Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μόνο την πλάτη του Παλάσιος ο Βιεϊρίνια - Έπαθε... Σιμεόνε ο Γιοβάνοβιτς - Λεωφόρος από τα παλιά
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-03 22:11:00

Μόνο την πλάτη του Παλάσιος ο Βιεϊρίνια - Έπαθε... Σιμεόνε ο Γιοβάνοβιτς - Λεωφόρος από τα παλιά

Του Μιχάλη Σοφιανού
Μόνο την πλάτη του Παλάσιος ο Βιεϊρίνια - Έπαθε... Σιμεόνε ο Γιοβάνοβιτς - Λεωφόρος από τα παλιά

Ο Παλάσιος που καταφέρνει και αλλάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού. Το... καμπανάκι που χτυπάει για την συνέχεια, αλλά και ο Γιοβάνοβιτς που έπαθε... Σιμεόνε δείχνουν γιατί οι Πράσινοι θα είναι στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός: Πολύ σημαντική νίκη για τους Πράσινους απέναντι από τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που δεν τον βάζει πολύ γερά στο κόλπο της πρόκρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την νέας σεζόν, αλλά παράλληλα τους δίνει και ένα πολύ σημαντικό μπουστάρισμα στο πιο κρίσιμο σημείο των play off. Το Τριφύλλι κατάφερε πολύ γρήγορα να ξεπεράσει το δυνατό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και μετά από το πρώτο τέταρτο, έγινε απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε και διάβασε άριστα το στήσιμο του Δικεφάλου του Βορρά και χτύπησε στο σημείο που οι φιλοξενούμενοι πόναγαν.

Το δίδυμο της δεξιάς πλευράς των Πρασίνων, με Παλάσιος, Κώτσιρα αλλά και τον Γκατσίνοβιτς, που έβγαινε από εκεί σαν τρίτος, δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στους παίκτες του Λουτσέσκου και ιδιαίτερα στον Βιεϊρίνια, που είδε πολλές φορές την… πλάτη του Αργετνίνου εξτρέμ και ήταν ένας μόνιμος κίνδυνος, με τον Πορτογάλο να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει, μιας και ο Ζαμπά δεν έδινε τις κατάλληλες βοήθειες. Ο Παλάσιος απέδειξε για ακόμα μια φορά φέτος, πως είναι ο παίκτης που το Τριφύλλι έψαχνε πολλά χρόνια τώρα.

Τόσο με τις ενέργειες του, επιθετικά, αλλά και την κάλυψη που έδινε αμυντικά βοηθούσε τους συμπαίκτες του σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ αξίζει κανείς να θυμηθεί το τάκλιν που κάνει στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων για να καταλάβει το πόσο πολύ… πωρωμένος είναι για επιτυχία. Δεν είναι υπερβολή με την απόδοση του Παλάσιος φέτος ότι πρόκειται για την καλύτερη μεταγραφή των Πρασίνων εδώ και χρόνια και ίσως στις σημαντικότερες της εποχής Αλαφούζου στην ομάδα.Την ίδια στιγμή ο Κώτσιρας θύμισε μετά από καιρό τον λόγο που ήρθε στους Πράσινους, καθώς κατάφερε να ανταποκριθεί άριστα στον ρόλο του δεξιού μπακ αμυντικά, ενώ παράλληλα με τα ανεβάσματα που έκανε δημιουργούσε πολλά ζητήματα στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ με τις υπεραριθμίες.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, πάντως στο ντέρμπι, αποδείχθηκε η άμυνα παρά το γεγονός πως στην ενδεκάδα ήταν οι δύο, θεωρητικά, καλύτεροι παίκτες του. Τόσο ο Σένκεφελντ, όσο και ο Βέλεθ φάνηκαν εκτός ρυθμού, έχασαν τις περισσότερες μονομαχίες από τον Άκπομ, δίνοντας την δυνατότητα στον Δικέφαλο του Βορρά να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό πάντως για ακόμα μια φορά να είναι απόλυτα σταθερός για ακόμα μια αναμέτρηση. Φυσικά υπάρχει πάντα η δικαιολογία της αποχής από την αγωνιστική δράση, ιδιαίτερα του Ισπανού, όμως σίγουρα είναι κάτι που χτυπάει… καμπανάκια!

Αυτό που βγαίνει από τον αγώνα είναι το γεγονός πως η διακοπή έκανε καλό στο Τριφύλλι, καθώς παρουσιάστηκε πλήρες, μετά από καιρό και σίγουρα ξεκούραστο ενόψει του φινάλε της σεζόν. Εκεί βέβαια έχει δύο πολύ σημαντικά ατού σε σχέση με το παρελθόν. Αρχικά η Λεωφόρος που μετά από καιρό ήταν γεμάτη και μετατράπηκε σε… καμίνι κάτι που σίγουρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα επόμενα παιχνίδια εντός έδρας.

Παράλληλα όμως και η… τρέλα των ανθρώπων της ομάδας, να πετύχουν φέτος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς έγινε… Σιμεόνε προς το τέλος του ντέρμπι, φωνάζοντας στον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει καλά σε που βρίσκεται, κάτι που το έχει δείξει πολύ καιρό τώρα και παράλληλα το έχει περάσει και στους παίκτες του. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο συγκεκριμένο σημείο της χρόνιας με τους αγώνες πλέον να… καίνε.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ για να κάνει καθυστερήσεις - Από την... παραλία ο ΠΑΟΚ - Διαταγή Λουτσέσκου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags