Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πρόκριση που "φωνάζει" μεταγραφές - Δεν… βγάζεις άκρη με Βατσλίκ - Θέλει καλύτερο του Μασούρα!
| 2022-08-26 01:28:00

Πρόκριση που "φωνάζει" μεταγραφές - Δεν… βγάζεις άκρη με Βατσλίκ - Θέλει καλύτερο του Μασούρα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πρόκριση που "φωνάζει" μεταγραφές - Δεν… βγάζεις άκρη με Βατσλίκ - Θέλει καλύτερο του Μασούρα!

Το μεγάλος κέρδος, η δουλειά του Κoρμπεράν και ο Ελ Αραμπί. Στο Λιμάνι πανηγύρισαν μία ακόμα πρόκριση-θρίλερ, έκλεισαν θέση στο Europa League και τώρα ετοιμάζονται για μεγάλες αλλαγές. Ποια τα προβλήματα της ομάδας, τι πρέπει να κάνει ο Ισπανός κόουτς και τα ερωτηματικά για τον Τσέχο κίπερ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μετά από ένα ακόμα θρίλερ στα πέναλτι να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού και έτσι την Παρασκευή θα βρεθεί στην κλήρωση του Europa League και μάλιστα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας κάποιες σπουδαίες ομάδες.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέσει μετά τον αποκλεισμό σοκ από τη Μακάμπι και την απώλεια του Champions League, είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα παίξει φέτος στην Ευρώπη και πλέον… κοιτάζει με ηρεμία την επόμενη ημέρα. Γιατί από αύριο κιόλας πρέπει να (και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα…) γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Άλλωστε, το κλίμα πλέον έχει γυρίσει, ο κόσμος απέδειξε το βράδυ της Πέμπτης ότι στηρίζει τη νέα προσπάθεια και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να «γυρίσει το κουμπί».

Οι Ερυθρόλευκοι απέναντι σε μία ομάδα που είχε φανεί από το πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο ότι δεν είναι καλύτερη του, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, παρότι ευτύχησε να προηγηθεί… με τη σέντρα. Το πρώτο κύλησε αρκετά καλά, ωστόσο το δεύτερο δημιούργησε προβληματισμό. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν… κλάταρε, έβγαλε κούραση, έχασε τη συγκέντρωσή της και έδωσε πολύ χώρο στους Κύπριους. Ξεκάθαρα η ισοφάριση ήταν «άδικη» βάσει της εικόνας του ματς, αφού εύκολα θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0 σε δύο τουλάχιστον φάσεις νωρίτερα. Και μπορεί η απόκρουση αμυντικού στο 89’ να είναι μεγαλύτερη, όμως το τετ α τετ που χάνει ο Μασούρας λίγο νωρίτερα από τρομερή ασίστ του Ελ Αραμπί, δείχνει γιατί στο Λιμάνι πρέπει να πάρουν άλλον έναν καλό εξτρέμ. Έναν παίκτη που τέτοιες φάσεις δεν θα τις χαρίζει. Ο Έλληνας ακραίος είναι φιλότιμος, από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, όμως πρέπει να κάνει και το παραπάνω. Και για ακόμα μία φορά, δεν το έκανε.

Από εκεί και πέρα, ο Ελ Αραμπί έτρεξε πάρα πολύ, ήταν παντού, όμως όσο δεν βρίσκει γκολ υπάρχει πρόβλημα, που ελπίζει ο Κορμπεράν να το λύσει με την άφιξη του νέου Χουάνγκ. Στα χαφ ο συμπατριώτης του δεν μάγεψε όπως στην Κύπρο αλλά ήταν καλός, ο Εμβιλά έκανε ξανά κάποια εύκολα λάθη, όμως ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, ενώ ο Κούντε στο 50-50. Δεν ξεχώρισε, δεν υστέρησε. Στην άμυνα Σισέ-Μπα έκαναν τα… κόλπα τους, αλλά γενικά ήταν καλοί, όμως ο Ρέαμπτσιουκ στο ματς της Πέμπτης ήταν «σκιά του εαυτού» του.

Και φτάνουμε στον Τόμας Βατσλίκ. Στον ήρωα της βραδιάς με τα τρία πέναλτι που έπιασε, αλλά και για τον γκολκίπερ που για ακόμα ένα ματς δεν βγήκε όταν έπρεπε και ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ. Θα τους… τρελάνει όλους φέτος ο Τσέχος!

Ο Κάλρος Κορμπεράν λοιπόν πανηγύρισε τη δεύτερη ευρωπαϊκή του πρόκριση, χωρίς νίκη και κέρδισε χρόνο. Ο Ισπανός δουλεύει, δοκιμάζει πράγματα και περιμένει μεταγραφές. Οι Πειραιώτες έδειξαν βελτίωση, όμως ακόμα δεν βγάζουν στο γήπεδο φρεσκάδα και αυτοματισμούς.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται κι άλλος μετά τον Ρέτσο για... Μανωλά/Σωκράτη - Κινδυνεύουν 2+2 κόουτς, "φαβορί" ο Μπούργος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags