν δύο πάσες μεταξύ τους, στη συνέχεια γύριζαν πίσω στον τερματοφύλακα. Όταν μάλιστα μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι εντόπισαν το πρόβλημα και πίεσαν ψηλά και σε «man to man», τότε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εκτέθηκε. Δεν είχε κανέναν τρόπο να περάσει την μπάλα από το κέντρο και συνεχώς βλέπαμε τους Μανωλά και Παπασταθόπουλου να δείχνουν με τα χέρια στους συμπαίκτες τους που πρέπει να κινηθούν!

Μάλιστα, αν προσέξετε το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά… τελειώνει την πρόκριση, οι Μανωλάς και Εμβιλά έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους, καθώς πηγαίνουν στον ίδιο παίκτη και αφήνουν δίπλα ολόκληρο διάδρομό. Εικόνα που δεν ταιριάζει σε ομάδες του εξαιρετικού προπονητή Μαρτίνς και κυρίως δεν αρμόζει σε ομάδα που θέλει να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης.



Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, το πλάνο Μαρτίνς απέτυχε, καθώς έπαιξε για να μη δεχθεί γκολ, το δέχθηκε από ακόμα μία γκάφα και μετά όλα ήταν αναμενόμενα. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει ταχύτητα, δεν έχει φρεσκάδα και δεν έχει φαντασία. Παράλληλα, εμφανίζει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία της άμυνας (όχι τόσο σε μονάδες) και στα χαφ, όπου Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά βοήθησαν ελάχιστα, ενώ ο Γιαν Εμβιλά δεν γινόταν να τα κάνει όλα.

ΥΓ. Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο Ολυμπιακός… προσγειώνεται απότομα στην Ελλάδα, όπου μπορεί να έχει κλειδώσει σχεδόν το πρωτάθλημα, όμως η απογοητευτική εικόνα στα ματς με την Αταλάντα, υποχρεώνει τους Πειραιώτες να παρουσιαστούν καλοί στα ντέρμπι που ακολουθούν σε Κύπελλο και πλέι οφ. Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα που πρέπει, ακόμα και ο τίτλος δεν θα διορθώσει την κατάσταση για αρκετούς παίκτες στου Ρέντη.

ΥΓ2. Ο κόσμος του Ολυμπιακού επέστρεψε στο Γ. Καραϊσκάκης και θύμισε τι ωραία που είναι τα παιχνίδια παρουσία φιλάθλων. Μάλιστα, παρά το 0-3 δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν, ενώ… τρόλαραν κιόλας ζητώντας το ευρωπαϊκό. Αρνητική στιγμή η γιούχα στην αλλαγή του Χένρι Ονιεκούρου. Δεν συνηθίζονται αυτά στο Φάληρο και σίγουρα ο Νιγηριανός θα χρειαστεί να κάνει… θαύματα για να γυρίσει την κατάσταση.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χαμένος" ο Καμαρά, εκτόξευση για Μασούρα - Φέρνει εκατομμύρια ο Σισέ - Αποκάλυψη για Αγκιμπού! 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags