Facebook Pixel Παναθηναϊκός για… πρωτάθλημα - Η πραγματική διαφορά με Ολυμπιακό - Όχι ίδιο λάθος στον τελικό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-11 23:16:00

Παναθηναϊκός για… πρωτάθλημα - Η πραγματική διαφορά με Ολυμπιακό - Όχι ίδιο λάθος στον τελικό!

του Νίκου Στεργίου
Παναθηναϊκός για… πρωτάθλημα - Η πραγματική διαφορά με Ολυμπιακό - Όχι ίδιο λάθος στον τελικό!

Η μεγάλη επιστροφή Κουρμπέλη και οι αλλαγές για τη νέα σεζόν. Το νέο μεγάλο διπλό του Τριφυλλιού στο Γ. Καραϊσκάκης, μπορεί να μην αλλάζει τίποτα στη βαθμολογική διαφορά του από την κορυφή, όμως στέλνει μηνύματα ενόψει τελικού και της επόμενης χρονιάς. Οι Πράσινοι γύρισαν και το καλοκαίρι ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα σε όλα τα επίπεδα.

Μια τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου του. Ένα κομβικής σημασίας τρίποντο, που όχι μόνο ήρθε ως απάντηση στις νίκες Άρη και ΑΕΚ κρατώντας τους Πράσινους σε τροχιά ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι η ψαλίδα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει μικρύνει αισθητά. Οι Πράσινοι δεν έχασαν ούτε μια φορά από τους πρωταθλητές Ερυθρόλευκους (δύο νίκες και δύο ισοπαλίες) και δέχθηκαν μόλις ένα γκολ σε τέσσερα ντέρμπι.

Αυτά βλέπουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει λόγω της μεθοδικής δουλειάς του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τις πληροφορίες ότι το καλοκαίρι θα αυξηθεί σημαντικά το μπάτζετ, αισιοδοξούν ότι η ομάδα τους μπορεί να χτυπήσει ακόμα και Πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν!

Πέραν του σπουδαίου αποτελέσματος, οι φίλοι του Τριφυλλιού χαμογελούν για την επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους, αφού αυτό έχει συμβεί εδώ και καιρό, αλλά στη σταδιακή επιστροφή στα παλιά στάνταρ απόδοσης. Μετά την περιπέτεια που τον άφησε 14 μήνες εκτός αγώνων, ο "Κούρμπε" ήταν εξαιρετικός σε ένα ντέρμπι πολύ υψηλών απαιτήσεων και... φώναξε στον Γιοβάνοβιτς ότι είναι ξανά εδώ!



Ωστόσο, ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζει ο τελικός Κυπέλλου (21/5), πρέπει να τονιστεί η αγωνία των Πρασίνων για τους τραυματισμούς που προέκυψαν. Ιωαννίδης, Κουρμπέλης και Βιγιαφάνιες αποκόμισαν προβλήματα και θα είναι μεγάλο πλήγμα εάν αποδειχθούν σοβαρά.

Ο Ιωαννίδης είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός σέντερ φορ που διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς ο Καρλίτος έχει "σιγήσει" εδώ και μήνες, ενώ ο Μακέντα παραμένει άφαντος. Εάν ο Έλληνας άσος χάσει τον τελικό Κυπέλλου, θα πρέπει επειγόντως να συνέλθουν οι άλλοι δύο επιθετικοί του Τριφυλλιού!

Η σημασία του Βιγιαφάνιες στο δημιουργικό κομμάτι είναι δεδομένη, ενώ εάν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο (ταυτόχρονη απουσία Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη) θα πρέπει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να νουθετήσει τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έγινε εσπευσμένα αλλαγή στο ημίχρονο επειδή έφτασε κοντά στο να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη από το... πουθενά λόγω τσαμπουκά. Στον τελικό δεν επιτρέπονται τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθμολογία: "Κλειδώνει" Ευρώπη ο ΠΑΟ - Μπελάδες για ΠΑΟΚ - Έρχεται ντέρμπι... τελικός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags