Facebook Pixel ΟΜΑΔΑ με λύσσα η ΑΕΚ! Δεν τα παρατά - "Φτιάχνουν" κόσμο Αραούχο, Πινέδα, Βίντα - Ανατροπή με στόπερ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 00:10:00

ΟΜΑΔΑ με λύσσα η ΑΕΚ! "Φτιάχνουν" κόσμο Αραούχο, Πινέδα, Βίντα - Ανατροπή με στόπερ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΟΜΑΔΑ με λύσσα η ΑΕΚ! "Φτιάχνουν" κόσμο Αραούχο, Πινέδα, Βίντα - Ανατροπή με στόπερ

Η Ένωση ξεκινά ως φαβορί τίτλου! Σημαντικότατος παράγοντας είναι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια! Αλλά είναι και η αύρα Αλμέιδα.

Η εικόνα της ΑΕΚ κάνει τους οπαδούς της να χαμογελούν και να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Το 3-0 στη Λαμία και η εικόνα της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού ευχαρίστησε τους Ενωσίτες που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και στήριξαν τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα, με τη φωνή τους, τραγουδώντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο τέλος η ιαχή «ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά» ακούστηκε σαν απαίτηση απόρροια της απόδοσης των «κιτρινόμαυρων».

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για τέτοιου είδους προβλέψεις. Από την πρώτη αγωνιστική δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα και το πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος. Και πέρσι το ρόστερ είχε δημιουργήσει προσδοκίες και στο τέλος η ομάδα είχε μία καταστροφική σεζόν, αφού δεν κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σημαντικότατος παράγοντας είναι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια! Αλλά είναι και η αύρα Αλμέιδα, η οποία έχει δημιουργήσει μία υπεραισιοδοξία τόσο δυνατή με αποτέλεσμα η Ένωση να συγκαταλέγεται στα φαβορί της κατάκτησης του τίτλου. Τί είδε ο κόσμος στη Λαμία που τον «φτιάχνει» για τη συνέχεια;

Η ΑΕΚ είδε μία ομάδα που ήταν ΟΜΑΔΑ! Ήταν ένα σύνολο που έτρεχε πάνω κάτω από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν τα παρατούσε. Πίεζε ψηλά και έβγαζε λύσσα, για να επανακτήσει τη μπάλα όταν την έχανε. Είδε επίσης το πρέσσινγκ που είναι συστατικό στοιχείο της τακτικής του Αλμέιδα να αποφέρει καρπούς δύο φορές με εκτελεστή τον Αραούχο. Είδε επίσης έναν Πινέδα να φτιάχνει το 0-1 για τον «Τσίνο» και τον Μεξικανό να πετυχαίνε ένα ακόμα γκολ ασύλληπτης ομορφιάς, το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα με τις γνωστές και συνάμα απολαυστικές του κωλοτούμπες και να αγκαλιάζεται με τον «Πελάδο».

Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει για τον Βίντα που αν και στόπερ, βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη. Ο Κροάτης έφτιαξε στο ντεμπούτο του και αυτός γκολ, κουβαλώντας τη μπάλα μέχρι την περιοχή. Επίσης ο Γιόνσον δίνει δίνει ισορροπία ως αμυντικό χαφ. Βγάζει ενέργεια και μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά. Η παρουσία του Σιμάνσκι δίνει τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να παίζει με τον Γιόνσον πιο μπροστά με την ομάδα να έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα στα χαφ σε σχέση με πέρσι.

Επίσης σε αυτό το παιχνίδι αμυντικά η ΑΕΚ ήταν άψογη. Διακρίθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας, που ήταν πανταχού παρών. Έπαιξε με αυταπάρνηση και πάθος. Κατάφερε μάλιστα να διορθώσει λάθος του με αυτοθυσία στην πρώτη ευκαιρία στο ματς από πλευράς Λαμίας, όπου έδωσε σίγουρο γκολ στον Ντε Βισέντι.

Η Ένωση δείχνει μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν. Φαίνεται και από τον τρόπο που έκανε εξόδους ο Στάνκοβιτς. Έβγαινε αρκετά έξω από την εστία του, για να μαζέψει τη μπάλα, χωρίς δισταγμό, αλλά με αποφασιστικότητα. Ένιωθε περισσότερη ασφάλεια.

Το 3-0 στη Λαμία ήταν ιδανική αρχή! Το πρωτάθλημα όμως έχει και συνέχεια. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει τη σταθερότητα που χρειάζεται τόσο στην απόδοσή της όσο και στην ψυχολογία της. Οι νίκες ατσαλώνουν το ηθικό μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Και η στήριξη του κόσμου επίσης. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να παίρνει νίκες όπως στη Λαμία, παίζοντας με απλότητα και ουσία

Μεταγραφικά το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η Ένωση μετά την απόκτηση του Μουκουντί δεν θα πάει για άλλο στόπερ. Τα σενάρια εκ Τουρκίας για Μοντέρο διαψεύστηκαν και έτσι όλα δείχνουν πως οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις θα είναι εξτρέμ και φορ. Εκτός και αν γίνει κάποια ανατροπή με Πλάνιτς, μία περίπτωση που η Ένωση θα την έκανε να επανεξετάσει την προσθήκη ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τη Μακάμπι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags