Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο νέος Παναθηναϊκός θα "δαγκώνει" στην άμυνα, μα δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιους... Γκριγκόνις!
Μπάσκετ
| 2022-10-06 23:33:00

Ο νέος Παναθηναϊκός θα "δαγκώνει" στην άμυνα, μα δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιους... Γκριγκόνις!

Ο νέος Παναθηναϊκός θα "δαγκώνει" στην άμυνα, μα δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιους... Γκριγκόνις!

Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για όσα είδαμε στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η εκπληκτική άμυνα, ο "δαίμονας" Λι και η πολυτέλεια που... δεν υπάρχει για βράδια σαν και το αποψινό του Γκριγκόνις.

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Παναθηναϊκός μας έδειξε στην πρεμιέρα του στην Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης αρκετά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία θα έχει ως ομάδα. Δεν είναι και λίγο να κατεβάζεις τους Ισπανούς στους 71 πόντους, σε 19(!) λάθη και να τους οδηγείς στο να εκτελούν με 33% από το τρίποντο.

Ναι, οι Πράσινοι τα έκαναν όλα τα παραπάνω και τελικά έχασαν. Γιατί μαζί με την άμυνα, φάνηκε ταυτόχρονα και το δεύτερο στοιχείο που θα έχει το νέο αυτό σύνολο του Ράντονιτς. Αν ένα από τα επιθετικά του "όπλα" δεν τραβήξουν, τότε τα πράγματα στην επίθεση θα είναι δύσκολα. Εν προκειμένω με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν που τα... έσπασε. Ο Λιθουανός του 40% καριέρας από το τρίποντο είχε απόψε στο ΟΑΚΑ 1/9! Συνολικά, στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και Ρεάλ ο Γκριγκόνις μετράει 2/23 σουτ! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι αληθινό.

Από τη στιγμή που ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ ήταν τόσο άστοχος, ήταν δεδομένο πως θα φαινόταν και η απώλεια του Ουόλτερς. Εκτός από καλός δημιουργός ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είναι παράγοντας και στην επίθεση, κάτι που έλειψε για δεύτερο συνεχόμενο επίσημο ματς.

Κατά τα άλλα, επειδή η σεζόν έχει πολύ δρόμο και το Τριφύλλι βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος, δεν μπορούμε να μη σταθούμε λίγο παραπάνω σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρώτος ο Πάρις Λι. Ο πρώην γκαρντ της Μονακό μπορεί να ήταν εξίσου κάπως άστοχος (3/9 τρίποντα), αλλά πραγματικά η άμυνα που παίζει είναι αδιανόητη! Υπάρχει μία χαρακτηριστική φάση που αναγκάζει τον Γιουλ σε βήματα, επειδή κουνάει χέρια και πόδια ενώ τον μαρκάρει. Χωρίς καν να πιέσει στην μπάλα, δηλαδή, οδήγησε έναν παίκτη του επιπέδου του Γιουλ σε τέτοιο αβίαστο λάθος.

Παράλληλα, σταθερά την καλή του παρουσία συνεχίζει ο Ντέρικ Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός ψηλός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ρεάλ, τα χάλασε όμως με την αστοχία του στις βολές (5/10). Είναι προφανές, πάντως, ότι χρειάζεται να έρθει ένα μπακ-απ 4άρι για να μπορεί και ο Ουίλιαμς να ξεκουράζεται περισσότερο, αλλά και ο Ράντονιτς να έχει έναν όσο το δυνατόν πιο ισάξιο αντικαταστάτη του στο παρκέ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευχάριστα για ΠΑΟ από NBA - Με ύψος 2.11μ. παίζει και στο "5" - Απόφαση Ράντονιτς για Οριόλα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags