Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Επικίνδυνο" ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟ - Να... παρέμβει ο Γιοβάνοβιτς - Κρίμα να μην έχει δύο μήνες ακόμα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-16 16:54:00

"Επικίνδυνο" ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟ- Να... παρέμβει ο Γιοβάνοβιτς- Κρίμα να μην έχει δύο μήνες ακόμα

του Κώστα Γκόντζου
"Επικίνδυνο" ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟ- Να... παρέμβει ο Γιοβάνοβιτς- Κρίμα να μην έχει δύο μήνες ακόμα

Η φόρα του Τριφυλλιού και γιατί μπορεί να του γυρίσει μπούμπερανγκ. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν πατάει φρένο, για τον Σέρβο κόουτς που πρέπει να προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του για τα δύο ιδιαίτερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο.

Πάει με τόση φόρα πια ο Παναθηναϊκός, που δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να... συγκρατήσει τον εαυτό του.

Σε ένα παιχνίδι ουσιαστικά αδιάφορο ειδικά μετά τα δύο πρώτα γκολ, ο Παναθηναϊκός κόντρα στα Γιάννενα δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Κι αυτό είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο όπλο του εν όψει του τελικού κυπέλλου που είναι και ο ουσιαστικός στόχος που του απομένει για να κλείσει καλά η χρονιά.

Έτσι που δείχνει μέσα στο γήπεδο αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός, σε κάνει να λες ότι είναι κρίμα που τελειώνει το πρωτάθλημα και δεν έχει... κανα δυο μήνες ακόμα ώστε να έχει περιθώρια να κυνηγήσει κάτι καλύτερο και σαφέστατα πιο αξιοπρεπές σαν στόχο από απλά την έξοδό του στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Αυτό το "όπλο" όμως για τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε μπούμερανγκ εναντίον του και κυρίως εναντίον της προσπάθειας να στηθεί κάτι ακόμα καλύτερο για την νέα χρονιά.

Κι είναι εύκολο, ακριβώς γιατί μιλάμε για τον τωρινό Παναθηναϊκό, στον οποίο πάντα η "επικοινωνία" προηγείται στην... ιεραρχία του ποδοσφαίρου και της πραγματικότητας.

Γιατί καλά και απαραίτητα μάλιστα είναι και τα πανηγύρια και η ικανοποίηση, ακόμα και ο ενθουσιασμός μέχρις ενός σημείου, αλλά πρέπει πάντα να υπάρχει ένα μέτρο και μια αντικειμενική προσέγγιση και εκτίμηση της κατάστασης, αλλιώτικα κινδυνεύεις να κάψεις ακόμα και ότι καλό έχεις χτιστεί μέχρι τώρα.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος και με όσο γίνεται χαμηλότερους τόνους και να πάει έτσι στον τελικό.

Με την σκέψη και την νοοτροπία ότι ακόμα έχει πολλά να κάνει και να κατακτήσει προκειμένου  όχι φυσικά να γίνει αυτός που ήταν και έπρεπε να είναι, αλλά απλά για να ξαναμπεί σε ένα στοιχειωδώς απαιτητό δρόμο επιστροφής σε επίπεδα που να αρμόζουν στο όνομα και την ιστορία του.

Και όχι φυσικά εν μέσω αποθέωσης και σε ένα ροζ συννεφάκι του στιλ... τα κάναμε όλα και καθαρίσαμε, επειδή κατάφερε ιδιαίτερα στην διαδικασία των πλεϊ-οφ να πάρει αυτό που ήθελε και να το πάρει δίκαια και παίζοντας ένα σταθερά καλό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Μόνο έτσι τα πανηγύρια και ο ενθουσιασμός από τις τελευταίες εμφανίσεις και την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς θα πιάσει τόπο.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει και μέσα στο γήπεδο -και όχι μόνο στο διαδίκτυο, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες- την... φόρα που έχει και την ανταγωνιστικότητα που βγάζει σαν ομάδα.

Αυτό πρέπει να είναι το βασικό του μέλημα αυτή την εβδομάδα και τίποτα άλλο.

Όλα τα υπόλοιπα, μπορούν να μπουν στην σωστή τους θέση και διάσταση, μετά τον τελικό κυπέλλου στον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμα δύσκολο φορτίο στις πλάτες του, καθώς πάει σαν φαβορί με βάση την εικόνα του και την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα.

Κι αυτό είναι πιο δύσκολο, γιατί για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός πάει σε ένα ντέρμπι ή ακόμα περισσότερο σε ένα ματς-τίτλος σαν το φαβορί και όχι σαν την ομάδα που πάει να κάνει την... υπέρβαση και να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Κι αυτού του είδους την ψυχολογία και νοοτροπία, είναι προφανές ότι δεν την έχουν ζήσει, δεν την έχουν μάθει και δεν την έχουν συνηθίσει οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Την ξέρει όμως -θεωρητικά τουλάχιστον- ο Γιοβάνοβιτς, οπότε θα είναι αυτός που θα πρέπει να αναλάβει και την σχετική προετοιμασία κυρίως σε πνευματικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξτρέμ ενός εκατομμυρίου για τον… νέο Ολυμπιακό - Τον "έκοψε" ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags