Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Γι’ αυτό δεν κατέβηκε το σιχαμένο πανό στην Τούμπα - Δεν έχουν άρρωστα μυαλά οι ΠΑΟΚτσήδες
| 2022-02-25 21:48:00

Γι’ αυτό δεν κατέβηκε το σιχαμένο πανό στην Τούμπα - Δεν έχουν άρρωστα μυαλά οι ΠΑΟΚτσήδες

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γι’ αυτό δεν κατέβηκε το σιχαμένο πανό στην Τούμπα - Δεν έχουν άρρωστα μυαλά οι ΠΑΟΚτσήδες

Η μεγάλη πρόκριση των Πασχαλάκη-Βιεϊρίνια και η απόφαση της ΠΑΕ. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Δικεφάλου, αλλά και για όσους προκάλεσαν αηδία σε όλη την Ελλάδα και οι οποίοι δεν γίνεται να έχουν καμία σχέση με τον σύλλογο!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «ασπρόμαυροι» σε ένα παιχνίδι-θρίλερ απέκλεισαν τη Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι και πλέον βρίσκονται στη φάση των 16 του Conference League. Αλήθεια ποιος να πει στον Ράζβαν Λουτσεσκου; Ο Ρουμάνος σπάει μία-μία τις κατάρες που υπήρχαν στον Δικέφαλος τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά φέτος πρόκειται για τεράστιο κατόρθωμα η πορεία των «ασπρόμαυρων», αφού υπάρχει ένα ρόστερ συγκεκριμένων δυνατοτήτων.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο μέρος έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου και κατάφερε να ρίξει τη Μίντιλαντ στα σχοινιά με τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια. Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον Πορτογάλο αρχηγό, που δεν «γερνάει» απλά καλά, αλλά συνεχίζει να βγάζει άσσους από το μανίκι, όπως το τρομερό σουτ που έγραψε το 2-0.Ακόμα και στα 36 ο Βιεϊρίνια είναι μια υπερπολύτιμη μονάδα για τους «ασπρόμαυρους».

Ήταν λογικό πως κάποια στιγμή η Μίντιλαντ θα πήγαινε στο physical game. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ κουράστηκε και εκεί οι Δανοί κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Οι σχολές ποδοσφαίρου σε εκείνο το κομμάτι της Ευρώπης επενδύουν στο εναέριο παιχνίδι, στη φυσική κατάσταση, στην ταχύτητα και στις δυνατές μονομαχίες. Ο Δικέφαλος φέτος σε αυτά υστερεί και έτσι μοιραία η Μίντιλαντ έβαλε πίεση στους «ασπρόμαυρους» και βρήκε γκολ.

Ίσως η πιο μεγάλη έκπληξη για εμένα ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στην παράταση. Πίστευα πως το σύνολο του Λουτσέσκου θα βγάλει κόπωση. Αντ' αυτού το πάθος και... κ@υλα για την πρόκριση γέμισε της αδειασμένες μπαταρίες, έδιωξε το βάρος από τα πόδια και αν ο Τσόλακ ήταν λίγο πιο εύστοχος θα είχαμε φύγει όλοι νωρίτερα από την Τούμπα, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Τώρα όσον αφορά τα πέναλτι αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν συγχαρητήρια. Στον Πασχαλάκη που χωρίς να κάνει mindgames και σαχλαμάρες στον Μέγερ μάντεψε τη σωστή γωνία και έκανε τα πόδια των Δανών να τρέμουν. Στους εκτελεστές του ΠΑΟΚ, που είχαν κρύο αίμα και έκαναν τις τέλειες εκτελέσεις!


Κάπου εδώ θέλω να αναφέρω κάτι για τον Πασχαλάκη. Σίγουρα έχει ένα ταβάνι, σίγουρα στον Δικέφαλο έχει ανοίξει κουβέντα για την επόμενη ημέρα κάτω από τα δοκάρια, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Έλληνας πορτιέρο είναι ό,τι καλύτερο πέρασε ποτέ από τα γκολποστ του Δικεφάλου. Μπορεί να είναι αυτός που όλοι αγαπάνε να μισούν, μπορεί ώρες να προσπαθεί το κάτι παραπάνω και να βάζει τον εαυτό του και την ομάδα σε... μπελάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως όταν έρχεται η στιγμή που ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται είναι εκεί για να βάλει μεγαλοπρεπή STOP στους αντιπάλους. 

Και τώρα πάμε στα δυσάρεστα. Μια χούφτα ανθρώπων αποφάσισε πως μπορεί να βάλει τον εαυτό της πάνω από τον ΠΑΟΚ. Σηκώθηκε ένα σιχαμένο πανό, που έκανε τους πάντες (φίλους και μη) του Δικεφάλου να αηδιάσουν.

Θα το ξαναπώ πως το 98% των οπαδών των «ασπρόμαυρων» δεν κουβαλούν τέτοια άρρωστα μυαλά. Αυτοί που σήκωσαν αυτό το πανί και φώναξαν αυτά τα κατάπτυστα συνθήματα δεν είναι ΠΑΟΚ. Δεν εκφράζουν τις πεποιθήσεις του συλλόγου.

Γιατί δεν κατέβηκε ρωτούν εύλογα όλοι. Γιατί ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν έκανε κάτι. Η δική μου άποψη είναι πως οι «ασπρόμαυροι» δεν ήθελαν να ρισκάρουν μία σύγκρουση που θα έφερνε ένταση πριν από έναν τόσο ευρωπαϊκά σημαντικό αγώνα. Και όταν μιλάμε για ένταση κανείς δεν ξέρει που θα κατέληγε. Ίσως η κατάσταση να ξέφευγε και να κλιμακώνονταν.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα ανεχθεί άλλους τέτοιους στην Τούμπα, δεν είναι δυνατόν ένα τσούρμο αρρωστημένων μυαλών να μην αφήνει όλους μας να χαρούμε μια μεγάλη-ιστορική πρόκριση και να αναγκάζει τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό να είναι δακτυλοδεικτούμενος.  

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανοίγουν οι κάμερες στην Τούμπα - Τιμωρία ΠΑΟΚ από την UEFA - Τους αλλάζει όλους ο Λουτσέσκου"


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags