Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοάο Καρβάλιο: Με Καρβάλιο δε θα... λείπει ο Φορτούνης - Ένα μοντέρνο 10αρι - Τι να πει κανείς για τον Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-28 12:40:00

Με Καρβάλιο δε θα... λείπει ο Φορτούνης - Ένα μοντέρνο 10αρι - Τι να πει κανείς για τον Λουτσέσκου!

Sportdog Team
Με Καρβάλιο δε θα... λείπει ο Φορτούνης - Ένα μοντέρνο 10αρι - Τι να πει κανείς για τον Λουτσέσκου!

Ο διαφορετικός Πορτογάλος και ο μοναδικός, αλλά επίφοβος Γκάρι. Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον Ζοάο Καρβάλιο και όσα προσφέρει με το παιχνίδι του στους Πειραιώτες, για τον Ροντρίγκες που δεν... συγκρίνεται με τους άλλους εξτρέμ, αλλά και για τον "επικοινωνιολόγο" Ραζβάν.

MVP αναδείχθηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες που έβαλε το πρώτο γκολ και είχε γενικά καλή παρουσία. Στα πρόσωπα του ματς αναμφίβολα ήταν και ο νεαρός Φώτης Κίτσος που έκανε ντεμπούτο ως βασικός στο πρωτάθλημα και εκτός από το ταλέντο του επιβεβαίωσε και το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό του θράσος. Σούπερ ήταν και οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιαν Εμβιλά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

 

Προσωπικά αυτός που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον δεν ήταν άλλος από τον Ζοάο Καρβάλιο. Είναι τουλάχιστον ανάλογη κλάση με αυτή που έχει ο Φορτούνης αλλά πιο μοντέρνος ως παίκτης και πέντε χρόνια νεότερος... Και κατά πως φαίνεται βρίσκει φυσική κατάσταση, ρυθμό και χημεία και είναι ξεκάθαρο πως αν είναι στα καλά του ο Καρβάλιο θα σταματήσει να λείπει από κάποιους ο Κώστας. Ο 25χρονος Πορτογάλος «βγάζει» κάτι πολύ φρέσκο και μοντέρνο ως παίκτης ενώ παράλληλα θυμίζει και 10άρι παλιάς κοπής. Κινείται παντού πίσω από τον φορ, ακόμα και πιο πίσω τραβιέται σε θέση 8αριού, και του αρέσει να παίζει κάθετα και γρήγορα. Δεν... ταλαιπωρεί πολύ τη μπάλα κουβαλώντας τη, ψάχνει το κενό στην αντίπαλη άμυνα για να τρυπήσει είτε με μια πάσα είτε τρέχοντας ο ίδιος με τη μπάλα.

Όσον αφορά στον Ροντρίγκες, είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι σπουδαίο και απαραίτητα. Ωστόσο το σημαντικό είναι η διάρκεια. Πρέπει να παραμείνει υγιής γιατί τις προηγούμενες φορές που ανέβασε ρυθμό έμεινε πίσω με μυϊκό τραυματισμό.

ΥΓ: Αρχές Δεκέμβρη δήλωνε ότι ήταν στρατηγικό του λάθος που μίλησε για πρωτάθλημα. Πριν από το ματς με τον Ιωνικό (που ήταν στο -11β.) και μετά την πρόκριση επί της Μίντιλαντ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και παλεύει για όλους τους στόχους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου «παίζει» με την επικοινωνία και τη χρησιμοποιεί πολύ ακόμα και αν κάποια απ' αυτά που δηλώνει κατά καιρούς σε κάνουν να αναρωτιέσαι: αν σε δουλεύει ή θέλει να σε τρελάνει.

 

Δηλαδή αρχές Δεκέμβρη για τη Σούπερ Λίγκα (που τότε ήταν πιο κοντά στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ) ήταν λάθος να μιλήσει για πρωτάθλημα και τώρα είναι μέσα σε όλους τους στόχους; Εκτός αν ο στόχος για τον οποίο μιλάει στο πρωτάθλημα είναι η 2η θέση. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο 1-1 με τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε τυχερό το γκολ των ερυθρόλευκων ενώ δεν είπε κουβέντα για το γκολ της ομάδας του που έβαλε με αυτογκόλ ο Μπα. Τι να πει κανείς...;



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή Μαρτίνς μετά την Αταλάντα - Άλλη ομάδα με Καρβάλιο - "Τρελάθηκε" ο Ελ Αραμπί
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags