Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Αλλάζει τον ΠΑΟ με δύο κινήσεις ο Αλαφούζος - Τέλος οι… Μπεργκ - Με Μπερνάρ πάει για πρωτάθλημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-16 10:00:00

Αλλάζει τον ΠΑΟ με δύο κινήσεις ο Αλαφούζος - Τέλος οι… Μπεργκ - Με Μπερνάρ πάει για πρωτάθλημα!

Αλλάζει τον ΠΑΟ με δύο κινήσεις ο Αλαφούζος - Τέλος οι… Μπεργκ - Με Μπερνάρ πάει για πρωτάθλημα!

Δεν είναι μόνο οι μεγάλες μεταγραφές, αλλά και η νέα στρατηγική! Ο Ηλίας Λιβάνιος αναλύει γιατί οι πράσινοι έχουν μπει σε μια διαδικασία που θα τους οδηγήσει να κάνουν πρωταθλητισμό.

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε λίγες ώρες έχει πάρει δύο σωστές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να φανούν ευεργετικές σε βάθος χρόνου, από κάθε άποψη! Καταρχάς απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση των 3 εκατ. ευρώ για την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Η ίδια ομάδα που είχε ξεπουλήσει τους Μάρκους Μπεργκ και Οδυσσέα Βλαχοδήμο είπε «όχι» σε μια πρόταση που δύο χρόνια πριν θα είχε αποδεχθεί δίχως δεύτερη σκέψη και με... ακόμη λιγότερα χρήματα.

Παρόλα αυτά εδώ και έναν χρόνο ο Γιάννης Αλαφούζους δείχνει πως έχει επιστρέψει για τα καλά στην ομάδα και κάπως έτσι μπορεί να μετατρέψει τους πράσινους ξανά σε selling club, παρά την απώλεια των έξτρα ευρωπαϊκών αγώνων που δημιουργούν και υπεραξία στους παίκτες μιας ομάδας. Όπως και να έχει παίκτες σαν τον Αλεξανδρόπουλο έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να γίνουν ακόμη καλύτεροι, μιας και ο ανταγωνισμός στις θέσεις που παίζει είναι αυξημένος, σε αντίθεση π.χ με το διάστημα που είχαν αναδειχθεί οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, οι οποίοι ήξεραν ότι σε ότι κατάσταση και εάν είναι, θα κερδίζουν αγωνιστικό χρόνο -τουλάχιστον- προερχόμενοι από τον πάγκο.

Το θέμα. λοιπόν, για το Τριφύλλι είναι να μπορεί να πουλάει πλέον παίκτες του ακόμη και σε υπεραξία και όχι να τους χάνει ως ελεύθερους, όπως συνέβη π.χ με τον Χατζηγιοβάνη, ανεξάρτητα από το ότι ο Τάσος αδίκησε τον εαυτό του. Πλέον ο Παναθηναϊκός περνάει το μήνυμα ότι είναι ξανά δυνατός στα πόδια του και δεν είναι το ξέφραγο αμπέλι που άφηνε τον κάθε παίκτη να φεύγει με τους όρους που ήθελε αυτός. Κάτι που είχε φανεί χαρακτηριστικά στην περίπτωση Βέλεθ.

Το δεύτερο σκέλος των ορθών αποφάσεων αφορά την κίνηση ματ με την απόκτησή του Μπερνάρ, μιας κλάσης παίκτη που έχει χρόνια να έρθει στην Ελλάδα. Εξάλλου, το ότι έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας, παίζοντας ως μεσοεπιθετικός, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Και πλέον ο Παναθηναϊκός δείχνει πως μπορεί να φέρνει και παικταράδες από το πάνω ράφι, εάν ανάψει το πράσινο φως ο Γιοβάνοβιτς. Ακόμη και για τον Μπερνάρ που την αγωνιστική περίοδο 2023-24 θα λάβει από τους πράσινους -εάν όλα κυλήσουν ομαλά- σχεδόν 2.5 εκατ. ευρώ.

Και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια ομάδα που θα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει πρωταθλητισμό, ανεξάρτητα από το εάν θα καταφέρει να το πάει μέχρι τέλους και να πάρει ξανά ένα πρωτάθλημα. Ούτως ή άλλως και ικανό προπονητή έχει, αλλά και ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ πλέον.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χτυπάει πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - "Γκρεμίζει τη Λεωφόρο" ο Αλαφούζος - Συμβόλαιο... Σισέ σε Μπερνάρ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags