Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Για μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟ - Φτιάχνει το καλύτερο κέντρο στην Ελλάδα - Να μην γίνει το... έγκλημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 22:47:00

Για μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟ - Φτιάχνει το καλύτερο κέντρο στην Ελλάδα - Να μην γίνει το... έγκλημα

Του Μιχάλη Σοφιανού
Για μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟ - Φτιάχνει το καλύτερο κέντρο στην Ελλάδα - Να μην γίνει το... έγκλημα

Ποιος πρέπει να υπογράψει άμεσα και οι "ανακοινώσεις" Γιοβάνοβιτς! Τσέριν, Κουρμπέλης, Πέρεθ και προσεχώς Μπερνάρντ γιγαντώνουν τη μεσαία γραμμή των Πράσινων. Θα συνδεθεί με τα δίχτυα ο Σπόραρ. Μην... αυτοκτονήσει ο ΠΑΟ με την υπόθεση Αϊτόρ.

Παναθηναϊκός: Μπορεί οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο «Απ. Νικολαΐδης» να περίμεναν διαφορετική εξέλιξη και μια σίγουρα πιο άνετη νίκη απέναντι στον Ιωνικό, όμως το σύνολο του Γιοβάνοβιτς ακόμα και μετά το 1-0 δείχνει ικανό για μεγάλα πράγματα την φετινή χρονιά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εικόνα του Τριφυλλιού, ειδικά στο πρώτο μέρος. Οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς κατάφεραν να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο, απέναντι σε μια πολύ οργανωμένη άμυνα, με τους Αϊτόρ και Παλάσιος να κάνουν πολύ ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά ο Ισπανός εξτρέμ έδειξε να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη χρονιά και κατάφερε, όσο άντεξε, όχι μόνο να απειλεί, αλλά και δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες τους, βάζοντας στον Γιοβάνοβιτς έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο μιας και είδαμε ότι και ο Βέρμπιτς είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Έχοντας εικόνα από πέρσι, για τον Αϊτόρ, αλλά και με τον τρόπο που ξεκίνησε και φέτος ο Παναθηναϊκός θα κάνει τεράστιο έγκλημα αν δεν ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο με τον Ισπανό, τόσο για να τον… δέσει και να συνεχίσει να έχει έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, αλλά και να βγάλει τις… κακές σκέψεις από το μυαλό του παίκτη, που δημιουργηθούν μόνο προβλήματα θα φέρουν.

Την ίδια στιγμή ο Σπόραρ μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, απέναντι στους Νικαιώτες και να έχασε αρκετές ευκαιρίες, όμως υπάρχει ένα πάρα πολύ θετικό στην παρουσία του. Ο Σλοβένος είναι μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιουργεί η ομάδα, ενώ και ο ίδιος δουλεύει για τους υπόλοιπους συμπαίκτες και είναι θέμα χρόνο ένας επιθετικός της δικής του κλάσης να… συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα. Παράλληλα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος σε ανοιχτούς χώρους, μιας και Αϊτόρ, Παλάσιος και Βέρμπιτς θα είναι… φαρμάκι για τις ανοιχτές άμυνες. Ένα ακόμα θετικό είναι η παρουσία του Τσέριν. Ο έτερος Σλοβένος έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δείξει πόσο σημαντική μονάδα είναι για τον Παναθηναϊκό κάνοντας πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και ταιριάζοντας τέλεια με τους Κουρμπέλη, Πέρεθ και δείχνοντας ότι ταιρίαζει τέλεια με το πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Οι Πράσινοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μεσαία γραμμή που είχε πολλά χρόνια να βρεθεί στην ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές να ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και να αλληλοσυμπληρώνονται άριστα. Κι όλα αυτά χωρίς να μπει στην εξίσωση ο νέος παίκτης του Τριφυλλιού, ο Μπερνάρντ, που ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν την σέντρα του αγώνα στη Λεωφόρο. Ο Βραζιλιάνος εκτός από την τεράστια ποιότητα που θα προσθέσει στον Παναθηναϊκό θα βάλει ακόμα ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Γιοβάνοβιτς, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους μέσους στην δημιουργία και κατ’ επέκταση στο σκοράρισμα που μέχρι στιγμής είναι ισχνό. Το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως η παρουσία του Μπερνάρντ στους Πράσινους κάνει το κέντρο το δυνατό σημείο της ομάδας και παράλληλα ίσως το καλύτερο του πρωταθλήματος, αν οι πάντες είναι υγιείς μέχρι το τέλος. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι οι δηλώσεις του ίδιου του Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό, που προανήγγειλε και νέες μεταγραφές με στόχο ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που ανήκει, που δεν είναι κάτι άλλο από την πρώτη θέση.

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρωταθλητισμό ο ΠΑΟ - Γι' αυτό βάζει λεφτά ο Αλαφούζος - Διαχρονικό λάθος με Βαρδινογιάννηδες"


 

 
Παναθηναϊκός - Ιωνικός | 1-0 | HIGHLIGHTS" itemprop="name" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags