Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το ρόστερ του... νέου Παναθηναϊκού - Δεν "αξίζει" 700.000 ο Βίγια, ποιοι φεύγουν - Μη γίνει "έγκλημα" με Ιωαννίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-14 13:08:00

Ο... νέος Παναθηναϊκός - Δεν "αξίζει" 700.000 ο Βίγια, ποιοι φεύγουν -Μη γίνει "έγκλημα" με Ιωαννίδη

του Κώστα Γκόντζου
Ο... νέος Παναθηναϊκός - Δεν "αξίζει" 700.000 ο Βίγια, ποιοι φεύγουν -Μη γίνει "έγκλημα" με Ιωαννίδη

Οι μεταγραφές που χρειάζεται, ο Μακέντα και το μεγάλο πρόβλημα. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει το Τριφύλλι στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να παρουσιαστεί ενισχυμένο τη νέα σεζόν. Σε ποια θέση "πονάει" ποιοτικά και ποσοτικά, οι εξελίξεις με Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Αϊτόρ και η απόκτηση επιθετικού.

Ξεκίνησε λογικά ο Παναθηναϊκός τις μεταγραφικές του κινήσεις.

Και ο Λοντίγκιν και ο Γκανέα και η ανανέωση του Χουανκάρ, στην ουσία τελείωσαν οποιαδήποτε σκέψη και αναζήτηση για τις θέσεις "1" και ¨3" και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πλήρης εκεί από κάθε άποψη.

Το ίδιο λογική είναι και η συζήτηση με τον Βιγιαφάνες καθώς σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί συμβόλαιο 700.000 τον χρόνο με τον Αργεντινό μέσο, τόσο από πλευράς απόδοσης συνολικά την σεζόν όσο και κυρίως από πλευράς συμμετοχών.

Λογικά εκεί τον βασικό ρόλο στο μεταγραφικό σχεδιασμό θα παίξει το τι θα γίνει με τον Γκατσίνοβιτς, καθώς η παραμονή ή όχι του Σέρβου θα είναι καθοριστική για το πως θα κινηθεί απο κει και πέρα ο Παναθηναϊκός για την συγκεκριμένη θέση.

Έτσι κι αλλιώς πάντως, ο Βιγιαφάνες δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο, δεν είναι άλλωστε αυτή ουσιαστικά η θέση του, ενώ οι άλλες θέσεις των χαφ μάλλον είναι γεμάτες με την παρουσία των Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλου καθώς και με την αναμενόμενη επιστροφή στην δράση με πιο σταθερή και ανταγωνιστική συχνότητα του Κουρμπέλη, ενώ  δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί εντελώς η περίπτωση αξιοποίησης του Λούντβιστ ο οποίος σίγουρα δεν μπορεί να είναι αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φανεί χρήσιμος στην ομάδα.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την άμυνα του Παναθηναϊκού που σε γενικές γραμμές είναι "γεμάτη" και μόνο αν βρεθεί κάποια εξαιρετική από κάθε άποψη (ηλικία, τιμή, ποιότητα) περίπτωση, υπάρχει λόγος για κάποια κίνηση εκεί, είτε για βασικό είτε για εναλλακτική λύση.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως του Παναθηναϊκού και εκεί που θα χρειαστεί να ρίξει το μεγάλο του βάρος στις μεταγραφικές κινήσεις, είναι η μεσοεπιθετική του γραμμή. 

Εκεί ο Παναθηναϊκός όχι απλά χρειάζεται ενίσχυση, αλλά χρειάζεται και ποσοτικά προσθήκες ποδοσφαιριστών καθώς πρακτικά και ουσιαστικά μιλάμε ότι αυτή την στιγμή εκεί έχει μόνο τρεις παίκτες δηλαδή, Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδη.

Κανείς άλλος από το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να υπολογίζεται για την νέα σεζόν.

Ο Μακέντα είναι φανερό πως αποτελεί εδώ και καιρό ξένο σώμα, ενώ ο Καρλίτος που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και παχυλό μάλιστα, έχει φανεί ότι δεν μπορείς να υπολογίζεις σε αυτόν και ειδικά στα δύσκολα, καθώς ούτε διάρκεια έχει όλα αυτά τα χρόνια που είναι στον Παναθηναϊκό, ούτε κάποια σταθερή θέση, ,με αποτέλεσμα περισσότερο να αποτελεί μια... ψευδαίσθηση "λύσης" παρά κάτι πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό για την ομάδα.

Τώρα το πως θα λυθεί το συμβόλαιό του ή αν θα βρεθεί κάποια φόρμουλα παραχώρησής του, αυτό είναι ένα πρόβλημα, που άλλωστε το αντιμετώπισε και το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός χωρίς να το λύσει, άσχετα αν στην συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς μπόρεσε να τον αξιοποιήσει για κανά ενάμιση μηνα χωρίς όμως ανάλογη συνέχεια στην υπόλοιπη σεζόν.

Θέλει λοιπόν ένα τουλάχιστον καλό φορ ο Παναθηναϊκός, ίσως και ένα ακόμα για εναλλακτική λύση, χωρίς όμως να κάνει το έγκλημα να "τελειώσει" ποδοσφαιρικά τον Ιωαννίδη ο οποίος με την κατάλληλη δουλειά και χειρισμό από πλευράς προπονητή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδειχθεί πολύτιμος για την ομάδα και να κάνει καριέρα με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει μόνο δύο εξτρέμ, τον Παλάσιος και τον Άϊτόρ.

Με αυτούς τους δύο άλλωστε έβγαλε και ολόκληρη την σεζόν ουσιαστικά, καθώς και ο Χατζηγιοβάννης και ο Βιτάλ, όποτε κλήθηκαν να καλύψουν το κενό τις συγκεκριμένες θέσεις είτε σαν βασικοί είτε σαν αλλαγή, ουσιαστικά πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Τώρα το αν ο Παναθηναϊκός θα πάει εκεί για δύο καλές μεταγραφές που να μπορούν να παίξουν σαν βασικοί και θα διεκδικήσουν τις θέσεις από του Παλάσιος και Αϊτορ με αξιώσεις, αν θα πάει σε ένα (λογικά για αριστερά), αν θα πάει απλά σε "γέμισμα" του ρόστερ με καλές εναλλακτικές λύσεις εκεί, θα εξαρτηθεί και από το τι μπάτζετ θα διατεθεί αλλά και από το πως θα αξιοποιηθεί το όποιο μπάτζετ θα υπάρξει.

Πάντως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει πλήρης και ποσοτικά και ποιοτικά στην μεσοεπιθετική του γραμμή, χρειάζεται τουλάχιστον δύο βασικούς και καλούς ποδοσφαιριστές και ανάλογα με τις συνθήκες και τρεις τουλάχιστον ακόμα προσθήκες χρήσιμων ποδοσφαιριστών από κάθε άποψη, που θα μπορούν να ανταποκριθούν ανταγωνιστικά και ουσιαστικά στις απαιτήσεις του προπονητή και της ομάδας στις τρεις αυτές θέσεις.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει πολύ χρήμα ο Αλαφούζος για το… μπαμ του καλοκαιριού - "Βουίζει" η πιάτσα για κορυφαίο όνομα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags