Facebook Pixel Sportdog.gr | Ελπίδα η επιστροφή Γιαννακόπουλου στον ΠΑΟ - Στο περιθώριο η μιζέρια - Εκεί να πάρει παίκτες!
| 2022-06-21 10:00:00

Ελπίδα η επιστροφή Γιαννακόπουλου στον ΠΑΟ - Στο περιθώριο η μιζέρια - Εκεί να πάρει παίκτες!

του Κώστα Γκόντζου
Ελπίδα η επιστροφή Γιαννακόπουλου στον ΠΑΟ - Στο περιθώριο η μιζέρια - Εκεί να πάρει παίκτες!

Η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο των εξελίξεων στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ασφαλώς και επισκίασε κάθε άλλη εξέλιξη στην πράσινη οικογενεια τις τελευταίες μέρες

Παναθηναϊκός: Πρόκειται για μια εξέλιξη που μόνο καλά νέα φέρνει για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά συνολικά για τον σύλλογο.

Κι αυτό γιατί δίνει ξανά μια νέα δυναμική και προοπτική, μια ελπίδα ότι γενικότερα κάτι μπορεί να αλλάξει στο τοπίο του πράσινου στρατοπεδου.

Μόνο που για να γίνει αυτό, χρειάζεται και μέτρο και πάνω απ' όλα στήριξη σ' αυτή την νέα προοπτική.

Καθώς το βασικότερο πρόβλημα εδώ και χρόνια στον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν ήταν ούτε τα λεφτά, ούτε οι μεταγραφές, ούτε καν αυτοί οι τίτλοι ή οι κατακτήσεις του συλλόγου σε όλα τα σπορ.

Το σημαντικότερο ήταν αυτή η μίζερη ψυχολογία της έλλειψης προοπτικής από την μια, σε συνδυασμό με την φαγωμάρα και την απελπισία που έφερνε αυτή η διαρκής εσωστρέφεια και ο διχασμός.

Όχι πως δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν και αντιθέσεις και διαφορετικές απόψεις και προβλήματα, αλλά το ότι όλα αυτά ήταν τα κυρίαρχα σημάδια στο τοπίο και έδιναν τον τόνο ανεξάρτητα από το αγωνιστικό κομμάτι της ιστορίας σε όλα τα αθλήματα.

Η επιστροφή στο προσκήνιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι και πρέπει να είναι μια ακόμα ευκαιρία, ώστε όλη αυτή η κατάσταση να μπει στο περιθώριο και ο Παναθηναϊκός σαν οργανισμός, σαν σύλλογος και σαν ψυχολογία, να μπει σε μια διαφορετική κατάσταση, σε μια άλλη δυναμική με πρώτο και βασικότερο χαρακτηριστικό, την στήριξη και την ενιαία προσπάθεια και συμπεριφορά των κομματιών που αποτελούν αυτόν τον σύλλογο.

Από κει και πέρα και σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο που είναι και το πιο... άμεσο από πλευράς απαιτήσεων για εξελίξεις.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα χρόνο μπροστά του για να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που έχει ανάγκη η ομάδα.

Απλά κάθε μέρα που περνάει πλέον, λογίζεται σαν καθυστέρηση, καθώς αρχίζει και πλησιάζει και η έναρξη της προετοιμασίας και σχετικά η πρώτη επίσημη υποχρέωση με τα προκριματικά στις αρχές Αυγούστου.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, πέρα από τις... βοηθητικές προσθήκες των Λοντίγκιν και Γκανέα, δεν έχει κάνει ακόμα κάποια "βασική" κίνηση για μεταγραφές και μιλάμε κυρίως για τον μεσοεπιθετικό χαφ και συνολικά την μεσοεπιθετική γραμμή με τον φορ σε πρώτο πλάνο και ανάγκη.

Κι εδώ δεν χωράνε πολλά λόγια.

Μπορεί όλες οι θέσεις να καθυστερήσουν στην επάνδρωσή τους με καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα και να πάει ουσιαστικά με την περσινή ομάδα ο Παναθηναϊκός στο πρώτο προκριματικό που θα δώσει, χωρίς αυτό να κοστίσει και ιδιαίτερα αγωνιστικά.

Και αμυντικά και μεσοαμυντικά ο Παναθηναϊκός είναι σχετικά πλήρης και καλυμμένος από πλευράς ρόστερ.

Όμως χωρίς μεσοεπιθετικό και ένα πρωτοκλασάτο φορ, δεν μπορεί να πάει.

Κι αυτή την στιγμή δεν έχει τίποτα από τα δύο.

Αν λοιπόν κάτι επίγει και είναι άμεσης προτεραιότητας στις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, είναι αυτές οι δύο θέσεις.

Όλα τα άλλα μπορεί αν περιμένουν και να συμπληρώνεται το παζλ χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο και βιασύνη.

Για τις δύο συγκεκριμένες θέσεις όμως και ίσως και για ένα ακόμα πλάγιο μεσοεπιθετικό, ο καιρός αρχίζει και περνάει και σε λίγες μέρες θα μιλάμε για... οριακό σημείο, αν ο Παναθηναϊκός θέλει όχι μόνο να αποκτήσει ποδοσφαιριστές στις συγκεκριμένες θέσεις, αλλά και να προλάβει να τους εντάξει στην ομάδα ώστε να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στο πρώτο επίσημο αγώνα στις αρχές Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη Ολυμπιακού-ΠΑΟ για διεθνή Έλληνα άσο - Καραμπόλα λόγω Δημήτρη - Πρώην πράσινος στο Λιμάνι;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags