Πριν από ένα χρόνο εάν μαθαίναμε ότι ο Παναθηναϊκός θα... πούλαγε παίκτες σαν τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο θα φάνταζε βέβαιο ότι αυτό θα γινόταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία διαπραγματεύονται τώρα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας! 

Όπως είχα αναφέρει και σε πρόφαστο blog μόνο μακρινές δεν είναι οι πωλήσεις τύπου Μπεργκ και Βλαχοδήμου. Η μάλλον τα... ξεπουλήματα που είχαν γίνει για τον κορυφαίο φορ στην μετά Σισέ εποχή και σε έναν από τους 15 καλύτερους γκολκίπερ του κόσμου.

Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή και με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν εάν ο Αλεξανδρόπουλος πουληθεί με περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ και με ποσοστό μεταπώλησης τότε θα μιλάμε για μια αρκετά ικανοποιητική πρόταση. 

Εξάλλου δεν θα μιλάμε απλά για τη δεύτερη πώληση της ιστορίας των πράσινων (5.8 εκατ. είχε δώσει η Λάτσιο για Σισέ), αλλά θα μιλάμε για την πιο κερδοφόρα πώληση της ιστορίας του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που για τον Σισέ είχαν δαπανηθεί 8 εκατ. ευρώ, ενώ ο Αλεξανδρόπουλος προέρχεται από την πράσινη ακαδημία.

Το συγκεκριμένο deal -εάν ολοκληρωθεί- δεν δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός πουλάει το νο1 prospect του αυτή τη στιγμή, αλλά καλώς ή κακώς έναν παίκτη που δεν προβλέπεται φέτος να έχει θέση στο ροτέισον της ομάδας, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι δεν έχει παίξει και καθόλου ευρωπαϊκά ματς, με εξαίρεση την δεύτερη αναμέτρηση με την Σλάβια Πράγας. Κοινώς, φαντάζει από δύσκολο έως απίθανο να αποκτούσε μεγαλύτερη υπεραξία ο Έλληνας άσος φέτος. Διότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα... γίνει βασικός μέσα στη χρονιά. Πάμε με τα τωρινά δεδομένα που τον θέλουν να λογίζεται ως λύση που έρχεται από τον πάγκο.

Βέβαια, αυτή η κίνηση θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία εάν αποκτηθεί και ένας αρκετά καλός παίκτης στον άξονα, αλλά και εάν έρθει ένας ακόμη στόπερ, μιας και η ομάδα δείχνει να αντιμετωπίζει θεματάκια στην μεσοαμυντική της γραμμή, με τα προβλήματα που έχουν βγάλει οι Μάγκνουσον και Σένκεφελντ. Και πρωταθλητισμό με Σάρλια βασικό... δύσκολα να κάνεις!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ρέτσος... διώχνει Σωκράτη ή Μανωλά - Γιατί έκοψε Μάγκνουσον η ΑΕΚ - "Γούστα" Αλαφούζου ο Μπερνάρ