Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Οκτώ χρόνια περιμέναμε αυτή την Εθνική - MVP o Μάνταλος - Μεγάλη… μεταγραφή ο Μπάλντοκ!
| 2022-06-13 00:15:00

Οκτώ χρόνια περιμέναμε αυτή την Εθνική - MVP o Μάνταλος - Μεγάλη… μεταγραφή ο Μπάλντοκ!

Οκτώ χρόνια περιμέναμε αυτή την Εθνική - MVP o Μάνταλος - Μεγάλη… μεταγραφή ο Μπάλντοκ!

Όλα... δείχνουν Euro για την ομάδα του Πογέτ, που γεμίζει τα γήπεδα, παίζει μπάλα και δεν φοβάται ομάδες σαν το Κόσοβο και την Κύπρο. Πώς τα κατάφερε ο Γκουστάβο Πογέτ και η μεγάλη... αντεπίθεση του Πέτρου Μάνταλου.

Καλύτερο ξεκίνημα από αυτό που έχει προσφέρει στο επίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδος ο Γκουστάβο Πογέτ, δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανένας!

Tο σύνολο του Ουρουγουανού προπονητή κατάφερε μέσα σε ένα δεκαήμερο να κάνει το 4 X 4 ενάντια σε Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρο και Κόσοβο (δις), χωρίς μάλιστα να δεχθεί ούτε ένα γκολ! Ουσιαστικά έχει ως απολογισμό σε αυτά τα ματς 7 γκολ υπέρ και 0 κατά, ενώ είδε για πρώτη φορά στο Nations League να είναι και κάποιος άλλος... MVP, πέρα από τον Μπακασέτα, ο οποίος έψαξε το γκολ, ωστόσο δεν το βρήκε για πρώτη φορά σε αυτή τη φάση.

Αναμφίβολα τα εύσημα πηγαίνουν στον Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος ναι μεν παρέλαβε κάποια καλά στοιχεία από τον Τζον Φαν Σχιπ, ωστόσο η συγκεκριμένη δουλειά είναι απολύτως δικιά του! Η επιλογή του να πορευτεί με το 4-3-3 σε αυτά τα ματς τον δικαίωσε πλήρως και εκμεταλλεύτηκε την σταθερά των καλών εμφανίσεων του Τάσου Μπακασέτα, ενώ στο αποψινό ματς δικαιώθηκε και για τις αλλαγές που έκανε, μιας και οι Μάνταλος και Γιακουμάκης που συνδυάστηκαν στο γκολ προήλθαν από τον πάγκο! Μάλιστα, ο αρχηγός της ΑΕΚ και της Εθνικής μας ήταν και o MVP του αγώνα, από τη στιγμή που έβαλε και το γκολ, πέρα από την ασίστ, κάνοντας τη χώρα μας πιο ουσιαστική. Από εκεί και πέρα ήταν εξαιρετική η τετράδα της άμυνας, μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ενώ η έλευση του Μπάλντοκ είναι αυτή που λύνει και το μεγάλο κενό που υπήρχε και ήταν κάτι παραπάνω από αισθητό στο δεξί άκρο της άμυνας.



Το μίνιμουμ που κλείδωσε σήμερα είναι η άνοδος της Εθνικής μας στο δεύτερο γκρουπ, καθώς δεν την χάνει ακόμη και με δύο ήττες ενάντια σε Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι σημαντικά. Ουσιαστικά μετά από αρκετά χρόνια η χώρας μας δείχνει πως δεν θα έχει να φοβάται ομάδες επιπέδου Κύπρου και Κοσόβου, κάτι που αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για να μπορέσει αυτή η φουρνιά να βρεθεί στο Euro 2024!

H χώρα μας... επιτέλους «δαγκώνει» από τα αποδυτήρια τους συγκεκριμένους αντιπάλους και η αλήθεια είναι πως 8 χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων παρά είναι μεγάλο διάστημα, ακόμη και για την υποτονική Εθνική μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό φαίνεται και από το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών, τόσο με τον πανηγυρισμό στο γκολ του Γιακουμάκη που έβγαλαν την φανέλα του άτυχου Λημνιού όσο και στο πως περίμεναν όλοι τη λήξη του αγώνα όρθιοι, δύο πριν το τέλος του.

Τέλος αξίζουν πολλά μπράβο και στον κόσμο, ο οποίος όχι απλά στήριξε με την παρουσία του, αλλά έγινε και sold out, κάτι που μόνο σύνηθες δεν ήταν εδώ και αρκετό καιρό! Δείγμα του ότι η Εθνική μας πρέπει να αγωνίζεται στην επαρχία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχει… άστρο ο Πογέτ, "πονοκέφαλος" για ΑΕΚ ο Μάνταλος - Επιτέλους βρίσκει τον... νέο Μήτρογλου!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags