Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Και τώρα... πρωτάθλημα ο ΠΑΟ με Γιοβάνοβιτς - Ο Αλαφούζος… δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-12 11:05:00

Και τώρα... πρωτάθλημα ο ΠΑΟ με Γιοβάνοβιτς - Ο Αλαφούζος… δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό!

Και τώρα... πρωτάθλημα ο ΠΑΟ με Γιοβάνοβιτς - Ο Αλαφούζος… δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό!

Ο μοναδικός που έβαλε δύσκολα σε Μαρτίνς και το υπερβολικό -19! Για τη φετινή χρονιά ο στόχος στο Τριφύλλι ήταν μια μια καλή πορεία στο κύπελλο και η επιστροφή στην Ευρώπη, οπότε εφόσον αυτά λογικά θα επιτευχθούν και ο κόουτς παραμείνει, τότε αυτομάτως ο στόχος για τη νέα σεζόν θα τεθεί πιο ψηλά.

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης κατάφερε και έφυγε με τη νίκη ενάντια στον Ολυμπιακό! Μια τεράστιας σημασίας νίκη όχι μόνο επειδή ήρθε ενάντια στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά ουσιαστικά το συγκεκριμένο τρίποντο... κλειδώνει και την Ευρώπη για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Ούτως ή άλλως έχει ήδη μαξιλαράκι ασφαλείας δύο βαθμών από Άρη και ΑΕΚ, την ώρα που οι δυο τους θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την ερχόμενη αγωνιστική, ενώ το Τριφύλλι θα υποδέχεται τον αδιάφορο και γεμάτο απουσίες ΠΑΣ Γιάννινα! Ενδεχόμενη νίκη επί της ομάδας του Μεταξά ουσιαστικά θα στείλει τον Παναθηναϊκό μια αγωνιστική πριν το τέλος στην Ευρώπη. Πιθανόν να τον οδηγήσει στο να παίξει και ντέρμπι δεύτερης θέσης στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική, μιας και ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στον Πειραιά και εάν χάσει θα βρεθεί στο -1 από τους πράσινους! 

Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του ΠΑΣ εξασφαλίζει την Ευρώπη, μιας και εάν υπάρξει νικητής στο Άρης - ΑΕΚ θα σημαίνει πως ο χαμένος θα βρεθεί στο -5 από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, ενώ και ενδεχόμενη ισοπαλία τους στέλνει στην Ευρώπη το τριφύλλι, μιας και θα πάει στο +4 και από τους δύο.

Όπως και να έχει, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει επιστρέψει για τα καλά στα... υψηλά σαλόνια του πρωταθλήματος, μιας και απέχει δύο νίκες από την δεύτερη θέση και μία ακόμη από τον πρώτο του τίτλο από το μακρινό 2014. Και όλα αυτά είναι έργο του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε το κεφάλι χαμηλά και στόχευε στο να πραγματοποιήσει τους στόχους που είχε θέσει, χωρίς να επηρεάζεται από όσα λέγονταν ή γράφονταν για τον ίδιο και τους παίκτες του. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και αρχές που ξέρει πολλά από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι ένας προπονητής, το προφίλ του οποίου ταιριάζει απόλυτα με αυτό του Παναθηναϊκού. Είναι ένας πραγματικός κύριος και ο μόνος ίσως που σε αυτά τα τρία χρόνια έχει βάλει τόσο δύσκολα προβλήματα στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν κατάφερε να τον κερδίσει καμία από τις 4 φορές που κονταροχτυπήθηκαν, βλέποντας και τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μόλις 1 γκολ! Κοινώς, η διαφορά τους στον αγωνιστικό χώρο δείχνει πως δεν είναι για 19 βαθμούς και εάν ο Γιοβάνοβιτς ανανεώσει, όπως πρέπει να γίνει, τότε ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα έχει όλα τα φόντα για να κάνει πρωταθλητισμό!

Προσοχή: Δεν λέμε πως θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά πως θα μπει γενικότερα σε μια διαδικασία πρωταθλητισμού. Εξάλλου, αυτό είναι και το λογικό για μια ομάδα που θέλει να προοδεύει. Για τη φετινή χρονιά ο στόχος ήταν μια μια καλή πορεία στο κύπελλο και η επιστροφή στην Ευρώπη, οπότε εφόσον αυτά λογικά θα επιτευχθούν και ο κόουτς παραμείνει, τότε αυτομάτως ο στόχος για τη νέα σεζόν θα τεθεί πιο ψηλά. Το μόνο πρόβλημα που θα πρέπει να δει ο Γιοβάνοβιτς θα είναι το πως θα διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις και όχι δύο.

Και για να γίνει η πορεία του πρωταθλητισμού η ομάδα θέλει περισσότερους Παλάσιος! Ίσως έναν με δύο ακόμη σε διαφορετικές θέσεις. Μιλάμε για την καλύτερη -με διαφορά από την δεύτερη- μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού, με τον Αλαφούζο να δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται αρκετά στο να βρει εξτρέμ από το πάνω ράφι. Φέτος δεν του βγήκε ούτε ο Γκάρι, ούτε ο Ονιεκούρου, την ώρα που ο Παλάσιος διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και τον τίτλο του πολυτιμότερου του πρωταθλήματος. Και μην ξεχνάμε πως όλα αυτά τα έχει κάνει χωρίς να χάσει ματς! Και παικταράς... και βιονικός. 
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός για… πρωτάθλημα - Η πραγματική διαφορά με Ολυμπιακό - Όχι ίδιο λάθος στον τελικό!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags