Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πτώση" για Καμαρά, εκτόξευση για Μασούρα - Φέρνει εκατομμύρια ο Σισέ - Αποκάλυψη για Αγκιμπού!
| 2022-02-24 10:00:00

"Χαμένος" ο Καμαρά, εκτόξευση για Μασούρα - Φέρνει εκατομμύρια ο Σισέ - Αποκάλυψη για Αγκιμπού!

Οι Μιχείες
"Χαμένος" ο Καμαρά, εκτόξευση για Μασούρα - Φέρνει εκατομμύρια ο Σισέ - Αποκάλυψη για Αγκιμπού!

Τα 12 εκατ. για τον Έλληνα άσο και η είδηση για τον μικρό Καμαρά. Το sportdog.gr αναλύει τι σημαίνουν και τι δείχνουν οι μεταβολές στη χρηματηριακή αξία των τεσσάρων παικτών του Ολυμπιακού, πώς αλλάζουν τα δεδομένα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και προχωράει σε μία σούπερ αποκάλυψη για το ανερχόμενο αστέρι των Πειραιωτών!

Η στήλη με αφορμή τις πρόσφατες μεταβολές στην χρηματιστηριακή αξία (Χ.Α.) τεσσάρων παικτών του Ολυμπιακού (των δυο Καμαρά, Μασούρα, Σισέ), κάνει : 

α) μια ανάλυση του τι σημαίνουν αυτές οι μεταβολές, 

β) ερμηνεύει πως μπορούν να διαμορφώσουν τα δεδομένα για καθένα απο τους τέσσερις στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο,

και γ) προχωράει σε μια σούπερ αποκάλυψη για το τι θα συμβει με την μετοχή του Αγκιμπού στο επόμενο update (Μαϊου ή Ιουνίου)!!

 

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ/1: μετά το τελευταίο update (22/2) στις χρηματιστηριακές αξίες του transfermarkt, προέκυψαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Γιατί εκτός απο τις όποιες ανακατατάξεις στην κατηγορία "ο πιο ακριβός παίκτης", το πιο σημαντικό είναι πως... αφουγκράζεται και δείχνει την τάση της αγοράς ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου. Ο Μαντί, για παράδειγμα, παραμένει ο "ερυθρόλευκος" με την υψηλότερη Χ.Α., μόνο που αυτή παρουσίασε σημαντική υποχώρηση κατά 2.000.000 ευρώ! Μάλιστα αυτό συνέβη για πρώτη φορά απο τον Φεβρουάριο του 2021, όταν η τιμή του είχε κάνει limit up στα 15.000.000. Την οποία διατήρησε για 375 ημέρες πριν ξεκινήσει να πέφτει τώρα. Και το ζητούμενο είναι αν  φεύγοντας η άνοιξη, θα έχει σταθεροποιηθεί στα 13 εκατομμύρια ή θα συνεχίσει να... βουτάει προς τα κάτω!

 

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ/2: σήμερα πάντως η Χ.Α. του 25χρονου μέσου έχει "επιστρέψει"  εκεί που βρισκόταν το φθινόπωρο του 2020! Και κάτι δείχνει, κάτι λέει, αυτό... Προφανώς και είναι ένας δείκτης για το ρεαλιστικό ποσό που μπορεί να απαιτήσει/πιάσει ο Ολυμπιακός στο καλοκαιρινό παζάρι, όταν ξαναβγεί ο Μαντί Καμαρά στην βιτρίνα. Στο Κόπα Αφρικά δεν πήγε, η σεζόν που κάνει μετριότατη μέχρι τώρα κι ενας ενδεχόμενος ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Ολυμπιακού θα... στενέψει τα περιθώρια. Θυμίζω πως κόντρα σε μπαράζ δημοσιευμάτων σε όλη την Ευρώπη και το ενδιαφέρον τόσων ομάδων, πρόταση με φιξ ποσό plus των 10 εκατομμυρίων δεν έφτασε στους "ερυθρόλευκους", ούτε τον Γενάρη, ούτε το περασμένο καλοκαίρι. Τότε δηλαδή που η Χ.Α. του Μαντί ήταν ακόμη 15 εκατομμύρια και ο Ολυμπιακός ξεκινούσε απο τα 18...

 

 

ΜΑΣΟΥΡΑΣ/1: είναι ο  "ερυθρόλευκος" με την μεγαλύτερη αύξηση της Χ.Α. που ανέβηκε στην δεύτερη θέση των πιο ακριβών παικτών του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός απογειώθηκε στα 10.000.000 ευρώ μόλις στο πρώτο update του 2022! Τον προηγούμενο χρόνο η χρηματιστηριακή του αξία είχε κάνει (τρία) αλλεπάλληλα limit up. Τον Φεβρουάριο του 2021 στα 4.000.000, το περασμένο καλοκαίρι στα 6.000.000 και τον Νοέμβριο του 2021 στα 7.500.000 ευρώΟ Μασούρας απλά  αποδεικνύει πως δεν έχει ταβάνι και ήδη είναι ο τρίτος πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής, πίσω από τον Βλαχοδήμο της Μπενφίκα, των 14.000.000 ευρώ και τον Μαυροπάνο των 17.000.000 ευρώ της Στουτγάρδης.

 

ΜΑΣΟΥΡΑΣ/2: στα 10 εκατομμύρια που είναι πλέον η σημερινή Χ.Α. του Μασούρα βρίσκουμε απο πλευράς Ελλήνων  διεθνών παίκτων και τους Μπακασέτα/ Τζόλη (έπεσε). Μόνο που και οι δυο αυτοί έχουν κάνει ήδη μεταγραφή, ο Μπακασέτας 3.500.000 στην Τράμπζονσπορ και ο Τζόλης 13.000.000 στην Νόργουιτς, κάτι που τους διευκόλυνε στο να... ξεφύγει η τιμή τους. Σε αντίθεση με τον Μασούρα που έχει εκτοξεύσει την Χ.Α. την τελευταία 2ετία αποκλειστικά σχεδόν  μέσω του Ολυμπιακού. Είναι βέβαιο πως το ερχόμενο καλοκαίρι αν πουληθεί ο Μασούρας, θα κάνει νέο limit up στην Χ.Α. Όπως και ο Ολυμπιακός πλέον είναι δεδομένο - με βάση την πολιτική του στο θέμα των πωλήσεων - πως πλέον θα ξεκινάει τις απαιτήσεις του για τον Μασούρα απο τα 12 και όχι τα 8 εκατομμύρια του περασμένου καλοκαιριού...

 

ΣΙΣΕ: είναι πλέον ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού, με Χ.Α. 8.000.000 ευρώ. Έπιασε την υψηλότερη τιμή της καριέρας του και αυξήθηκε κατά 1.000.000 απο τον περασμένο Νοέμβριο και συνολικά 2.000.000 απο την ημέρα που επέστρεψε απο τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν. Τον περασμένο Ιούλιο δηλαδή κόστιζε 6 εκατομμύρια. Για να αποδειχθεί πως ήταν σοφή η κίνηση από τον Πειραιά να τον στείλουν να παίξει στο Σαμπιονα με τους "στεφανουά", τότε δηλαδή που η Χ.Α. είχε τελματώσει στα 4.000.000 ευρώ. Οι δείκτες αγοράς δείχνουν πως ο Σισέ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι θα είναι απο τα δυνατά χαρτιά των "ερυθρόλευκων" για να φέρει προτάσεις με 8ψηφια νούμερα. Και συγκριτικά με τους άλλους σπουδαίους στόπερ των Πρωταθλητών Ελλάδας, επίσης ο Σισέ ξέφυγε σε Χ.Α. Οκτώ εκατομμύρια η δική του, 5 του Μανωλά, 4,,5 εκατ. του Μπα, 3 εκατ. του Σωκράτη...

 

ΑΓΚΙΜΠΟΥ:  τον περασμένο Μάϊο, όντας στην Λιλ, είχε Χ.Α. στις 300.000 ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2021, μετά την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό απογειώθηκε/εκτοξεύτηκε στα 3.000.000 ευρώ. Και πλέον η μετοχή του είναι στα 4.000.000. Αύξηση ενός εκατομμυρίου αλλά η πρόβλεψη (από πρώτο και πλέον αξιόπιστο...χέρι) για το update του Μαΐου ή του Ιουνίου είναι εντυπωσιακή. Κι αυτό αφού κάνει λόγο πως η Χ. Α. του Αγκιμπού Καμαρά το επόμενο 4μηνο  σχεδόν θα διπλασιαστεί σε σχέση με την σημερινή. Έμαθα πως η ...μετοχή του θα κοστίζει τότε χοντρικά 7 ή 8.000.000 εκατομμύρια!! Δηλαδή μέσα σε ένα, μόλις χρόνο, στον Ολυμπιακό θα έχει πάει απο τα 300 χιλιάρικα στα 7 με 8 εκατομμύρια!!! Δεν περιγράφω άλλο...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι εκατομμύρια για Ελ Αραμπί - Νέο ραντεβού με Ολυμπιακό - Σενάριο για Έλληνα φορ από εξωτερικό!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags