Facebook Pixel Γκολ από τελεφερίκ!
| 2022-07-20 07:16:00

Γκολ από τελεφερίκ!

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Γκολ από τελεφερίκ!

Το πιο ψηλό (σε υψόμετρο- 2χλμ) ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη εγκαινιάστηκε από τον άνθρωπο που κοσμεί το όνομα του. Δηλαδή, τον Ότμαρ Χίτσφελντ. 

Το Γεωγραφόμπαλο έρχεται στο Sportdog για να σας ταξιδέψει ποδοσφαιρικά στα πιο παράξενα γήπεδα του κόσμου.

Πριν από 14 χρόνια, ο Ότμαρ Χίτσφελντ, κατακτούσε το τελευταίο του Κύπελλο Γερμανίας με την Μπάγερν, τρόπαιο που σφράγιζε και το τρίτο του ντάμπλ στον προπονητικό θώκο των Βαυαρών.

Τι έγινε 7 μήνες αργότερα;

Το πιο ψηλό (σε υψόμετρο- 2χλμ) ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη εγκαινιάστηκε από τον άνθρωπο που κοσμεί το όνομα του. Δηλαδή, τον Ότμαρ Χίτσφελντ. Ο «Gottmar» είχε ήδη καταφέρει να στείλει την Ελβετία στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σπίτι του Στρατηγού ήταν τρεις ώρες μακριά (Λέραχ) από το Στάλντενριντ και τις Ελβετικές Άλπεις (τοποθεσία του γηπέδου) οδήγησε στην απόφαση της «ψύχραιμης» ονοματοδοσίας του. Συγκεκριμένα, η Γκσπον Αρένα βρίσκεται στο χωριό Γκσπον, όπου απαγόρευονται τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της φιλοξένησε και το Πρωτάθλημα Ορεινών Χωριών. Στα πέριξ του γηπέδου, θα δεις ορειβάτες, σκιερ, ⛷οι οποίοι κινούνται στον φυσικό τους χώρο.

Πρωτάθλημα Ορεινών Χωριών - Με ποια κριτήρια συμμετέχει κανείς:

✔Οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στην 7η εώς 11η κατηγορία της χώρας τους

✔Στις 9 ομάδες κλείνει το τουρνουά

✔Η Αυστρία συμμετέχει με το Κλάιναρλ, η Γαλλία με το Μόρζιν και η Ιταλία με το Πιεντιμουλέρα

❗Απίστευτο αλλά αληθινό: Η Ολλανδία που είναι μέρος των κάτω χωρών και πορεύεται με κτίσιμο πόλντερ συμμετέχει με την Βάιλεν, η οποία εδρεύει στο ψηλότερο σημείο της χώρας, στα 200 μέτρα.

✔Ομάδες στέλνουν επίσης Βέλγιοκαι Γερμανία.

550 οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού που τις μέρες εκείνες ενοικιάζουν μέρος των περιουσιών τους στους μπαλαδόρους που στοχεύουν στην κούπα.

✍Υ.Γ. Ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν σταμάτησε την προπονητική απλά για να συνταξιοδοτηθεί αλλά γιατί έδινε μάχη με την κατάθλιψη, όπως και πολλοί άνθρωποι της αθλητικής κοινότητας. Μίλησε ανοιχτά για τον φόβο της αποτυχίας, ο οποίος τον τρόμαζε από τα 40 του και τον κατάτρωγε εσωτερικά.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags