Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Μόνο ο Γιοβάνοβιτς σέβεται τον Παναθηναϊκό - Γραφικοί και... άμπαλοι - Αδικαιολόγητα κενά στην άμυνα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-05 15:10:00

Μόνο ο Γιοβάνοβιτς σέβεται τον Παναθηναϊκό - Γραφικοί και... άμπαλοι - Αδικαιολόγητα κενά στην άμυνα

του Κώστα Γκόντζου
Μόνο ο Γιοβάνοβιτς σέβεται τον Παναθηναϊκό - Γραφικοί και... άμπαλοι - Αδικαιολόγητα κενά στην άμυνα

Η ειλικρίνεια του Ιβάν, οι δικαιολογίες για τη διαιτησία και η πρόκριση! Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τα όσα γράφτηκαν μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Σλάβια, παρουσιάζει τις δηλώσεις του προπονητή ως απάντηση σε... γραφικά κείμενα και εξηγεί τι πρέπει να γίνει στη ρεβάνς.

Πέρα από αποτελέσματα, πέρα από εμφανίσεις, πέρα από αναλύσεις και πέρα απ' αυτή καθ΄αυτή την πρόκριση και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τον Παναθηναϊκό, η ουσία είναι μία.
Η χρονιά ξεκινάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγιναν οι προηγούμενες και κυρίως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πέρασε όλη περσινή σεζόν.
Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δηλαδή να επιμένει μετά από κάθε παιχνίδι να μιλάει ειλικρινά και να λέει ακριβώς τι έγινε χωρίς αν αναζητά δικαιολογίες και με σεβασμό στο όνομα και το μέγεθος του Παναθηναϊκού και ένα ολόκληρο επικοινωνιακό της πλάκας γύρω του, να κάνει το άσπρο μαύρο και να κραυγάζει μια σειρά σαχλαμάρες και δήθεν... Παναθηναϊκά προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν έγινε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο και στο παιχνίδι με την Σλάβια.
Και για του λόγου το αληθές έχουμε και λέμε.
ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ λίγο μετά την λήξη του αγώνα με την Σλάβια.
«Δεν πήγε τίποτα καλά. Χάσαμε από μία ομάδα πολύ καλύτερη από εμάς, που πήγαινε σε όλες τις φάσεις πρώτη. Δεν αξίζαμε τίποτα καλύτερο από αυτό το σκορ. Δεν έπρεπε να είχαμε αυτή την εικόνα. Η αποβολή έπαιξε ρόλο αφού εμείς δεν ήμασταν καλοί. Ο αντίπαλος έμεινε και αυτός με δέκα παίκτες, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Είναι κρίμα που δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Η εικόνα μας σήμερα δεν ήταν μίας ομάδας που μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση και για να το κάνουμε πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα».
 

Οτιδήποτε διαφορετικό απ' αυτό διαβάζετε και ακουτε σαν... περιγραφή και κριτική για το τι έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός, απλά σας ρίχνει στάχτη στα μάτια και σας δουλεύει κανονικά και με το νόμο.
Η επιλογή του ποιον θα ακούσετε είναι καθαρά δικιά σας.
Γιατί εδώ από την λήξη του αγώνα στην Πράγα και μετά είχαμε μια σειρά γραφικότητες.
Μέχρι και περιγραφή με λεπτομέρειες του ματς που... θα γινόταν αν... δεν έτρωγε κόκκινη κάρτα ο Παλάσιος και με κατάληξη την σίγουρη πρόκριση του Παναθηναϊκού, αντί για την περιγραφή και ανάλυση του ματς... που έγινε και είδαμε όλοι.

Φαίνεται πως πάντα βολεύει να μιλάμε για ένα παιχνίδι που... δεν έγινε και το οποίο το φέρνουμε όλοι στα μέτρα και τις επιθυμίες μας, παρά για το παιχνίδι που πραγματικά έγινε.
Και στο παιχνίδι που πραγματικά έγινε και που είδαμε όλοι η ουσία είναι μία και είναι αυτή ακριβώς κατά λέξη που είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Iβάν Γιοβάνοβιτς.
"Η εικόνα μας σήμερα δεν ήταν μίας ομάδας που μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση"
Καθώς αυτή ακριβώς ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού.

Απεναντι σε μια επιεικώς μέτρια ομάδα, ο Παναθηναϊκός που για να μην το πολυβασανίζουμε μόλις δέκα λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο, δεν μπόρεσε ούτε παιχνίδι να κάνει, ούτε φάσεις να δημιουργήσει, ενώ όντως με έκπληξη είδαμε όλοι να παρουσιάζει τραγικά κενά στην άμυνά του και ειδικά στο κέντρο της άμυνάς του, που η απουσία του Σένκεφελντ δεν μπορεί να δικαιολογήσει πολύ περισσότερο που υπήρχε και η παρουσία του Μάγκνουσον που θεωρητικά είναι μια από τις καλύτερες και πιο σίγουρες μεταγραφές του καλοκαιριού και ο οποίος όμως ήταν στις φάσεις και των δύο γκολ με κακή αντίδραση και στις δύο.

Από κει και πέρα προσθέστε σ' αυτά και αυτό που εδώ και δυο μήνες λέμε και ξαναλέμε, ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός πάει γυμνός στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι και ότι αν κάτι του τύχει ΔΕΝ ΕΧΕΙ εναλλακτικές λύσεις και αλλαγές από το "6" και μπροστά και η συνολική εικόνα βγαίνει αβίαστα.
Από κει και πέρα ας λέει ο καθενας το μακρύ του και το κοντό του.
Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την επιλογή του να μην ρίξει το βάρος του μεταγραφικου σχεδιασμού και της προετοιμασίας του συνολικά στην Ευρωπαϊκή του αποστολή, αλλά γενικώς και αορίστως στην... νέα σεζόν και αυτά το ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε για επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων ακόμα και αυτού του Κόνφερενς δεν τα συγχωρει.

Τελειώνοντας.
Ο Παναθηναϊκός προφανώς και μπορεί να προκριθεί.
Και το σκορ και η Σλάβια σαν ομάδα δεν είναι απαγορευτικά για να έχει ελπίδες ανατροπής στην ρεβάνς στη Λεωφόρο.
Όμως το ίδιο μη απαγορευτικά για την πρόκριση, είναι και για την Σλάβια η εικόνα του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο το σκορ του πρώτου αγώνα.
Αν καταφέρει τις μέρες που μεσολαβούν ο Παναθηναϊκός να μην μείνει στις ηλίθιες στα όρια της αμπαλοσύνης ερμηνείες του τι ακριβώς έγινε στην Πράγα και κοιτάξει να δει τι μπορεί να κάνει με τις περιορισμένες επιλογές που έχει και προσπαθήσει όσο πιο ποδοσφαιρικά γίνεται να προσεγγίσει την ρεβάνς στη Λεωφόρο, τόσο περισσότερο θα αυξήσει τις λίγες πραγματικά πιθανότητες που έχει για πρόκριση.

Στην αντίθετη περίπτωση και αν δηλαδή αναλωθεί συνέχεια στο κυνήγι φαντασμάτων και στην αναζήτηση βλακωδών ποδοσφαιρικά δικαιολογιών, τότε θα αποχαιρετήσει με το καλημέρα το όνειρο της επιστροφής στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλει… τρέλα ο ΠΑΟ στο καμίνι - "Τραβάει τα μαλλιά" του ακόμα ο Παλάσιος - "Βουνό" ο Μάγκνουσον! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags