Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Αλλάζει η μισή 11αδα σε 10 μέρες - Τι… φταίνε Μπιέλ-Χάμες για τον Μπα; - Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-15 23:00:00

Αλλάζει η μισή 11αδα σε 10 μέρες - Τι φταίνε Μπιέλ-Χάμες για τον Μπα; Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αλλάζει η μισή 11αδα σε 10 μέρες - Τι φταίνε Μπιέλ-Χάμες για τον Μπα; Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα

Οι μεταγραφές σε κάθε γραμμή, τα πειράματα και η ποιότητα στο χορτάρι! Ο Ολυμπιακός που απογοήτευσε, οι παίκτες που θα χάσουν την θέση τους και οι μεταγραφές που έρχονται να δώσουν το... κάτι παραπάνω, αλλά θα πρέπει παράλληλα να δουλέψουν και όλοι μαζί σαν όμαδα. Τι θα γίνει όμως με την άμυνα;

Χωρίς ταχύτητα, χωρίς δυνάμεις, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς καλή άμυνα και χωρίς ένταση στα χαφ, ο Ολυμπιακός έχασε εύκολα 0-3 στο Γ. Καραϊσκάκης από τη Φράιμπουργκ, η οποία ήταν φανερό πως κατέβασε ταχύτητα και κράτησε δυνάμεις. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να μην νικάνε και προφανώς να προβληματίζουν με την εικόνα τους, ενώ ήδη από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, πρέπει να σκέφτονται (μετά τη νίκη της Κάραμπαγκ κόντρα στη Ναντ) πώς θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση στον όμιλο που οδηγεί στο Europa League.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο Λιμάνι τον τελευταίο  μήνα είναι σαρωτικές και θα γίνουν κι άλλες. Μόλις πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η τεράστια μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκες, ακολουθούν οι Παϊτίμ Κασάμι και Ντιαντιέ Σαμασέκου για τα χαφ και ο Σεντρίκ Μπακαμπού για την επίθεση, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί και τερματοφύλακας. Μετά το παιχνίδι λοιπόν με τον Άρη και τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, η ομάδα του Πειραιά θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετική. Αρχικά ελπίζουν όλοι βελτιωμένη αγωνιστικά και σίγουρα με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Ωστόσο και πάλι φαίνεται πως λείπει μία ακόμα μεταγραφή. Αυτή του κεντρικού αμυντικού ή τουλάχιστον δεν γίνεται να παίζει ο Ουσεϊνού Μπα και να μην παίζει ένας εκ των Κώστα Μανωλά ή Σωκράτη Παπασταθόπουλου δίπλα στον Αμπού Σισέ, που βρίσκεται επίσης σε κακή φόρμα. Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος είναι μία κλάση από τον νεαρό συμπατριώτη του, ο οποίος παρότι υπερτερεί από τους δύο Έλληνες σε ταχύτητα, δεν έχει την ηρεμία, τη συγκέντρωση και την ποιότητα για να παίρνει φανέλα βασικού απέναντι σε καλές ομάδες. Είναι επιπόλαιος και όταν όλη η τετράδα (και ο τερματοφύλακας) δεν βρίσκονται σε καλή βραδιά, αυτός τα κάνει ακόμα χειρότερα.

Από εκεί και πέρα, το… πείραμα με τον Παναγιώτη Ρέτσο αριστερό μπακ δεν βγήκε στον Κάρλος Κορμπεράν, καθώς δεν είναι η θέση του και απέναντι του βρήκε παίκτες γρήγορους και ποιοτικούς, ενώ στα χαφ ο Γιαν Εμβιλά φωνάζει για βοήθεια. Η απουσία του Ινμποέμ Χουάνγκ είναι αισθητή και σίγουρα οι δύο προσθήκες που έγιναν, θα δώσουν έξτρα λύσεις. Ο Πιερ Κούντε που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε μία… έξτρα κίνηση, έχει ποιοτικά χτυπήματα και καλές πάσες, όμως δεν λύνει το πρόβλημα που υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για τον Μασούρα, ο οποίος παρότι παλεύει, δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και ο Χουάνγκ Ουί Τζο χωρίς να δέχεται σωστά την μπάλα, δεν θα ξεχωρίσει σε κανένα ματς.  

Ο μόνος που ξεχωρίζει σε κάθε ματς, σε κάθε επαφή, σε κάθε χτύπημά του με την μπάλα (μέχρι να κουραστεί καθώς περνάνε όλα τα από τα πόδια του) είναι ο Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός άσος ακόμα και με την άφιξη του Χάμες Ροντρίγκες μοιάζει απίθανο να μείνει εκτός 11αδας, καθώς είναι μία από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα πλέον του Ολυμπιακού, μετά και το μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ωρών, δεν είναι πλέον η ποιότητα. Είναι οι αυτοματισμοί που λείπουν, οι κινήσεις που δεν κάνουν οι παίκτες και οι δυνάμεις που δεν έχουν οι περισσότεροι. Ίσως με τη διακοπή τώρα και μετά με την προετοιμασία στη διακοπή για το Μουντιάλ, να μπορούν όλα να αλλάξουν. Αρκεί τότε να μην έχει χαθεί πολύτιμος έδαφος για τους Ερυθρολεύκους, οι οποίοι παράλληλα θα ψάχνουν και μία λύση για την άμυνά τους, όπου έχει τρομερή αστάθεια και δέχεται πλέον γκολ από κάθε αντίπαλο, είτε στη ροή αγώνα είτε από στημένες φάσεις. Και αυτό θέλει είτε μεταγραφή είτε δουλειά…

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωνάζει για… Χάμες στην άμυνα - "Φτάνει" Μπόουλερ, μόνος ο Μπιέλ - Τέλος οι δικαιολογίες Κορμπεράν! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags