Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μήνυμα Μαρτίνς σε... Λαλά - Μόνο αν λογικευτεί ο Ελ Αραμπί - Μάγκας και παντελονάτος ο Αβραάμ
| 2022-03-03 15:28:00

Μήνυμα Μαρτίνς σε... Λαλά - Μόνο αν λογικευτεί ο Ελ Αραμπί - Μάγκας και παντελονάτος ο Αβραάμ!

Sportdog Team
Μήνυμα Μαρτίνς σε... Λαλά - Μόνο αν λογικευτεί ο Ελ Αραμπί - Μάγκας και παντελονάτος ο Αβραάμ!

Το refresh στον Αγκιμπού και ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην τελευταία διετία. Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την ευκαιρία που δίνει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Μάριο Βρουσάι, χωρίς να τον υποβιβάζει, για τα συμβόλαια των... παλιοσειρών και την ξεκούραση που χρειάζεται άμεσα ο μικρός Καμαρά.
 

Να γράψω για τον Βαλμπουενά; Σιγά τα νέα. Να γράψω για τον Μασούρα, τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή την τελευταία διετία; Σιγά το νέο και πάλι. Να γράψω για τον Ζοάο Καρβάλιο που δεν ήταν σούπερ όπως με τον ΟΦΗ αλλά και πάλι είχε πολλές καλές στιγμές; Τα έγραψα σε προηγούμενο blog, με τον Πορτογάλο στα καλά του δεν θα λείπει σε κανέναν ο Φορτούνης ο οποίος προέρχεται από σοβαρούς τραυματισμούς και είναι και πέντε χρόνια μεγαλύτερος.


Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να εστιάσει κανείς είναι αυτό για το οποίο η στήλη boxtobox σας είχε προϊδεάσει. Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι σε ρόλο δεξιού μπακ. Το μήνυμα, ή αν θέλετε το γράμμα, εστάλη. Παραλήπτης είναι ο Κένι Λαλά. Ο 30χρονος Γάλλος μπακ ήρθε με σημαντικό βιογραφικό από το Σαμπιονά αλλά, μη γελιόμαστε, δε δικαιολογεί σε τίποτα το παχυλό συμβόλαιό του που αγγίζει το ένα εκατ.ευρώ. Πολλά περισσότερα απ' αυτά που έχει ήδη δώσει περίμενε ο Ολυμπιακός από έναν μπακ που πληρώνει αδρά. Τον επέλεξε για να κάνει τη διαφορά και να είναι καλύτερος και από τον Ομάρ και από τον Ραφίνια. Από τον Ομάρ, ούτε λόγος, από τον Ραφίνια, έτσι κι έτσι. Προσωπικά δε βλέπω κάτι καλύτερο από τον Λαλά.


Γι' αυτό λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να... πειραματιστεί με τον Μάριο Βρουσάι που έχει ένα πακέτο ικανό να ανταποκριθεί. Το σημαντικό είναι να... προπονήσει το μυαλό του ώστε να μπορέσει να παίξει ως δεξί μπακ. Γιατί αν δεν συμβιβαστεί με την ιδέα και θέλει να παίζει μόνο ως εξτρέμ, τότε θα αποτύχει ως μπακ. Η δήλωσή του μετά το ματς ότι πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά, δείχνει ότι αποδέχθηκε την πραγματικότητα. Ευκαιρία του δίνει ο Μαρτίνς, δεν τον υποβιβάζει. Του δίνει ευκαιρία να καθιερωθεί ως βασικός σε μια θέση που υποφέρει ο Ολυμπιακός και δεν αισθάνεται καμία σιγουριά επί μία διετία.

 



ΥΓ: Είναι ξεκάθαρα σε κακή φόρμα ο Αγκιμπού τον τελευταίο καιρό και το επιβεβαίωσε και το ματς με τον Αστέρα. Λογικό είναι νομίζω ένα παιδί που από το απόλυτο περυσινό τίποτα σε συμμετοχές στη Γαλλία ήρθε και έγινε βασικότατος με τον Ολυμπιακό. «Μπούκωσε» το σώμα αλλά κυρίως το μυαλό του νομίζω. Χρειάζεται refresh.

ΥΓ2: Ότι ο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει τον Ελ Αραμπί δεν εκπλήσσει. Γνωστό είναι αυτό, το έχει ζητήσει καιρό αλλά καταλαβαίνει και ίδιος και όλοι ότι η ανανέωση του Μαροκινού έχει μια σημαντική παράμετρο, την οικονομική. Αν ο Γιουσέφ δεν λογικευθεί και ζητάει δύο ή πάνω από δύο εκατ.ευρώ καθαρά, δεν υπάρχει περίπτωση να ανανεώσει και, νομίζω, καλά θα κάνει ο Ολυμπιακός να μη δώσει αυτά τα χρήματα για παίκτη που το καλοκαίρι θα είναι 35,5 ετών.

ΥΓ3: Ότι ο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει τον Βαλμπουενά επίσης δεν εκπλήσσει. Για την ελληνική Λίγκα κάνει... περίπατο ακόμα και στα ποδοσφαιρικά του «γεράματα». Για μισάωρα ή ημίχρονα με ΟΦΗδες και Αστέρες είναι σούπερ.

ΥΓ4: Ότι ο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει τον Αβράαμ επίσης δεν εκπλήσσει, όσους γνωρίζουν τη γνώμη του Πορτογάλου τουλάχιστον. Και πέρυσι που ζήτησε την παραμονή του Αβραάμ τα λόγια του ήταν τόσο ζεστά όσο για κανέναν άλλο παίκτη. Θεωρεί ότι είναι το απόλυτο «αλεξικέραυνο» στα αποδυτήρια και δεν επιτρέπει παρεκτροπές. Από τους πιο μάγκες και παντελονάτους που έχουν αγωνιστεί ποτέ στον Ολυμπιακό είναι ο Αβραάμ.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Βαλμπουενά… φέρνει εκατομμύρια στο Λιμάνι - Τούμπα οι μεταγραφές - Άλλο επίπεδο Τικίνιο-Ελ Αραμπί


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags