Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Μήπως χαράμισε την Ευρώπη για Ελλάδα ο ΠΑΟΚ; - "Μικρός Τζόλης" ο Τόμας - Φωνές σε Μπίσεσβαρ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 10:00:00

Χαράμισε την Ευρώπη για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; - "Μικρός Τζόλης" ο Τόμας - Φωνές σε Μπίσεσβαρ

Sportdog Team
Χαράμισε την Ευρώπη για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; - "Μικρός Τζόλης" ο Τόμας - Φωνές σε Μπίσεσβαρ

Οι συγκαμένοι, το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και το ρελαντί του Κούρτιτς! Ο Χρήστος Ξανθάξης γράφει για τον ΠΑΟΚ που είχε ταχύτητα και ενέργεια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και αναρωτιέτα γιατί δεν είδαμε την ίδια εικόνα απέναντι στη Λέφσκι και στέκεται σε όσους ξεχώρισαν, θετικά ή αρνητικά απέναντι στον Παναιτωλικό.

Βλέποντας τον ΠΑΟΚ και την ταχύτητα, την ενέργεια, τις αντοχές των παικτών του, μια απορία γεννιέται στην κεφάλα του μέσου ποδοσφαιρόφιλου:
Ήθελε ο Δικέφαλος του Βορρά να προχωρήσει στην Ευρώπη;
Ή μήπως την χαλάλισε, για να σταθεί όσο καλύτερα μπορεί, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο;

Συγγνώμη, αλλά δεν γινόταν να αγωνίζονται σαν συγκαμένοι οι ασπρόμαυροι με τη Λέφσκι (Fissan, παλικάρια μου, σώζει ζωές!) και στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό να εμφανίζουν ένα σύνολο ικανό να διδάξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Αυτό μας δείχνει στόχευση συγκεκριμένη και σχεδιασμό για το τέλος Αυγούστου και όχι το τέλος Ιουλίου. Αλλιώς δεν τους πιέζεις τους ποδοσφαιριστές, τους κάνεις προετοιμασία τύπου Ρότσα (αχ, μακριά γαϊδούρα!), μπαίνουν στο γήπεδο χαλαροί, τους τσαταλιάζουν τους Βούλγαρους. Οι οποίοι Βούλγαροι, φάγανε μπούφλα από μαλτέζικη ομάδα, υπενθυμίζω…

Τέλος πάντων, αυτά ας τα βρουν ο Ιβάν με τον Μπότο και τον Ρατσβάν, δεν είναι δική μου δουλειά τα οικονομικά της ΠΑΕ. Από το σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κρατήσει κάποια πράγματα και πάμε να τα δούμε σημείο προς σημείο, σε «μπούλετς» που λένε και στο Χάρβαρντ:

* Βαφτίζω από σήμερα «μικρό Τζόλη» τον Τόμας, γιατί παίζουν το ίδιο ταχυδυναμικό ποδόσφαιρο, είναι περιοχίστες και έχουν αίσθηση του γκολ. Άλλη κλάση ο Χρηστάρας, βέβαια, αλλά κι ο Μπράντον δεν θα έπρεπε να χαλάει τους ΠΑΟΚτζήδες.

* Τον Ρατσβάν, πάλι, δεν ξέρω αν τον ικανοποιεί, γιατί σήμερα είδαμε για μια ακόμη φορά τσούκου τσούκου μπολ (αθάνατε Μαρκαριάν!) από τον ΠΑΟΚ και άμα δεν τρέχει η ομάδα ο Τόμας χαραμίζεται. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή την εποχή ο Δικέφαλος είναι στημένος για σέντερ φορ τύπου Ολιβέιρα.

* Όπως παρατήρησε και πελάτης στο καφέ Gratzi που καθόμουνα και έβλεπα τον αγώνα:
«Είχαμε τον Πασχαλάκη που δεν έβγαινε ποτέ και τώρα έχουμε τον Κοτάρσκι που βγαίνει συνέχεια».
Όχι πάντα με επιτυχία θα παρατηρούσα εγώ, αν και σε γενικές γραμμές ο Κροάτης δεν γκελάρισε χοντρά.

* Εκείνος που θύμισε Ενέα Μιχάι στις καλύτερες ζεϊμπεκιές του, ήταν ο Κουλιεράκης στη φάση του 89ου λεπτού. Ως τότε, πάντως, οφείλω να σημειώσω ότι ήταν αλάνθαστος και δεν μάσησε ούτε μια στιγμή από τα νταηλίκια του Καρέλη. Μικρός είναι, θα μάθει…

* Από Ντάντας, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Γρήγορες μεταβιβάσεις και αντίληψη των φάσεων είδα, μακρινή μπαλιά και τρίπλα δεν είδα. Μοντέρνος, δεν λέω, αλλά μερικές φορές χρειάζεται και η παραδοσιακή μπαλίτσα.

* Ο Μπίσεσβαρ, τα γνωστά. Αριστερό εξτρέμ τον έβαλε ο Λουτσέσκου, διαρκώς συνέκλινε ο Σουριναμέζος σε θέσεις πλέη μέηκερ και κρυφού φορ, με αποτέλεσμα να μπουκώνει όλη η επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Του έβαλε τις φωνές ο Ρουμάνος κόουτς γύρω στο εικοστό λεπτό, συμμορφώθηκε για λίγο ο αφάνας και ύστερα ξανάρχισε το πήγαινε έλα κατά τα γούστα του. Αδίκως, όπως απεδείχθη…

* Επιστρέφω στο καφέ Gratzi και στον ΠΑΟΚτζή θαμώνα, ο οποίος έβγαλε καντήλες με τον νο φακς γκίβεν Κούρτιτς και ξεστόμισε τη θεϊκή ατάκα:
«Σταθερός ο Γιάσμιν στις 1.100 στροφές, ρελαντί όλο το ματς. Δεν έχει ανεβάσει ούτε ένα RPM»!

* Μ’ άρεσε αυτό το παιδάκι ο Τσαούσης. Γρήγορος είναι, δεν φοβάται, δεν τρώει τρίπλα εύκολα, αν δουλέψει θα γίνει νέος Λύρατζης.

* O Nάρεϊ θα τα βγάλει τα λεφτά του. Και θα στριμώξει και τον Ζίφκοβιτς, που νόμιζε ότι τον είχε δεμένο τον γάιδαρο.

* Κι ένα τελευταίο:
Γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Λέφσκι ο Παναιτωλικός και δεν πρέσαρε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, τι να σας πω δεν το γνωρίζω. Ίσως έφταιγε και η σχετικώς χαμηλή ποιότητα της ομάδας, από την οποία δεν ξεχώρισα κανέναν πλην Σενγκέλια…

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκθέτουν τον Λουτσέσκου Κούρτιτς και Αουγκούστο - Άλλη κλάση ο Νάρεϊ - Το... κρίμα στον ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags