Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Eurobasket 2022: Ο Ντόνσιτς κάνει... δώρο στην Ελλάδα το μετάλλιο - Δεν φοβάται κανέναν η Εθνική - Νο1 φαβορί για χρυσό
Μπάσκετ
| 2022-09-07 22:39:00

"Δώρο" Ντόνσιτς στην Ελλάδα το μετάλλιο - Δεν φοβάται κανέναν η Εθνική - Νο1 φαβορί για χρυσό

"Δώρο" Ντόνσιτς στην Ελλάδα το μετάλλιο - Δεν φοβάται κανέναν η Εθνική - Νο1 φαβορί για χρυσό

Ο στρωμένος δρόμος προν την κορυφή και ποιες ομάδες αποκλείει! Η Εθνική μας βγήκε πανάξια πρώτη, έχει σημαντικές επιστροφές και είναι η πιο πλήρης ομάδα της διοργάνωσης.

Εθνική Ελλάδας: Με την ήττα της Γαλλίας από τη Σλοβενία, οι «τρικολόρ» τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο του «θανάτου», τον δεύτερο που έγινε στην Κολωνία, με τους πρωταθλητές Ευρώπης πρώτους και τη Γερμανία δεύτερη. Οι οικοδεσπότες θα παίξουν ως δεύτεροι του πρώτου γκρουπ με τον τρίτο του πρώτου γκρουπ, που θα είναι το Μαυροβούνιο (αν κερδίσει τη Γεωργία) ή το Βέλγιο (αν χάσουν οι Μαυροβούνιοι).

Ο προημιτελικός θα γίνει στο Βερολίνο, όπου θα φιλοξενηθούν όλα τα νοκ άουτ της διοργάνωσης, με την ελληνική ομάδα να έχει δύσκολο έργο απέναντι στους γηπεδούχους. Κάτι που δείχνει ότι... χάρη στο σόου του Λούκα Ντόνσιτς η Εθνική μας γλιτώνει τον άσο των Ντάλας ή τους Σέρβους στη φάση των «8», κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως... δώρο.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν έχει να... φοβάται κανέναν αντίπαλο, ωστόσο όσο και εάν εντυπωσίασαν στους ομίλους οι Γερμανοί η αλήθεια είναι πως θα είναι μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στον Γιάννη και την παρέα του. Μάλιστα... όλα δείχνουν πως με τα υπάρχοντα δεδομένα και εκτός απροόπτου στους 4 η Ελλάδα θα βρει τον αντίπαλο του... Λιθουανία - Ισπανία. Εάν όλα αυτά τα σενάρια υλοποιηθούν και φυσικά η χώρα μας κάνει το καθήκον της τότε θα μιλάμε ότι πάμε... ολοταχώς για μετάλλιο. Ούτως ή άλλως η χώρα μας μαζί με την Σερβία κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πρώτη φάση, μιας και έχουν το 4/4 και ενώ εκκρεμούν οι αγώνες που θα δώσουν αύριο.

Όπως και να έχει ο κόουτς Ιτούδης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και το μόνο που μένει είναι η Ελλάδα να καρπωθεί την πρωτιά που κέρδισε δίκαια στους ομίλους. Με μεγάλο συν φυσικά ότι οι Σλούκας και Παπαγιάννης εντάχθηκαν ομαλά στην ομάδα και έπαιξαν όσο έπρεπε χωρίς υπερβολές για να βρουν τα πατήματά τους. Το μόνο που μένει θα είναι να επιστρέψει αύριο με τους Εσθονούς στη δράση και ο Κώστας Αντετοκούνμπο για να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, ενώ ο μόνος παίκτης που έχει πάρει μέχρι στιγμής σχετικά χαμηλό βαθμό είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Και για αυτόν θα είναι σημαντική ευκαιρία αύριο να βρει τα πατήματά του, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και αυτός προέρχεται από τραυματισμό.

Η ουσία είναι ότι εάν είναι καλά και ο Κώστας η Ελλάδα από... το Σάββατο θα πρέπει να θεωρείται ως το νο1 φαβορί! Αυτό θα συμβεί διότι θα έχει το πιο βατό μονοπάτι και γιατί θα έχει πλέον 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους, την ώρα που οι Σέρβοι έχουν ήδη χάσει τους Μπιελίτσα και Νέντοβιτς, ενώ και οι Σλοβένοι είδαν τον Τόμπι να μην παίζει κόντρα στους Γάλλους Τα υπόλοιπα στο... παρκέ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρώμικο ξύλο σε Γιάννη - Δεν πας για μετάλλιο χωρίς Παπαγιάννη - Το σκέφτηκε καλύτερα ο Ιτούδης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags