Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ για να κάνει καθυστερήσεις - Από την... παραλία ο ΠΑΟΚ - Διαταγή Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-03 21:52:00

Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ για να κάνει καθυστερήσεις - Από την... παραλία ο ΠΑΟΚ - Διαταγή Λουτσέσκου!

Sportdog Team
Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟ για να κάνει καθυστερήσεις - Από την... παραλία ο ΠΑΟΚ - Διαταγή Λουτσέσκου!

"Λύσαξε" το Τριφύλλι, δεν θα έβαζε γκολ με τον Λύρατζη στο γήπεδο! Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε τα πάντα για να νικήσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και για τον Δικέφαλο που κράτησε δυνάμεις ενόψει Μαρσέιγ και ήθελε απλά να μην...  χάσει παίκτη στη Λεωφόρο.

Λες και ήμουνα στα αποδυτήρια ρε φίλε και τον άκουγα με τ’ αυτάκια μου τον Λουτσέσκου:
«Παιδιά θα το πω μια φορά, δεν θα το πω δύο. Δεν θέλω τραυματισμούς σήμερα, δεν θέλω να λείψει την Πέμπτη κανένας. Μη βάζετε τα πόδια σας στη φωτιά, μην επιμένετε σε διεκδικήσεις,  μην το παρακάνετε με τα σπριντ. Όπως ήρθαμε φεύγουμε, δεν θέλω άγχη για βαθμούς και θέση στον πίνακα».

Και αυτό ακριβώς είδαμε στο χορτάρι σήμερα. Η μία ομάδα λύσσαγε και άφριζε και η άλλη ήτανε λες και μόλις είχε γυρίσει από την παραλία. Συν πέντε μπυρόνια κι άλλα τόσα σακουλάκια νάτσος…

Πιο χαρακτηριστική σκηνή, που τα λέει όλα; Σπριντάρει  ο Παλάσιος στο ενενήντα πέντε για να κερδίσει μια μπαλιά, βγαίνει πλάγιο άουτ το τόπι και σηκώνεται όλο ο πάγκος του Παναθηναϊκού και βάζει τις φωνές στον διαιτητή, μην τυχόν και το δώσει ανάποδα. Στο ενενήντα πέντε. Κάπου κοντά στη σέντρα. Με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τους κοιτάνε απορημένοι και να κάνουν ο ένας στον άλλο το σήμα «λόκο». Κι αφού το είδε πράσινο το πλάγιο ο διαιτητής, απογειώθηκε ο Γιοβάνοβιτς, «όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ πριν» το είπε κι σπίκερ, και ζήταγε από τον κόσμο της Λεωφόρου να εμψυχώσει τους τριφυλλοφόρους. Τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη…

Tι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να καταφεύγει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και για να βάνει τον Μπρινιόλι να κάνει καθυστερήσεις μπας και πάρουν αναπνοές οι συμπαίκτες του. Εντάξει κατέρρευσαν στο εβδομηκοστό λεπτό, αλλά υπήρχε περίπτωση να μην καταρρεύσουν στο εβδομηκοστό λεπτό όταν πρεσάρανε από την αρχή στα όρια της μικρής περιοχής; Ποια ελληνική ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό δηλαδή; Ίσως να μπορούσε ο Ολυμπιακός κάποια άλλη σαιζόν, ίσως ο ΠΑΟΚ όταν πήρε πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟ του 2022 δεν νομίζω. Δεν φτάνουν ως εκεί τα κουράγια του, με τους συγκεκριμένους παίκτες.

Αλλά νίκησε και στην Ελλάδα οι νίκες τα σβήνουν όλα. Και είχε και την τύχη με το μέρος του, γιατί τραυματίστηκε ο Βιγιαφάνιες και μπήκε ο Αλεξανδρόπουλος και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Και τις κλωτσιές του έφαγε και τις κλωτσιές του έριξε και υπηρέτησε στο εκατό τοις εκατό το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς για ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Και πήρε και κίτρινη στο τέλος του αγώνα, κόβοντας επικίνδυνη αντεπίθεση του Δικέφαλου. Δηλαδή, όχι ακριβώς επικίνδυνη, γιατί ήταν ανόρεχτοι οι ΠΑΟΚτζήδες αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς μπορεί να σου προκύψει.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος και ο καθένας κέρδισε αυτό που ήθελε. Ο ΠΑΟΚ έφυγε άθικτος από τη Λεωφόρο, χωρίς να ματώσει καμιά μύτη, να γυρίσει κάνας αστράγαλος και να κοπεί κάνας σύνδεσμος. Ως και τον Τσιγγάρα, τον καλύτερό του παίκτη απέσυρε ο Λουτσέσκου για να τον έχει φρέσκο, λες και είναι στην ηλικία του Μπίσεσβαρ και χρειαζόταν αγρανάπαυση. Κι ο Παναθηναϊκός από την άλλη ανέβασε ψυχολογία για τη συνέχεια των πλέη οφ και έχει να το λέει ότι έβαλε κάτω την πιο δυσκολοκατάβλητη ελληνική ομάδα από τα Χριστούγεννα και μετά. Με Λύρατζη μέσα, βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε γκολ να βάλει, αλλά άμα διατάζει ρηλάξ ο Ραζβάν άντε εσύ να τους πας κόντρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον… έκοψε ο Μαρτίνς, αρέσει σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - "Ταιριάζει σε Λουτσέσκου - Έρχεται Ελλάδα με 500.000"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags