Facebook Pixel «Έκαψαν» την ΑΕΚ τα πέναλτι - Δεν μπορεί ο Τζαβέλλας – Φλερτ με απόλυση ο Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-12 14:30:00

"Έκαψαν" την ΑΕΚ τα πέναλτι - Δεν μπορεί ο Τζαβέλλας - Ρίσκαρε ο Αλμέιδα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έκαψαν" την ΑΕΚ τα πέναλτι - Δεν μπορεί ο Τζαβέλλας - Ρίσκαρε ο Αλμέιδα

Υπάρχει αλλοίωση στη Λεωφόρο; Τί θα γινόταν αν το κοντέρ έγραφε 4-1 υπέρ του Παναθηναϊκού. Γιατί δεν έβγαλαν εγωισμό οι "κιτρινόμαυροι";

Έκρινε η διαιτησία το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ;

Για τα δύο πέναλτι, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι δεν είναι κανένα από τα δύο που έδειξε ο Καμπάκοφ στον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει σπρώξιμο στον Χατζισαφί, από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ (ο Αραούχο έδιωξε και κόντραρε στον Κουρμπέλη) ενώ στη δεύτερη υπάρχει ανατροπή, η οποία ξεκινά εκτός περιοχής.

Ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας, του οποίου τη γνώμη φιλοξενούμε πάντα στο Sportdog, έχει αντίθετη άποψη. Τη σέβομαι λόγω της εμπειρίας του και της θέσης του, επιμένω όμως, ότι δεν ήταν παραβάσεις για την άσπρη βούλα. Ο Σιδηρόπουλος πάντως, για τον οποίο προκλήθηκε θόρυβος με τον ορισμό του, δεν θα έδινε τέτοια πέναλτι. Δεν θα ευνοούσε καμία από τις δύο ομάδες και θα σφύριζε δίκαια. Ο Βούλγαρος τα έκανε σαλάτα. Έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ στο πρώτο μέρος που το πήρε πίσω με υποδείξη του VAR, το οποίο στη συγκεκριμένη φάση έκανε σωστά τη δουλειά του. Όχι όμως στις προηγούμενες που “έκαιγαν” την ΑΕΚ.   

 
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Οι αμφισβητούμενες φάσεις" itemprop="name" />

Έκλεισε στόματα ο Τζαβέλλας

Η ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη από την αρχή του παιχνιδιού και έδειξε να μην πατά καλά στη Λεωφόρο. Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού, στο 5', ξεκινά από σφάλμα του Λιβάι Γκαρσία και στη συνέχεια νέο λάθος του από τον Τζαβέλλα οδηγεί τον Σπόραρ ενώπιος ενωπίω με τον Στάνκοβιτς που απέκρουσε και στη συνέχεια πάλι ο Έλληνας αμυντικός κάνει λάθος απομάκρυνση, αλλά η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Παναθηναϊκού και βγήκε άουτ.

Έτυχε το ματς να το παρακολουθώ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μαζί με χιλιάδες Ενωσίτες που παραβρέθηκαν εκεί για να δούνε το ντέρμπι σαν ένα ζέσταμα για την επιστροφή στην περιοχή. Ξέρετε τί έλεγαν πολλοί σε εκείνη τη φάση; Ότι δεν μπορεί να παίζει ο Τζαβέλλας στην ΑΕΚ. Όντως στα πρώτα λεπτά, ο Τζαβέλλας ήταν επιρρεπής στη γκέλα. Και όμως σοβαρεύτηκε και στη συνέχεια του παιχνιδιού, ήταν ο καλύτερος παίκτης και έκλεισε στόματα. Δεν είναι δυνατόν να είναι ένας αμυντικός ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης σε ένα ντέρμπι που δεν κατάφερε να το πάρει, αφενός από τις διαιτητικές αποφάσεις, αφετέρου όμως και από τη δική της κακή εμφάνιση.

Μόνο Πινέδα

Γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και όταν προηγήθηκε, η ΑΕΚ έδειχνε πολύ αγχωμένη σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που παρουσίαζε μία σιγουριά. Έπαιζε στην έδρα του. Σωστό. Και η Ένωση θα ήταν άδικο να πούμε, ότι δεν το πάλεψε. Το πάλεψε. Για τη φετινή ομάδα όμως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Έχει ενισχυθεί καλά, αν και χρειαζόταν μία επαναπροσέγγιση στον σχεδιασμό που αφορά το κέντρο της άμυνας και δεξιά. Αυτά τα παιχνίδια αν δεν μπορείς να τα κερδίσεις, δεν πρέπει να χάσεις, για να χτίστεί η ψυχολογία που πρέπει. Αυτό είναι το «γαμώτο» του Ενωσίτη.

Με εξαίρεση το γκολ του Πινέδα δεν της έβγαινε τίποτα! Οι μεγάλες προσωπικότητες του κλαμπ δεν μίλησαν. Δεν τα κατάφεραν. Ο Αραούχο 100 φορές να τον βάλεις να χάσει τη φάση που είχε (από γύρισμα του Άμραμπατ στο δεύτερο ημίχρονο) δεν θα την έχανε καμία. Εκεί που έπαιξε όμως ( σαν δεκάρι) αναγκάστηκε πολλές φορές να γυρίσει πίσω για να πάρει μπάλα και να τη μεταφέρει μπροστά. Με τα τρεξίματα αυξάνεται η κούραση η οποία είναι σημαντικός παράγοντας στα τελειώματα.

Ο Λιβάι Γκαρσία με εξαίρεση την κεφαλιά στις καθυστερήσεις (από σέντρα του Άμραμπατ), δεν είχε παρουσία. Έκανε μάλιστα και λάθη (είπαμε η πρώτη ευκαιρία ξεκινά από λάθος του στο κέντρο) και είναι ο πρωταγωνιστής στο δεύτερο πέναλτι. Δεν είχε άλλες ευκαιρίες η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού, αν συμπεριλάβουμε και το σουτ του Γκατσίνοβιτς στην πρώτη ουσιαστικά «κιτρινόμαυρη» απειλή στο παιχνίδι.

Αν είχε γράψει 4-1 το κοντέρ

Το γεγονός, ότι ο Αλμέιδα άλλαξε Σιμάνσκι, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, για να κάνει το σχήμα του πιο επιθετικό, με Μάνταλο, Άμραμπατ, Ελίασον, αύξησε την ενέργεια και την κινητικότητα της Ένωσης στην περιοχή του Μπρινιόλι δεν δικαιώνει τον Αργεντινό προπονητή. Η κίνησή του ήταν παρακινδυνευμένη. Οι πίσω γραμμές άρχισαν ξανά να περνάνε φουρτούνες. Χωρίς δύο αμυντικά χαφ στο παιχνίδι, ο Αργεντινός έμοιαζε σαν να ρίσκαρε υπερβολικά. Στάθηκε τυχερός γιατί τις προσπάθειες, Αϊτόρ και Παλάσιος στο 61' και το 85', σταμάτησαν στο δοκάρι και έτσι το κοντέρ δεν έγραψε ποτέ 4-1, το οποίο είναι σκορ που θα άνοιγε πολλές άλλες δυσάρεστες συζητήσεις.

Ρότα και Χατζισαφί, τα δύο περσινα μπακ της ΑΕΚ είχαν πολλά θέματα. Και η είσοδος του Μοχαμαντί από αριστερά δεν διόρθωσε ιδιαίτερα την κατάσταση. Ο Παλάσιος συνέχισε τις κούρσες και είχε πάρει πολλές... ταρίδες από την αριστερή πλευρά. Η είσοδος του Σιντιμπέ στην εξίσωση θα αλλάξει τα δεδομένα. Η εμπειρία του, οι παραστάσεις, η προσωπικότητα και το κύρος θα βοηθήσουν την ομάδα να αλλάξει πρόσωπο στα μετόπισθεν. Θα βοηθήσει όλη την άμυνα.

Τελευταίος στο μικροσκόπιο είναι ο Στάνκοβιτς. Έκανε πολλές αποκρούσεις και καθοριστικές. Τον ψάρεψαν και στις δύο εκτελέσεις των πέναλτι. Δύο στα δύο στο ίδιο παιχνίδι δεν είναι καλό για έναν τερματοφύλακα. Επίσης διστάζει να βγει. Η φάση στο 26' στην εξ επαφής κεφαλιά του Κουρμπέλη στο δεύτερο δοκάρι έπρεπε να την είχε «καθαρίσει». Καλό θα ήταν να δοθούν και μερικές ευκαιρίες και στον Αθανασιάδη, γιατί ανταγωνισμός χωρίς εναλλαγή σε κάποια παιχνίδια, δεν υφίσταται.

Προς απάντηση του ερωτήματος που τέθηκε στην αρχή. Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος από τη διαιτησία. Η ΑΕΚ όμως έχασε ΚΑΙ από δικά της λάθη αυτό το παιχνίδι. Οι κακές διαιτησίες απλά πρέπει να την πεισμώνουν και να της βγάζουν εγωισμό. Γιατί τόσο στην ήττα με τον Βόλο, στη Ριζούπολη, όσο και στη Λεωφόρο, φιλότιμη προσπάθεια είδαμε. Εγωισμό από πλευράς παικτών δεν είδαμε...

 
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags