Facebook Pixel Μπακαμπού ή Φαν Βέερτ για ΑΕΚ - "Εμμονές" Αλμέιδα Σιμάνσκι και Χατζησαφί - "Καθηγητής" ο Γιόνσον
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-05 17:11:00

Μπακαμπού ή Φαν Βέερτ για ΑΕΚ - "Εμμονές" Αλμέιδα Σιμάνσκι και Χατζησαφί - "Καθηγητής" ο Γιόνσον

του Ευάγγελου Μίχου
Μπακαμπού ή Φαν Βέερτ για ΑΕΚ - "Εμμονές" Αλμέιδα Σιμάνσκι και Χατζησαφί - "Καθηγητής" ο Γιόνσον

Η τετράδα που δεν δούλεψε, ο Σιντιμπέ και ο "ξενερωμένος" Αραούχο. Η εικόνα της Ένωσης κόντρα στον ΠΑΣ, οι Τζαβέλλας και Ρότα που προβλημάτισαν, ο επιθετικός που πρέπει να έρθει άμεσα και η τριάδα στα χαφ που δεν... χάνει. Γιατί ο Αργεντινός προπονητής φαίνεται να έχει... αργήσει και ο χρόνος που δικαιολογημένα χρειάζεται.

1. Η ΑEK μπορεί να κερδισε με δυο γκολάρες Πινέδα & Αμραμπατ αλλά συνεχίζει να προβληματίζει ή τουλάχιστον να χρειάζεται τον χρόνο της Είναι μια νέα ομάδα, με αρκετούς καλούς παίκτες αλλά και με νέο προπονητή που εμφανώς βγάζει ακόμη τα συμπεράσματά του - για το υλικό του, τον βασικό κορμό και το καλύτερο σύστημα - λές και παίζει φιλικά προετοιμασίας, μέσα απο τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν...

2. Ο Αλμέιδα άλλαξε το σύστημα, απο 3άδα το γύρισε στην 4άδα στην άμυνα και διάταξη 4-2-3-1 ήταν όμως, χειρότερη ή για να το θέσω διαφορετικά φάνηκε αδούλευτη. Δεν είχε αυτοματισμούς μπροστά, δεν βγήκε το πρές που αποτελεί σήμα καταθετέν της φιλοσοφίας του Αργεντινού κόουτς ενώ αμυντικά φάνηκε η αδυναμία του Τζαβέλα σε δίδυμο στόπερ αλλά και του Χατζησαφί ως αριστερού μπακ...

3. Στο χθεσινό 4-2-3-1 ο Ρότα απέδειξε πως δεν μπορεί - με την...καμία όμως - να είναι ο βασικός δεξιός μπακ. Όσο αθλητικός/δουλευταράς/φιλότιμος κι αν είναι, δεν έχει το δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι της θέσης. Δεν είναι στα χαρακτηριστικά του και δεν θα τα αποκτήσει, όσο κι αν δεν... κρύβεται/το προσπαθεί. Κατά συνέπεια η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει τον...free Σιντιμπε. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά, την κλάση, το βιογραφικό, την εμπειρία για αναβάθμιση. Απο... χθες έπρεπε να είχε πειστεί να έχει έρθει στην Ένωση ο Γάλλος!!

4. Ο Σιμάνσκι και ο Χατζησαφί είναι οι δυο πρώτες... εμμονές, όπως φαίνεται, του κόουτς. Ο Ιρανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου ως αριστερός μπακ σε 4άδα. Ανασταλτικά απο πέρσι τον ξέρουμε, είναι πολύ σοφτ για μπακ. Επιθετικά δεν έδινε το απαραίτητο πλάτος. Όσον αφορά στον Πολωνό τον έβαλε δίπλα στον Γιόνσον για μεγαλύτερη ασφάλεια. Χάνει έτσι όμως, έτσι ένα δημιουργικό χαφ ακροβολίζοντας τον σπουδαίο Γκατσίνοβιτς στα άκρα ενώ ο Σέρβος πρέπει να παίζει στον άξονα...

5. Παίκτης - καθηγητής της θέσης ο Γιόνσον! Χωρίς υπερβολή τον λές κι ανώτερο του Ρεφικ Σαμπανάτζοβιτς, υπολογίζοντας και το "κρύο αίμα" του Σουηδού. Όπως άλλου επιπέδου, ανώτερου του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Βίντα!!

6. Ο Αλμέιδα μετά απο αυτό που έπαθε με τον Βόλο "φοβήθηκε" το ματς με τον ΠΑΣ. ΉΘελε πάση θυσία το αποτέλεσμα/νίκη, εξου και το αρχικό σχήμα. Μέσα ο Σιμάνσκι ως παρτενέρ του Γιόνσον (για να καλύπτει τα ανεβάσματα του Σουηδού σε κάποια μεγάλη μπαλιά του αντιπάλου), εξώ ο Λιβαι Γκαρσία, στην θέση του ως ακραίος ο Γκατσίνοβιτς. Προφανώς ο κόουτς Ματίας περιμένει τις προσθήκες (του Μουκουντί στα στόπερ και του Σιντιμπέ στα μπακ) για δουμε την αδιαπραγμάτευτη και μπαλάτη/αθλητική/σύγχρονη 3άδα στα χαχ/άξονα: Γιόνσον - Γκάτσι - Πινέδα.

7. Με τον Αραούχο σε...ρηχά νερά - όχι πως τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα, αν και προσωπικά τον είδα λίγο ξενερωμένο - κάνει μπαμ η ανάγκη απόκτησης και επιθετικού. Ο Μπακαμπού της Μαρσέιγ, που ήταν να πάει στην Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα αλλά κόπηκε λόγω κασέ, θα ήταν ο ιδανικός. Ο πρώην φορ της Βιγιαρεάλ, η οποία τον είχε πουλήσει 40 εκατομμύρια, είναι άλλη κλάση. Στο δια ταύτα η ΑΕΚ, θέλει...χθές και φορ. Ακόμη και αν δεν είναι ο Μπακαμπού, ο Φαν Βέερτ είναι μια χαρά!

8. Βεβαίως και ο Αλμέιδα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί και να επικριθεί. 'Ετσι είναι μπαίνει όμως κι ένα αλλά... Προσωπικά τον περίμενα  πιο... γρήγορο και πιο... tactician. Απο την άλλη όμως, βλέπεις μια ομάδα που τρέχει και προσπαθεί μέχρι το τέλος, με διάθεση και καλό κλίμα. Και αντιλαμβάνομαι πως η "μετάβαση" θέλει τον χρόνο της, δεν μπορεί να γίνει απευθείας όπως θέλει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Η AEK ομως, ακόμη είναι λίγο ...φλού ως ομάδα, δεν είναι στιβαρή

9. Ο Ελίασον στο ολιγόλεπτο ντεμπούτο του, όταν μπήκε ως αλλαγή, έδειξε ορισμένα απο τα στοιχεία του για τα οποία τον έφεραν. Εκρηκτικός, ντριμπλέρ και μια σέντρα πρόλαβε να βγάλει και πήγε να γίνει φάση. Επίσης, ο Αμραμπατ ερχόμενος από τον πάγκο και στην... θέση του, δηλαδή ελεύθερος μπροστά, έδειξε πως μπορεί να γίνει ένας game changer για την ΑΕΚ. Εφόσον το θέλει και τελικά παραμείνει βεβαίως, βεβαίως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα κάνει την ΑΕΚ… Άγιαξ ο Αλμέιδα - Άλλη κλάση ο Πινέδα, γι’ αυτό έφερε Ελίασον - Μήνυμα Άμραμπατ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags