Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Έκαναν "αυτοφωράκια" τον Λουτσέσκου - Ούτε οι οπαδοί της ΑΕΚ τέτοια αντίδραση - Να μιλήσει ο Σαββίδης
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-03 16:22:00

Έκαναν "αυτοφωράκια" τον Λουτσέσκου- Ούτε οι οπαδοί της ΑΕΚ τέτοια αντίδραση - Να μιλήσει ο Σαββίδης

του Ευάγγελου Μίχου
Έκαναν "αυτοφωράκια" τον Λουτσέσκου- Ούτε οι οπαδοί της ΑΕΚ τέτοια αντίδραση - Να μιλήσει ο Σαββίδης

Ο ΠΑΟΚ που δεν είναι πλέον μαζί με Ολυμπιακό και ο Νορβηγός Κάργας! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ψευδαίσθηση που καλλιεργήθηκε πως η φετινή ομάδα του Δικεφάλου με αυτό το ρόστερ μπορεί να κτυπήσει υψηλούς στόχους και αναλύει γιατί οδηγεί το κλάμπ σε μια καταστροφική εσωστρέφεια. Τα... εγκλήματα Μπότο, γιατί πρέπει να βγει ο ηγέτης του συλλόγου και να ομολογήσει πως είναι μια σεζόν "κτισίματος" και οι μεταγραφές που δεν έγιναν!

Μετά το καλοκαιρινό κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Λέφσκι (η οποία στην συνέχεια αποκλείστηκε από κάτι...πουλιά της Μάλτας), ήρθε χθες βράδυ στην Τούμπα η οδυνηρή αποκάλυψη της ψευδαίσθησης πως ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα/το ρόστερ/τον χαρακτήρα να διεκδικήσει υψηλούς στόχους την φετινή σεζόν. 

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επικράτησε η καλύτερη ομάδα, το καλύτερο υλικό, το γκρουπ που έχει και μέταλλο να κάνει πρωταθλητισμό. Κι αν δεις τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση, ο φετινός "δικέφαλος" θα πρέπει να έχει στόχο την 4άδα βάζοντας από κάτω τον συμπολίτη του Άρη και να προσπαθήσει την ... υπέρβαση στο Κύπελλο Ελλάδας. Μέχρι εκεί όμως! Και ο τελευταίος που...φταίει για όλο αυτό είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Πάμε να εξηγηθούμε:

1. Ο Ιβάν Σαββίδης ήξερε έτσι κι αλλιώς πως η φετινή σεζόν - όπως  "δομήθηκε" η ... ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ομάδα του ΠΑΟΚ και με βάση το πρότζεκτ που συμφωνήθηκε - θα ήταν, θα πήγαινε σε ένα στοίχημα. Αυτά πολλές φορές δεν βγαίνουν ή θέλουν παραπάνω χρόνο, υπομονή και στήριξη. Έτσι ο ιδιοκτήτης πήρε το ρίσκο, μαζί και την (μεγαλύτερη) ευθύνη...

2. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλυτέρα του κι αυτό φαίνεται από το ξεκίνημα της σεζόν, ακόμη και όταν κέρδιζε (όπως κέρδιζε). Θα ίσχυε ακόμη και αν χθες το ντέρμπι τελείωνε 2-2 ή αν είχε κερδίσει στο Ηράκλειο. Ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα,  ελαφριά και... light, η οποία είναι σε φάση κτισίματος, εκπαίδευσης/εξέλιξης και με ρόστερ που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση  να ανταπεξέλθει/υποστηρίξει συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού και απαιτήσεις πρωταθλητισμού...

3. Όσο ,λοιπόν, δεν βγαίνει η ηγεσία του ΠΑΟΚ (Ιβάν) να ... πει και να φωνάξει την αλήθεια (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ) πως δεν πάνε για πρωτάθλημα αλλά είναι μια σεζόν "κτισίματος",  έτσι ώστε να αποφορτίσει/απελευθερώσει Λουτσέσκου και παίκτες, η ψευδαίσθηση που τεχνηέντως  είχε καλλιεργηθεί - με τέτοια πρόθεση από πλευράς ιδιοκτησίας - θα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο καταστροφική.

4. Από χθες το κλαμπ μπήκε στην δίνη μιας άκρως επικίνδυνης εσωστρέφειας που αμφισβητεί κι απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα. Ξεκίνησε ο "κακός χαμός" και μένει να φανεί αν υπάρχουν οι "σταθερές" εκείνες  στον Οργανισμό που θα καταφέρουν να τον...απορροφήσουν και να υποστηρίξουν το δύσκολο νέο πρότζεκτ και σε άλλα δύσκολα ως σκληρά απογεύματα και βράδια που δεδομένα περιμένουν τους "ασπρόμαυρους". Γιατί ο κόσμος του θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνηθίσει πως από εκεί που ήταν στο  ένα - δυο της Super League μαζί με τον Ολυμπιακό, πάει φουλ για το τρια - τεσσερα, με κίνδυνο να δεί ακόμη και την πλάτη του Άρη (έστω και παροδικά)!

5. Ο φετινός ΠΑΟΚ  είναι μια μίξη βετεράνων, πιτσιρικάδων, ταλέντων, στοιχημάτων κι άστοχων επιλογών. Με ένα κακοσχεδιασμένο ρόστερ αφού στην στελέχωσή του το καλοκαίρι έγιναν μέχρι και ... εγκλήματα από τον Ζοσέ Μπότο! Και παρότι υπήρχε ο Σεπτέμβρης δεν έγινε καμία συμπληρωματική / διορθωτική κίνηση, αν και υπήρχαν τρανταχτά μειονεκτήματα, με μεγάλες τρύπες σε συγκεκριμένες θέσεις... 

6. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός από την Big 5 που δεν έκανε προσθήκη τον Σεπτέμβριο, δεν κάλυψε κάποια κενά του, δεν εκμεταλλεύτηκε το...δώρο πως το μεταγραφικό παράθυρο ήταν. ανοικτό μέχρι 15 Σεπτέμβρη Απίστευτο για εποχή Σαββίδη. Ο Λουτσέσκου ήθελε/περίμενε  βασικό "10άρι" για να μην βάζει/θυσιάζει εκεί τον Ντάγκλας Αγκούστο αλλά δεν του πήραν. Μετά την πώληση του Τσόλακ και με τον Ολιβέϊρα να έχει την γνωστή ευπάθεια στους τραυματισμούς, το ρόστερ έμεινε ουσιαστικά με 1,5 σέντερ φορ (ο Μπράντον Τόμμας δεν είναι κλασικός, καλά καλά ούτε σαν υποστηρικτικός) και χθες όταν αποχώρησε ο Πορτογάλος ο ΠΑΟΚ έπαιζε με φουνταριστό αρχικά τον Μπίσεσβαρ και μετά τον τελείως άπειρο Γκορτεζιάνι!!!

7. Το καλοκαίρι ο γενικός κουμανταδόρος και "προφέσορας" Μπότο έκλεισε δυο στόπερ επιπέδου... ΠΑΣ Γιάννινα. Έναν Έλληνα (Κάργας) και έναν Νορβηγό (Νάσμπεργκ), για να είναι βασικός/αναντικατάστατος κι...απώλεια (χθες που έλειψε) ο 18χρονος Κουλιεράκης. Πήρε για βασικούς μπακ Ροντρίγκο Σοάρες αριστερα και Σαστρε δεξιά αλλά ο Λουτσέσκου αναγκάζεται να βάζει τον βετεράνο Βιεϊρίνια και τον νεαρό Τσαούση από την μία ενώ έχει αναγάγει τον Λύρατζη(!) σε υπερ απαραίτητο μπακ από την άλλη. Η ΑΕΚ στον άξονα έφερε Γιόνσον-Πινέδα, ο Ολυμπιακός Χουάνγκ- Σαμασέκου και ο ΠΑΟΚ το... στοίχημα των Ακαδημιών της Μπενφίκα, τον Ντάντας!! Με τις δυο απο τις τρεις πιο ακριβές αγορές του Μπότο ,σε αυτούς τους 9 μήνες, τον συμπατριώτη του Φελίπε Σοάρες (3.000.000) και τον Ουρουγουανό Κουαλιάτα (2.000.000) πλέον να...αγνοούνται!!!

8. Πάμε και στις ευθύνες  Λουτσέσκου: ήταν λάθος του που πήγε να ανοίξει διάλογο με την εξέδρα. Ο Ραζβάν άκουσε τόσα μπινελίκια μαζεμένα, που ούτε οπαδοί της... ΑΕΚ να ήταν αυτοί που τον έβριζαν και τον χλεύαζαν. Θλιβερές εικόνες με τους είκοσι, τριάντα που είχαν απομείνει στους τέλος. Κυρίως με έναν πιτσιρικά να τον...φτύνει και να του ζητάει να φύγει αλλά και τους σεκιούριτι να ακουμπάνε/κρατάνε τον Ρουμάνο τεχνικό (που σαφέστατα ενοχλήθηκε). Μπορεί να είναι μακράν ο πιο πετυχημένος στην ιστορία του κλαμπ, με τεράστια προσφορά αλλά ο εξοργισμένος όχλος δεν τα... σέβεται αυτά. Και το ποδόσφαιρο δεν έχει παρελθόν, μόνο παρόν και μέλλον!! 

9. Σαφέστατα και έχει πειραχτεί το υψηλό εγώ του Λουτσέσκου και είναι ένα ερώτημα τι γίνεται από εδώ και πέρα με τον...ψυχισμό του. Την προηγούμενη φορά  ουσιαστικά... αυτός(ο ψυχισμός του) ήταν που τον έκανε να φύγει από τον ΠΑΟΚ, αλλά τότε δεν είχε να κάνει με τους οπαδούς. Συγχρόνως είναι και άδικο όλο αυτό για τον κορυφαίο κόουτς. Με το υλικό που διαθέτει, με την "προίκα" του Μπότο με τα... όπλα που δεν του πήγαν, μια χαρά εικόνα έχειο ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να απαιτείς περισσότερα απο τον κοουτς, ειδικά τον φθινόπωρο. Και κυρίως δεν δικαιολογείται τέτοιος "χαμός"!

10. Τουλάχιστον οξύμωρο για κάποιους πως ο Ζοσέ Μπότο, ο βασικός υπεύθυνος, πέρασε σχεδόν... απαρατήρητος στην μεγάλη ένταση της Τούμπας. Φρόντισε βέβαια και ο ίδιος να μην... εκτεθεί, να μην το βρουν, δεν πήγε κατευθείαν στην... φωτιά για να καεί, δεν επιχείρησε να κάνει διάλογο με τους "τρελαμένους' οπαδούς. Εδώ που τα λέμε ο Λουτσέσκου κάπου πρέπει να νιώθει, κάπου φέρεται και  σαν... αυτοφωράκιας!! Με την έννοια πως αφού πρώτα έγιναν όλες οι αστοχίες και οι "παρανομίες" στο...μαγαζί (ΠΑΟΚ), όταν πλέον έρχεται η "αστυνομία" (κόσμος) ...βγαίνει αυτός μπροστά για όλα και σε όλα!! Η ευθύνη του όμως, ακριβώς επειδή ακριβώς μιλάμε για το μέγεθος Λουτσέσκου, ήταν που δεν διαφώνησε το καλοκαίρι, δεν έθεσε "βέτο" σε Ιβάν και Μπότο, δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση και άφησε να σέρνεται το "μυστήριο" για την ομάδα του και τους πραγματικούς στόχους της. Και τώρα ίσως τα...λουστεί.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαέστρος Γιοβάνοβιτς - Ο Λουτσέσκου "κάρφωσε" Μπότο, άφαντος Ζίβκοβιτς - Οφθαλμίατρο ο ρέφερι!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags