Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τους εξέθεσε ο Βαλμπουενά - Η διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - "’Εγκλημα" με Μαντσίνι
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-22 00:23:00

Τους εξέθεσε ο Βαλμπουενά - Η διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - "’Εγκλημα" με Μαντσίνι

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τους εξέθεσε ο Βαλμπουενά - Η διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - "’Εγκλημα" με Μαντσίνι

Η επιστροφή Κούτρη, ο ανέτοιμος Κονράντ και ο παικταράς του Άρη! Γιατί χρειαζόταν πάρα πολύ στο Λιμάνι τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ, τα πλάνα του Ισπανού κόουτς για τον... τελικό με τον Απόλλωνα και το λάθος που έγινε με τον Αργεντινό άσο των Θεσσαλονικιών.
 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα, καθώς χωρίς να εντυπωσιάσει (αλλά χωρίς να είναι και κακός) πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, που έδειξε ότι θέλει ακόμα πολύ χρόνο και δουλειά για να φτάσει στα περσινά του επίπεδα (εάν τα φτάσει). Οι Πειραιώτες βέβαια, που παρουσιάστηκαν με πάρα πολλές αλλαγές, ήθελαν τη νίκη τόσο για να αποκτήσουν ψυχολογία ενόψει της συνέχειας σε Ευρώπη και Ελλάδα όσο και για να… σπάσουν την κατάρα των ισοπαλιών.

Το τρίποντο λοιπόν ήρθε, οι Ερυθρόλευκοι υπενθύμισαν σε όλους που βιάστηκαν να τους πάρουν το πρωτάθλημα από τον Αύγουστο, πως παρά τα προβλήματα παραμένουν φαβορί και συνεχίζουν για τις μεταγραφές. Αυτό πάντως που έδειξε η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, σε σχέση με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, είναι ότι έχει βαθύτερο ρόστερ, τη δεδομένη τουλάχιστον χρονική στιγμή. Πολλές επιλογές από τον πάγκο, αν και δεν είναι όλοι ισάξιοι προφανώς, όμως ο Ισπανός κόουτς έχει πολλές λύσεις ειδικά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά για παράδειγμα, που λογίζεται ως τέταρτο 10αρι στο Λιμάνι, έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι και ήταν εκπληκτικός. Έτρεχε ασταμάτητα, δημιούργησε πάρα πολλές φάσεις, βοήθησε στην ανάπτυξη και σκόραρε με κεφαλιά. Τι άλλο να κάνει ο Γάλλος, για να… ξυπνήσει τους συμπαίκτες του; Ο Αγκιμπού Καμαρά για παράδειγμα, εδώ και μήνες δεν έχει κάνει σε ένα παιχνίδι ούτε τα μισά.

Επίσης, ο Κορμπεράν είχε την πολυτέλεια να δώσει λεπτά στον Κονράντ ντε λα Φουέντε που δείχνει ακόμα πως θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, φανέλα βασικού στον Χασάν για να ξεκουράσει τον Ελ Αραμπί ενόψει Πέμπτης και να ξεκινήσει πάλι τον Ραντζέλοβιτς που παλεύει να τα φέρει τούμπα. Ο Σέρβος κι απόψε είχε θετική παρουσία και δείχνει ότι μέχρι να γίνει και η μεταγραφή του δεύτερου εξτρέμ, θα μπορεί να έχει θέση στην ενδεκάδα.

Ροτέισον υπήρξε και στα μπακ της άμυνας, με τον Ανδρούτσο να επιστρέφει μετά την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς και να απογοητεύει (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο χωρίς να προσφέρει τίποτα σε άμυνα και επίθεση), με συνέπεια ο Άβιλα που τον αντικατέστησε να δείχνει σαφώς καλύτερος, ενώ ο Λεονάρντο Κούτρης που επίσης μπήκε στην 11αδα, αν και δεν ξεχώρισε, έδειξε διάθεση να το παλέψει. Ήταν δραστήριος, προσπάθησε να φανεί επιθετικά, όμως δεν έκανε τη διαφορά. Λογικά πάντως, θα πάρει χρόνο και σε άλλα εύκολα ματς πρωταθλήματος, ώστε να βρει και ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε τη νίκη που χρειαζόταν, κέρδισε βαθμούς και ηρεμία και πηγαίνει την Πέμπτη σε έναν… τελικό. Τον τρίτο μέσα στο καλοκαίρι, μόνο που αυτή τη φορά όλα είναι στα πόδια του. Έχει καλύτερη ομάδα, την έδρα, την ισοπαλία στο πρώτο ματς και δείχνει να έχει σιγά-σιγά και ρυθμό. Σίγουρα ο Κορμπεράν θα επαναφέρει την κανονική του ενδεκάδα και όλοι περιμένουν τον Ελ Αραμπί να σκοράρει!

ΥΓ. Ο Άρης πήρε την πιο εύκολη νίκη από τους BIG-5 στην πρεμιέρα και ίσως λογικό, αφού είχε απέναντι του τον Λεβαδειακό εντός έδρας. Οι Κίτρινοι πάντως σε τέτοια ματς πέρυσι είτε ζορίζονταν είτε γκέλαραν. Επιθετικά ο Χερμάν Μπούργος έχει μία εξαιρετική ομάδα, αλλά αμυντικά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και θα πρέπει να τα κρύψει στα ντέρμπι. Πάντως ο Ντάνιελ Μαντσίνι έκανε και την Κυριακή… όργια. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ, αλλά γενικότερα η εμφάνισή του και τα χτυπήματα στην μπάλα. Στο Λιμάνι μάλλον το έχουν μετανιώσει που προτίμησαν τον Αμπουμπακάρ αντί για τον Αργεντινό που αυτή τη στιγμή θα ήταν βασικός με τα ερυθρόλευκα!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Να διώξει 10 παίκτες ο Μαρινάκης... απατεώνας Μαρτίνς - Ο ΠΑΟ τον καλύτερο αμυντικό της 10ετίας"!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags