Facebook Pixel Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Το πιο... καρυδάτο Champions League στο "Last Dance" της Ρεάλ - Σκληρό και άδικο για Λίβερπουλ
| 2022-05-29 00:48:00

Το πιο... καρυδάτο Champions League στο "Last Dance" της Ρεάλ - Σκληρό και άδικο για Λίβερπουλ

Το πιο... καρυδάτο Champions League στο "Last Dance" της Ρεάλ - Σκληρό και άδικο για Λίβερπουλ

Ο γίγαντας Κουρτουά, το ταβάνι και ποιοι "εξαφανίστηκαν" στον τελικό! Πώς και γιατί η Βασίλισσα της Ευρώπης πανηγύρισε την πιο δύσκολη κούπα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ήρωες της βραδιάς και γιατί οι "κόκκινοι" έκλεισαν τη σεζόν χωρίς Πρωτάθλημα και Champions League.
 

Η Λίβερπουλ κατάφερε σε ένα ματς που κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο του μέρος εν τέλει να χάσει από την κορυφαία φανέλα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο μεγαλύτερος λόγος που συνέβη αυτό δεν ήταν άλλος από τον Κουρτουά, με τον Βέλγο γκολκίπερ να κατεβάζει ρολά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να θυμίζει γιατί στο παρελθόν αρκετοί τον είχαν χρίσει ως τον κορυφαίο γκολκίπερ της γενιάς του, έστω και εάν ο ίδιος είχε μια πτωτική πορεία για ένα σημαντικό διάστημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από εκεί και πέρα κατάφερε και κέρδισε γιατί είχε το σθένος και την εμπειρία να απορροφήσει κάθε απειλή των παικτών του Κλοπ, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ακόμη και εάν στράβωναν τα πράγματα από κάποιο λάθος στην άμυνα, θα υπήρχε ο εξαιρετικός Κουρτουά! Πραγματικά ασύλληπτη εμφάνιση από τον Βέλγο γκολκίπερ που έμοιαζε τεράστιος απέναντι σε κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ!

Από κοντά σε μια ακόμη μυθική εμφάνιση και ο Λούκα Μόντριτς, το κορυφαίο... κομπιούτερ της τελευταίας 10ετίας στο ποδόσφαιρο! Πραγματικά απολαυστικός και αλάνθαστος σε κάθε επαφή του με την μπάλα ο Κροάτης μέσος, ο οποίος ήταν και αυτός που άνοιξε το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, για να μπορέσει να απελευθερωθεί στη συνέχεια ο Βαλβέρδε και να τροφοδοτήσει τον Βινίσιους στο μοναδικό γκολ που έκρινε το ματς. Εξάλλου, το ότι το βάρος αυτής της φανέλας είναι τεράστιο και το γνωρίζουν και οι φίλοι, αλλά και οι εχθροί των Μαδριλένων!

Μάλιστα, πρέπει να τονιστεί πως καλώς ή κακώς πήρε απόψε το πιο... καρυδάτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, αποκλείοντας διαδοχικά τις Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάνστεστερ Σίτι, ξεπερνώντας κάθε φορά το ταβάνι της, με τον Αντσελότι να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα που υπήρχε και να παίρνει μια ακόμη εκδίκηση από την Λίβερπουλ για τον ιστορικό τελικό της Κωνσταντινούπολης. Από την άλλη, η Λίβερπουλ είχε αποκλείσει ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Βιγιαρεάλ έχοντας πολύ πιο εύκολο έργο!

Κάπως έτσι ήρθε μια τεράστια επιβράβευση και πιθανός ένα... last dance στο Τσάμπιονς Λιγκ από τους Μόντριτς, Κρος και Καρίμ Μπενζεμά! Όσον αφορά την Λίβερπουλ είδε τον Σαντιό Μανέ στο πιθανότατα τελευταίο ματς του με τη φανέλα της Λίβερπουλ να είναι αρκετά κακός, ενώ σίγουρα υστέρησε με την εμφάνισή του και ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ο οποίος έχοντας το νου του αρκετά στον Βινίσιους κατάφερε να είναι μέτριος στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ίσως να μπορούσε να αντιδράσει κάπως καλύτερα στη φάση του γκολ. Όπως και να έχει σε μια τρομερή χρονιά για την ομάδα του Κλοπ, δεν πάρθηκε ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ ούτε η Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που ίσως να είναι αρκετά σκληρό και άδικο, ωστόσο δείχνει και γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags