Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τους εξέθεσε ο Ουόλτερς - Από τους καλύτερους στην Ευρώπη ο Ουίλιαμς - "Ξεψαρωμένος" Καλαϊτζάκης
Μπάσκετ
| 2022-09-23 23:35:00

Τους εξέθεσε ο Ουόλτερς - Από τους καλύτερους στην Ευρώπη ο Ουίλιαμς - "Ξεψαρωμένος" Καλαϊτζάκης!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Τους εξέθεσε ο Ουόλτερς - Από τους καλύτερους στην Ευρώπη ο Ουίλιαμς - "Ξεψαρωμένος" Καλαϊτζάκης!

Η επιστροφή του "άσου" και η ομάδα που παίζει ξανά σκληρή άμυνα! Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για τις θετικότατες εντυπώσεις που άφησε ο νέος Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά την ευρεία φιλική νίκη (86-71) επί της Εφές στο 4ο "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Κυριολεκτικά σε κανένα φιλικό δεν παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Όπως αν μια ομάδα χάσει δεν ήρθε η καταστροφή, έτσι αν κερδίσει δεν σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς.

Αυτό που πραγματικά έχει αξία για κάθε ομάδα που βρίσκεται σε στάδιο χτισίματος, είναι να δείχνει πως έχει ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο μες στο παρκέ. Ότι έχει συγκεκριμένες αγωνιστικές αρχές, πάνω στις οποίες θα δουλέψει και θα βελτιωθεί στη διάρκεια της χρονιάς για να φτάσει στο πικ της, όταν θα κρίνονται όλα. Την άνοιξη δηλαδή.

Τα τελευταία 2 δύσκολα χρόνια ακούγαμε απ' όποιον έχτιζε την ομάδα, να υπόσχεται ένα σύνολο που θα παίζει άμυνα. Αυτή τη φορά η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, είναι η πρώτη που και θέλει και πραγματικά μπορεί να παίξει όντως άμυνα. Τόσο περιφερειακή, όσο και στο ζωγραφιστό. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, άλλωστε, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην (μάλλον άνετη τελικά) επικράτηση επί της Εφές.

Δεύτερον, ο κόσμος πρέπει να θυμήθηκε πως είναι να έχεις κανονικούς ποιντ γκαρντ στην ομάδα. Νέιτ Ουόλτερς και Πάρις Λι έκαναν καταπληκτικό ματς εκτελώντας, δημιουργώντας, παίζοντας άμυνα και γενικώς, κάνοντας ό,τι όλα τα σύγχρονα γκαρντ στο μπάσκετ σήμερα. Ειδικά ο Αμερικανός με την απόδοσή του, εξέθεσε πολλούς που τον είχαν κατακρίνει με τρόπο και σκληρό και άδικο. Μιλάμε για παίκτη ξεκάθαρα επιπέδου Ευρωλίγκας.

Για τον Ντέρικ Ουίλιμας δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς ο άνθρωπος είναι από τα καλύτερα 4αρια που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Όποτε ως λογική φαντάζει η καλή του (ακόμη μία) εμφάνιση. Εκεί που θελουμε να σταθούμε λίγο παραπάνω, είναι στον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Στο τέλος ο Έλληνας γκαρντ έβαλε κάποια σουτ και κέρδισε τα βλέμματα, αλλά η άμυνα που παίζει σε όλο το ματς πάνω στον Κλάιμπερν είναι σεμιναριακή. Χρειάζεται ασφαλώς πράγματα ακόμα στο παιχνίδι του, αλλά είναι εμφανές το ποσό αλλάζει έναν αθλητή η παρουσία του στο NBA. Ακόμα κι αν ο Γιώργος έμεινε εκεί μια χρονιά και χωρίς να παίζει ιδιαίτερα, πέραν των συμμετοχών του στη G-League.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς Γκριγκόνις, χωρίς Πονίτκα και δίχως το 4άρι που είναι να αποκτηθεί ακόμα...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλυσε επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα του ο ΠΑΟ - Ανεβαίνει επίπεδο - Φέρνει και 4αρι που… σκοτώνει!

 
Παναθηναϊκός- Αναντολού Εφές 86-71 | HIGHLIGHTS " itemprop="name" /> Παναθηναϊκού και της Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο του αγώνα για τον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»." itemprop="description" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags