Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ποιο -7; Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός - Ο μοναδικός πρέσβης της Ελλάδας - 11αδα με Μπιέλ και Αμπού
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-03 19:26:00

Ποιο -7; Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός - Ο μοναδικός πρέσβης της Ελλάδας - 11αδα με Μπιέλ και Αμπού

του Γιώργου Σαραντάκου
Ποιο -7; Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός - Ο μοναδικός πρέσβης της Ελλάδας - 11αδα με Μπιέλ και Αμπού

Η αντεπίθεση του Μίτσελ, η τρομερή πίεση και ο ευρωπαϊκός τελικός. Ο Γιώργος Σαραντάκος γράφει στο sportdog.gr για τη διαφορά από την κορυφή που δεν... τρομάζει τους Πειραιώτες, για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη "μάχη" της Πέμπτης με την Καραμπάχ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έπρεπε να φτάσουμε Οκτώβρη για να δούμε λίγο μπαλίτσα από τον Θρύλο, να μην φάμε γκολ και να κερδίσουμε άνετα και χωρίς καρδιοχτύπι.

Ένα όμορφο απόγευμα για τον Θρύλο, αλλά χωρίς κανείς να εξηγήσει ακόμα γιατί το παιχνίδι έγινε 4 το απόγευμα, ντάλα ο ήλιος, χωρίς καλά – καλά να φαίνονται όλες οι πλευρές του γηπέδου. Τέλος πάντων, η ομάδα νίκησε και τη ζέστη και την κακή ψυχολογία λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και πέτυχε μία καλή νίκη. Έδιωξε το άγχος, χάθηκαν βέβαια κλασικές ευκαιρίες, αλλά εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η ομάδα πάντως παίζει με φοβερή πίεση, κακή ψυχολογία έντονο στρες. Φαίνεται άλλωστε και από τις ευκαιρίες που χάνει. Εδώ ο Ελ Αραμπί έχασε πέναλτι, η κεφαλιά του Σισέ, η ευκαιρία του Μπακαμπού, αυτά τα άτσαλα τελειώματα που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το βιογραφικό του. Πάρτε παράδειγμα τι έκανε στη Βιγιαρεάλ, όπου είχε 50 τόσα γκολ σε δύο χρόνια.

Το φάρμακο είναι οι νίκες. Να έρθει κόντρα στον ΟΦΗ την άλλη Κυριακή στην Κρήτη, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ και πάμε λέγοντας. Νίκες και μόνο νίκες.

Και τώρα ο ευρωπαϊκός τελικός της Καραμπάχ, που σε καμία περίπτωση δεν είναι η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου. Αν έπαιζε στην Ελλάδα θα ήταν στις πρώτες θέσεις. Αυτούς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη το βράδυ ο Ολυμπιακός, η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Και χρειάζεται να επιστρατευτεί η ψυχή του Θρύλου. Είναι και η τιμωρία με το άδειο πέταλο, δεν παίζει και ο Ελ Αραμπί που έπαθε ζημιά και πάμε βλέποντας. Έναν μήνα έξω δυστυχώς και αμφίβολος και ο Κορεάτης για την Πέμπτη το βράδυ που θέλουμε το γκολ, που θέλουμε τη νίκη σε ένα γήπεδο που πρέπει να πάρει… φωτιά!

Πάμε με Μπιέλ και Αμπού Καμαρά να κλειδώσουμε τη νίκη, το καλύτερο φάρμακο για την ομάδα, διότι αν δεν κερδίσουμε τότε το όνειρο της ευρωπαϊκής πορείας «χλωμιάζει» πολύ. Ματς σταθμός την Πέμπτη και φυσικά μετά Κρήτη και συνεχίζουμε. Από εδώ και πέρα με δουλειά πολύ διότι δυστυχώς για την ομάδα η σεζόν τώρα αρχίζει και προχωράμε. Και μην πει κανείς ότι το πρωτάθλημα τελείωσε επειδή με τον Παναθηναϊκό έχουμε το -7. Υπάρχουν μεταξύ μας δύο παιχνίδι, έχει να πάει Βικελίδης, «Αγιά Σοφιά», Τρίπολη στον δεύτερο γύρο και βλέπουμε. Οπότε όλα στα πόδια μας.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι καλή ψυχολογία, να βρούμε ξανά τη στόφα του πρωταθλητή και να συνεχίσουμε. Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Πάμε λοιπόν να το πάρουμε και φέτος και το Κύπελλο και την ευρωπαϊκή μας πορεία. Όσο πιο μακρυά τόσο πιο καλά. Άλλωστε, μη ξεχνάμε, για μία ακόμη χρονιά είμαστε ο μοναδικός πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό, στα ευρωπαϊκά σαλόνια!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος Βαρούχας για VAR και πέναλτι στην Τούμπα - "Αδικήθηκε ο Ατρόμητος με Ολυμπιακό" (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags