Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Έχασαν" την ευκαιρία τους στην Τούμπα - Ακατανόητο τι έκανε ο Μακέντα - Μεγάλο κέρδος ο μικρός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-17 23:00:00

"Έχασαν" την ευκαιρία τους στην Τούμπα - Ακατανόητο τι έκανε ο Μακέντα - Μεγάλο κέρδος ο μικρός!

"Έχασαν" την ευκαιρία τους στην Τούμπα - Ακατανόητο τι έκανε ο Μακέντα - Μεγάλο κέρδος ο μικρός!

Ο Γιοβάνοβιτς έχασε τη μάχη, για να κερδίσει τον πόλεμο! Πώς και γιατί οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν τόσο χαλαροί απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι πολλές αλλαγές ενόψει τελικού, ποιοι απογοήτευσαν και η πρώτη… μεταγραφή για τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πως αυτό που θα είχε σημασία θα ήταν να κυλήσει όσο δυνατόν πιο αναίμακτα το ματς, από τη στιγμή που ο στόχος της Ευρώπης είχε εξασφαλιστεί μία αγωνιστική νωρίτερα και ούτως ή άλλως, πέρα από το γόητρο της δεύτερης θέσης, δεν υπήρχε το παραμικρό κίνητρο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο ματς της τελευταίας 8ετίας.

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να χάσει μια μάχη για να κερδίσει τον πόλεμο! Ή μάλλον η πλειοψηφία των παικτών που επέλεξε, το έπραξαν αυτό, μιας και έκαναν μια αρκετά υποτονική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος που ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε!

Ο έμπειρος προπονητής έπραξε με βάση τη λογική και αυτός ήταν και ο λόγος που έσπασε το εξωπραγματικό σερί των 42 σερί αγώνων του Παλάσιος, μιας και το σημερινό ματς ήταν και το πρώτο στο οποίο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν αγωνίστηκε ούτε για 1΄.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που επέλεξε ο Σέρβος τεχνικός, σίγουρα δεν παίρνουν ικανοποιητικό βαθμό με την απόδοσή τους παίκτες όπως ο Διούδης, ο Μαουρίσιο, ο Χατζηγιοβάνης και ο Βιτάλ. Ούτως ή άλλως από όσους πήραν φανέλα βασικού στο αποψινό ματς, μόνο οι Σένκεφελντ και Γκατσίνοβιτς, εκτός απροόπτων, θα είναι βασικοί στο ντέρμπι, ενώ τις πιθανότητες του έχει και ο Καρλίτος, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί και ιδιαίτερα. Το ότι θα είναι βασικοί στον τελικό ο Ολλανδός στόπερ με τον Σέρβο χαφ φάνηκε και από το γεγονός ότι ήταν οι πρώτοι δύο που βγήκαν αλλαγή στο 62΄, για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάσες ενόψει του μεγάλου αγώνα το προσεχές Σάββατο.

Πάντως, είναι πραγματικά ακατανόητο αυτό που έκανε ο Μακέντα, ο οποίος αποβλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και θα χάσει έτσι τον μεγάλο τελικό, στερώντας μια έξτρα λύση στον Γιοβάνοβιτς για τον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Το μόνο, ίσως, αγωνιστικό κέρδος ήταν η εμφάνιση του Βαγιαννίδη, για τον οποίο μένει να φανεί εάν θα μπορούμε τη νέα χρονιά να τον δούμε με πιο ενεργό ρόλο στους πράσινους. Ενδεικτικό ήταν το σωτήριο τάκλιν που έκανε στον Ολιβέιρα, πριν αυτός προλάβει να εκτελέσει και ενώ ο νεαρός μπακ είχε μπει πριν από λίγο στον αγωνιστικό χώρο.

Τα υπόλοιπα μετά το μεγάλο βράδυ του Σαββάτου, μιας και σήμερα δεν κρίθηκε το παραμικρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανοησία Μακέντα και ζημιά για Παναθηναϊκό - Αποβλήθηκε και χάνει τον τελικό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags