Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μόνο πρόβλημα πότε θα γίνει η φιέστα - Οι... ψεκασμένοι το "κανονισμένο" πρωτάθλημα και ο Στραματσόνι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-18 13:59:00

Μόνο πρόβλημα πότε θα γίνει η φιέστα - Οι ψεκασμένοι, το "κανονισμένο" πρωτάθλημα και ο Στραματσόνι

του Κώστα Γκόντζου
Μόνο πρόβλημα πότε θα γίνει η φιέστα - Οι ψεκασμένοι, το "κανονισμένο" πρωτάθλημα και ο Στραματσόνι

Θα γίνουν μεταγραφές, θα παίξει μπαλάρα, θα γίνει καμίνι η Λεωφόρος! Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τους... πανηγυρτζήδες που γιορτάζουν ήδη τους τίτλους του Τριφυλλιού για τη φετινή σεζόν, αναλύει γιατί καμία ομάδα δεν κέρδισε κάτι από τα πρωτοσέλιδο και θυμάτα τις "ομορφιές" που είχαν γραφτεί επί εποχής Αντρέα Στραματσόνι!

Για μια ομάδα που αυτή την στιγμή μοιάζει να έχει μοναδικές έγνοιες το πότε θα κάνει την... φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν και το με... ποιες ομάδες θα κληρωθεί στους ομίλους τους... Τσάμπιονς Λιγκ της μεθεπόμενης σεζόν, δεν έχεις και πολλά πράγματα να προσθέσεις..
Κι ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, βρίσκεται σ' αυτό ακριβώς το φεγγάρι.

Οπότε μάλλον θα χαλάσεις μια ωραία ατμόσφαιρα στην οποία είμαστε όλοι, παρά θα προσθέσεις κάτι ουσιαστικό αν επιχειρήσεις να πεις οτιδήποτε σχετικά με το ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Μια ματιά αν ρίξει κανείς στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και γενικότερα στα πράσινα φόρουμ και ιστοσελίδες, τα παραπάνω βγαίνουν αβίαστα και χωρίς... περιστροφές και αμφιβολίες.
Βέβαια καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ τίτλους στα χαρτιά και από τα πρωτοσέλιδα, αλλά και αυτό φαίνεται πως δεν έχει καμιά σημασία.
Άλλωστε δεν είναι και περίεργο το όλο σκηνικό.
Για μια ομάδα που το ρεπορτάζ της και όλος ο περίγυρός της, αντιμετώπισε ένα ευρωπαϊκό αποκλεισμό με... φιέστες στη Λεωφόρο και περίπου σαν... ευλογία αφού πλέον θα είμαστε... ελεύθεροι να σαρώσουμε τα πάντα στο διάβα μας, τίποτα πια δεν προξενεί εντύπωση.
Ούτε καν αυτή καθ΄αυτή περιφρόνηση της πραγματικότητας και των μέχρι στιγμής δεδομένων, που λένε ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο επίσημα παιχνίδια και μετράει μια ήττα και μια ισοπαλία με τελικό αποτέλεσμα ένα ευρωπαϊκό αποκλεισμό Αύγουστο μήνα.

Καθώς όλα πια στηρίζονται στο "ΘΑ".
Θα έρθουν οι μεταγραφάρες, θα παίξουν μπαλάρα, θα είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός, θα είναι καμίνι η Λεωφόρος και όλα τα σχετικά.
Και μέσα σ' αυτά τα "ΘΑ" μας έχουν ξεφυτρώσει και κάτι άλλοι... ψυλλιασμένοι ή πιο σωστά... ψεκασμένοι, που στο... κρυφό και ψιθυριστό λένε δεξιά και αριστερά ότι "φέτος θα μας το δώσουν το πρωτάθλημα το χει κανονίσει ο ένας και ο άλλος" και πάει λέγοντας.
Το ότι υπάρχουν Παναθηναϊκοί ή πιο σωστά "Παναθηναϊκοί" που όχι μόνο πιστεύουν αυτές τις βλακείες αλλά νιώθουν και... χαρούμενοι κιόλας σαν 'Παναθηναϊκοί', γιατί η ομάδα τους θα πάρει πρωτάθλημα που θα... της το δώσουν, αυτό απλά είναι ενδεικτικό της λοβοτομής; που έχει υποστεί αυτός ο κόσμος από το δεκαετίες και βάλε μπόλιασμα με σανό στο οπαδικό DNA του.

Από κει και πέρα και... κατά τ' άλλα, το ότι θα χρειαστεί λίγη υπομονή και μέτρο και επίσης να βγουν πρώτα όλα αυτά στο χορτάρι, μάλλον δεν έχει επίσης και μεγάλη σημασία και όποιος τολμάει ακόμα και να τα σκέφτεται, μάλλον εμφορείται από... αντιπαναθηναϊκό μένος ή δεν θέλει το καλό της ομάδας ή ακόμα χειρότερα... στεναχωριέται με τις επιτυχίες της.
Τέλος πάντων έτσι κι αλλιώς αυτά δεν έχουν και τόση σημασία.
Σημασία έχει το χορτάρι και εκεί ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει τις εξετάσεις του.
Οι προϋποθέσεις για κάτι καλό ή ακόμα και πολύ καλύτερο φέτος υπάρχουν, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πάντα μέτρο και... χαμηλά την μπάλα.
Πολύ περισσότερο αν μιλάμε για μια ομάδα, που χρόνια τώρα έχει κάνει συνήθειο τα πανηγύρια και τις φιέστες κάθε Αύγουστο, την αναζήτηση... ενόχων και... δικαιολογιών για τις αποτυχίες κάθε Νοέμβρη-Δεκέμβρη και ξανά τα πανηγύρια για το φοβερά και τρομερά που θα δούμε την... επόμενη σεζόν κάθε Απρίλη και Μάη.

Γι' αυτό αν θέλει ο Παναθηναϊκός να αποτελέσει εξαίρεση η φετινή χρονιά, ας την ξεκινήσει μια φορά διαφορετικά από την... αρχή της.
Κι ας μπει στο κυνήγι των στόχων του, σιγά-σιγά, παιχνίδι το παιχνίδι και στηριγμένος στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του και όχι στους πάσης φύσεως πανηγυριτζηδες που τον ταλαιπωρούν και τον εκθέτουν χρόνια τώρα.
Όχι στηριγμένος στις Αυγουστιάτικες ανοησίες σε στιλ εποχής Στραματσιόνι, τότε με "το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών" με τα "σε ευχαριστούμε Αντρέα για τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας που έφτιαξες" και εκείνη την πλήρη αμετροέπεια του "Ο PANATINAIKOS του Στραματσιόνι επέστρεψε είναι εδώ και ξεσηκώνει την Λεωφόρο".

Δυστυχώς σε σχέση με όλα αυτά τα.... μεγαλεία του Αυγούστου όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλα μοιάζουν ίδια και φέτος εκτός από ένα.
Το ότι αντί για τους πάσης φύσεως Στραματσιόνηδες, στον πάγκο είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Θα είναι αρκετό αυτό από μόνο του να υπερνικήσει όλη αυτή την καρικατούρα που περιβάλλει τον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια;
Θα δείξει.
Ο Γιοβάνοβιτς άλλωστε έδειξε μέχρι τώρα, ότι μπορεί ακόμα και σε πιο δύσκολες συνθήκες, να παραμένει σοβαρός, εργατικός και προσηλωμένος αποκλειστικά και μόνο στην ποδοσφαιρική διαχείριση της ομάδας του, μακριά από φανφάρες και αστείες δικαιολογίες και άλλοθι.
Κι αυτό είναι την δεδομένη στιγμή, το πιο καλό και ελπιδοφόρο νέο για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν, καθώς αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το "χορτάρι" απ' όλες τις ανοησίες και τις υπερβολές που περιστοιχίζουν αυτό τον καιρό τον Παναθηναϊκό.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν υπάρχει παίκτης σαν τον Μπερνάρ στην Ελλάδα - Ανώτερος του Φάμπιο Μαρτίνς - Τρομερό deal"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags