Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά… φέρνει εκατομμύρια στο Λιμάνι - Τούμπα οι μεταγραφές - Άλλο επίπεδο Τικίνιο-Ελ Αραμπί
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-02 21:37:00

Ο Βαλμπουενά… φέρνει εκατομμύρια στο Λιμάνι - Τούμπα οι μεταγραφές - Άλλο επίπεδο Τικίνιο-Ελ Αραμπί

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Βαλμπουενά… φέρνει εκατομμύρια στο Λιμάνι - Τούμπα οι μεταγραφές - Άλλο επίπεδο Τικίνιο-Ελ Αραμπί

Ο παίκτης-αποκάλυψη του Μαρτίνς και ποιος αποχωρεί το καλοκαίρι. Τι έδειξε ο Γάλλος (και) στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, η είδηση της βραδιάς και το δύσκολο παζλ για το καλοκαίρι. Ποιοι ξεχώρισαν και ο κουρασμένος και... μπερδεμένος Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διπρόσωπος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και παρότι φάνηκε να δυσκολεύεται αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας το… γνωστό φετινό αργό και χωρίς φαντασία ποδόσφαιρο, στο δεύτερο ξέσπασε και πήρε μία άνετη νίκη. Οι Αρκάδες μετά το πρώτο γκολ «διαλύθηκαν» ή καλύτερα, μετά την είσοδο του Ματιέ Βαλμπουενά το γήπεδο… έγειρε.

Ο Γάλλος άσος μπορεί να μην έχει την ταχύτητα και τις δυνάμεις λόγω ηλικίας, προφανώς δεν αντέχει να βγάζει 90λεπτα, όμως είναι φανερό πως είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και των ελληνικών γηπέδων γενικότερα. Στα 37 του χρόνια κάνει ακόμα… πλάκα με την μπάλα στα πόδια, έχει τρομερά χτυπήματα και την ικανότητα να αλλάζει μόνος του τη ροή ενός ματς. Μπορεί να μη το κάνει απέναντι στην Αταλάντα, όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι παίκτης που μπορεί να φέρει ένα ματς τούμπα.

Γι’ αυτό λοιπόν και ο Πέδρο Μαρτίνς μτά το παιχνίδι με τον Αστέρα και τη νίκη με 5-1, σε ερώτηση για τον Βαλμπουενά δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη, πως προφανώς και τον θέλω στην ομάδα και του χρόνου και έδωσε την είδηση της βραδιάς. Γιατί τους τελευταίους μήνες όλα έδειχναν πως ο Γάλλος θα αποχωρούσε (αν όχι σταματούσε το ποδόσφαιρο) από το Λιμάνι, όμως η κατάσταση δείχνει να έχει αλλάξει. Ο ίδιος θέλει πάρα πολύ να παίξει έναν ακόμα χρόνο με τα ερυθρόλευκα και στη συνέχεια να πάρει κάποιο πόστο στην ομάδα, ενώ πλέον και ο προπονητής ανοικτά δήλωσε πως ψηφίζει υπέρ της παραμονής του.

Πώς γίνεται όμως σε μία ομάδα να χωρέσουν στο ρόστερ και να παίζουν χωρίς να γρκινιάζουν, οι Βαλμπουενά, Καρβάλιο, Φορτούνης και Αγκιμπού Καμαρά; Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Γάλλος θα υπογράψει για έναν χρόνο, ο Πορτογάλος ήρθε τώρα και δεν φεύγει και ο Έλληνας άσος μόλις επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό, ποιος μένει να φύγει; Ο νεαρός Ακγιμπού για τον οποίο το Sportdog.gr πρόσφατα σας είχε μεταφέρει το ρεπορτάζ για την… εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας και το ενδεχόμενο να έρθει μία μεγάλη πρόταση το καλοκαίρι. Ίσως η ανανέωση του Ματιέ, βοηθάει τους Πειραιώτες να πουν πιο εύκολα το «ναι» για την πώληση του μικρού.

Από εκεί και πέρα, στο ματς με τον Αστέρα ξεχώρισε η κακή εμφάνιση του Αγκιμπού Καμαρά, που δείχνει κουρασμένος αλλά και μπερδεμένος με τις συνεχόμενες αλλαγές θέσης από τον προπονητή του, ενώ σε κακή βραδιά ήταν και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Αντίθετα, εντυπωσιακός ήταν ο Μάριος Βρουσάι ως δεξιός μπακ (αποτελεί τη… μεταγραφή του Μαρτίνς για την θέση!), αλλά και οι Γιώργος Μασούρας και Ρόνι Λόπες.

Τέλος, δεν γίνεται να μην σταθούμε για ακόμα ένα ματς στην εμφάνιση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός αν και το κυνήγησε πολύ, δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως έβγαλε τρεις ασίστ και βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο, παρότι έχουν περάσει τα χρόνια και δεν γίνεται να συγκριθεί με τον Τικίνιο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος είναι σέντερ φορ περιοχής, αλλά μονοδιάστατος. Αξίζει όμως δύο εκατομμύριο τον χρόνο ο Ελ Αραμποί; Όχι, αλλά αξίζει να μείνει!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράπονα από ακριβοπληρωμένο άσο σε Μαρτίνς - Στην... έξοδο πέντε παίκτες - Βέτο για Ονιεκούρου!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags