Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Έχει… άστρο ο Πογέτ, "πονοκέφαλος" για ΑΕΚ ο Μάνταλος - Επιτέλους βρίσκει τον... νέο Μήτρογλου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-12 23:56:00

Έχει… άστρο ο Πογέτ, "πονοκέφαλος" για ΑΕΚ ο Μάνταλος - Επιτέλους βρίσκει τον... νέο Μήτρογλου!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έχει… άστρο ο Πογέτ, "πονοκέφαλος" για ΑΕΚ ο Μάνταλος - Επιτέλους βρίσκει τον... νέο Μήτρογλου!

Το πρόβλημα με τον αρχηγό της Ένωσης και η Εθνική... παντός καιρού! Πώς ο Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να πάρει ακόμα μία για την Ελλάδα και να κλειδώσει την πρωτιά, αλλά και να μοιράσει χαμόγελα μετά από πολύ καιρό. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν;

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά αυτή τη φορά, αλλά η Εθνική Ελλάδας βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με 2-0 ενάντια στο Κόσοβο και να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρωτιά-άνοδο στον όμιλο του Nations League.

Κόντρα σε ένα στημένο με αμυντικούς προσανατολισμούς σύνολο, αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν βρήκε γρήγορο, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί απέναντι στην Κύπρο, και τα πράγματα δυσκόλεψαν μέχρι να έρθει το γκολ του Γιακουμάκη, που λύτρωσε τη Γαλανόλευκη στο 71'. Ο Πογέτ φαίνεται πως έχει "άστρο", αφού το γκολ που έκρινε τον αγώνα επετεύχθη έπειτα από συνεργασία δύο αλλαγών του, με τον Μάνταλο να βγάζει την ασίστ και τον Γιακουμάκη να σκοράρει με εξαιρετική κεφαλιά, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε και το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πέτρος Μάνταλος ήταν μεταξύ των κορυφαίων της Εθνικής και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η είσοδός του άλλαξε το παιχνίδι. Η απουσία του Λημνιού αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να προσφέρει τα όσα έδινε στην ομάδα ο φορμαρισμένος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο "Χάτζη" κινούταν κυρίως κοντά στη γραμμή και δεν πατούσε στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό οδήγησε τον Πογέτ στην απόφαση να τον αντικαταστήσει με τον Μάνταλο και να τοποθετήσει τον αρχηγό της ΑΕΚ στην αριστερή πλευρά θέλοντας να έχει, μαζί με τον Μασούρα, δύο εξτρέμ με έφεση να συγκλίνουν στον άξονα και να απειλούν.



Από αυτή ακριβώς την κίνηση προς τα μέσα για να φέρει ο Μάνταλος την μπάλα στο "φαρμακερό" δεξί του πόδι βγήκε η σέντρα που έφερε το γκολ του Γιακουμάκη. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είχε μπει με τη σειρά του στο ματς αντί του Παυλίδη στο 58' και συνολικά η άμυνα του Κοσόβου τον ένιωσε πολύ περισσότερο από τον επιθετικό της Άλκμααρ. Ο γκολτζής της Σέλτικ αποδεικνύει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πιο "καυτός" Έλληνας φορ και ίσως είναι ο άνθρωπος που θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα της Εθνικής, που έχει να "δει" σέντερ φορ με συνέπεια στο σκοράρισμα από την εποχή του Μήτρογλου.

Θα πρέπει πάντως να προβληματίσει τους ιθύνοντες και τους φιλάθλους της ΑΕΚ το πώς ένας πρώην προπονητής της έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με ιδανικό τρόπο στην Εθνική σε έναν παίκτη που θεωρείται "φευγάτος" (Μάνταλος) και δύο πρώην άσους της Ένωσης (Μπακασέτας, Γιακουμάκης). Αμφότεροι έφυγαν με μεγάλη αμφισβήτηση από την Ελλάδα όμως διαπρέπουν στο εξωτερικό, ενώ από την πλευρά του ο Μάνταλος μοιάζει με... διαφορετικό ποδοσφαιριστή όταν δεν αγωνίζεται με τη φανέλα του Δικεφάλου. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι ποδοσφαιριστές ούτε είναι εύκολο να αποδώσει κανείς όταν νιώθει πως βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags