Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Αλμέιδα όπως... Βαλβέρδε - Τρομάζει ΠΑΟ-Ολυμπιακό η ΑΕΚ - Θα αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-10 12:30:00

Αλμέιδα όπως... Βαλβέρδε - Τρομάζει ΠΑΟ-Ολυμπιακό η ΑΕΚ - Θα αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

του Ευάγγελου Μίχου
Αλμέιδα όπως... Βαλβέρδε - Τρομάζει ΠΑΟ-Ολυμπιακό η ΑΕΚ - Θα αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

Ποιους παίκτες απογείωσε ο Αργεντινός και ο ΠΑΟΚ που δεν γλιτώνει. Ο Ευάγγελος Μίχος... υποκλίνεται στην ομάδα του Αλμέιδα και στη μοναδική παράσταση που μας χάρισε στο "Βικελίδης" (το...ρεαλιστικό σκορ θα ήταν 0-7), με το διαφορετικό/σύγχρονο/ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του ... for checking που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Super League.
 

ΑΕΚ: Απο το 1 ως το 12  για την ΑΕΚ του Αλμέιδα που ήδη τρομάζει τον ανταγωνισμό (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) αλλά και για την σοβαρή προοπτική του κόουτς Ματίας να γίνει...Ερνέστο Βαλβέρδε!! Δηλαδή όπως ο Ισπανός, στο να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη συνεισφορά του, ανεξάρτητα αν πάρει πρωτάθλημα ή όχι με την Ένωση!

1. H AEK του Αλμέιδα ( πρόκειται για τον... Αργεντινό ΑΥΤΟΥΡΓΟ, αυτός που πάει να κάνει την τεράστια διαφορά με τις ... ΑΕΚ των προηγούμενων σεζόν) κυριολεκτικά ήταν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΉ (και στο χορτάρι και στο μάτι) στο "Βικελίδης"!!! Κι ένα φυσιολογικό σκορ που έπρεπε να κερδίσει τον Άρη ήταν το ... 7-0!!!

2. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα, λοιπόν, κόντρα στον Άρη (που στο ίδιο γήπεδο κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό και εξαιτίας χαμένου πέναλτι έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ) έκανε ομολογουμένως... ΤΡΟΜΕΡΗ εμφάνιση. Δεν ήταν μόνο οι 20 τελικές, το εκπληκτικό "στραγγάλισμα" του αντιπάλου και η καθηλωτική υπεροχή/ανωτερότητά της, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Άρης, ΑΛΛΑ κυρίως το ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που έπαιξε και πραγματικά "βούβανε" μια έδρα - κολαστήριο!!

3. Η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους προπονητή που έψαχνε πολλά χρόνια (το παράδοξο είναι πως την τον βρήκε ο πρώην εκτελεστικός της διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου που εκδιώχθηκε!!) και με τον κόουτς Ματίας η ΑΕΚ παίζει (και θα το βελτιώσει) ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Κυρίως η ΑΕΚ του Αλμέϊδα ΠΑΙΖΕΙ - προσπαθεί να παίξει από αγωνιστική σε αγωνιστική αλλά με σαφέστατη πρόοδο - ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ από ό,τι έχουμε δει ως τώρα στην Super League....

4. Για την ακρίβεια αυτό που παίζει ή θα παίζει η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βλέπουμε στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν στο τέλος πάρει το πρωτάθλημα, πιθανότατα θα ξαναχάσει, απλά θέλει χρόνο και η βελτίωση θα έρχεται από παιχνίδι σε παιχνίδι! Σίγουρα πάντως έχει πολλά περιθώρια ακόμη!!

5. Ο Αλμέϊδα έχει το πλάνο για να μετατρέψει μια ελληνική σε ευρωπαϊκή ομάδα, να παίξει ένα διαφορετικό και σύγχρονο ποδοσφαιρο. ΗΑΕK που εμφανίστηκε στο "Βικελίδης" παίζει κάτι πολύ απαιτητικό σε τρεξίματα. Το λεγόμενο FOR CHECKING, με την πίεση ψηλά, στο build up του αντιπάλου, σε μεγάλη διάρκεια και με εντάσεις στα...κόκκινα!! Κόντρα στον Άρη το είδαμε από το 15' ως το 90´, δηλαδή σε διάρκεια μίνιμουμ 70λεπτη!! Σε μια φάση στο 87' και παρά το υπέρ της 0-2 βγήκε με 7 παίκτες στην επιθετική μετάβαση!!!

6. H ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσε η ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη, υποδειγματικά ... σκηνοθετημένη από τον Ματίας Αλμέιδα, είναι αυτό που βλέπεις σε επίπεδο μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη. Κι αν κάποιος βγάλει τα... οπάδικά του γυαλιά νομίζω πως θα παραδεχτεί ο τι δεν είναι σύνηθες στα μάτια μας, στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό το ποδόσφαιρο/προσφορά του Αλμέιδα. Έχουμε μάθει στο...ταμπούρι ή στο safe ποδόσφαιρο των Λουτσέσκου/Γιοβάνοβιτς ή στο ποδόσφαιρο του αποτελέσματος με μεσαία ένταση και αργό!!

7. Η AEK του Αλμέιδα δεν είναι πλέον μια φοβική ομάδα. Γίνεται μια σύγχρονη ομάδα, που προσπαθεί να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, γρήγορο και υψηλής έντασης. Το στυλ αυτό, σε συνδιασμό με το νέο γήπεδο, μπορεί και θα ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος, ο Αλμέιδα, το ποδόσφαιρο στις μέρες μας σε δικαιώνει, όχι το...ταμπούρι. Παράδειγμα το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου όλες οι ομάδες πλέον παίζουν. Και η...Μακάμπι Χάϊφα ακόμη, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό...

8. H ΑΕΚ του Αλμέιδα σίγουρα ΤΡΟΜΑΖΕΙ ήδη τον...ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ!!! Και τον Παναθηναϊκό που έχει μια στρωμένη ομάδα, με καλό προπονητή από πέρσι, ο οποίος μετράει το απόλυτο (7 στα 7) αλλά μέχρι τώρα τον έχουν πάει υπερβολικά πολύ...όλοι και όλα όμως! Τρομάζει και τον Ολυμπιακό που ξεχειλίζει από ατομική ποιότητα αλλά το καλοκαίρι αποτέλεσε το... βασίλειο του ποδοσφαιρικού παραλογισμού, με τρεις αλλαγές προπονητών και που ελπίζει στην διακοπή μηπως ξαναγίνει γκρουπ με ομαδική λειτουργία!!

9. Η περσινή ΑΕΚ δεν είχε κακό ρόστερ. Το αντίθετο μάλιστα... Δεν ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ όμως... Όταν οι περισσότεροι έκραζαν τους παίκτες, στον πάγκο της είχε κατά σειρά Μιλόγεβιτς, Γιαννίκη (κυρίως) και Οφρυδόπουλο! Τώρα που η ΑΕΚ έχει προπονητή (κανονικό που θέλει να γίνει και...καινοτόμος στην Ελλάδα) και ο Σιμάνσκι και ο Λιβάι Γκαρσία (κορυφαίοι στο χθεσινό 0-2) παίζουν αυτό που μπορούν. Γιατί ο τι ρόστερ κι αν έχεις, αν δεν... έχεις προπονητή ή δεν σέβεσαι τον θεσμό του προπονητή, δεν κάνεις δουλειά. ΝΟΜΟΣ!!!!! Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα απο τον φετινό Ολυμπιακό δεν υπάρχει...

10. Η AEK μέσα σε δυο καλοκαίρια έκανε κυριολεκτικά υπέρ - αναβάθμιση στο ρόστερ της. Σε βαθμό που χθες στον πάγκο της στο "Βικελίδης" είχε παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Γένσεν, ο Μάνταλος, ο Αμραμπατ, ο Σιντιμπέ και εκτός αποστολής Γαλανόπουλο/Στάνκοβιτς/Φαν Φεερτ!!! Η αναβάθμιση όμως, φαίνεται την τρέχουσα σεζόν γιατί έχει πραγματικό προπονητή στον πάγκο της!!

11. Ο Αλμέιδα έχει απογειώσει τον Σιμάνσκι ως αμυντικό χαφ και τον Λιβάι Γκαρσία ως φορ ( με ομάδες σε αυτά τα μέτρα). Τρομεροί Πινέδα και Γκατσίνοβιτς στα χαφ έχουν κάνει τους Μάνταλο / Τσούμπερ να φαίνονται ... απλές οδοντόβουρτσες!! Σπουδαία εμφάνιση στόπερ-ογκόλιθου από τον θηριώδη Μουκουντί! Τέρας δύναμης, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι (σε αμυντικά και επιθετικά στημένα), "αρσενικός" στα μαρκαρίσματά του (δεν κάνει βήματα πίσω) και καλός στις μεταβιβάσεις του/κατέβασμα της μπάλας!

12. Η AEK στην κατάσταση που είναι ("τρένο") και με το πρόγραμμα που έχει θα συμπληρώσει σερί νικών. Ο Αλμέιδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πλήρωσε τον έντονο συναισθηματισμό του (Λατίνος γαρ) και έχασε αλλά όπως φαίνεται ... έμαθε. Θα την βόλευε ,λοιπόν, να είχε τώρα τον Ολυμπιακό, αλλά τουλάχιστον έχει τον ΠΑΟΚ σύντομα και δεν θα της γλιτώσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπορούσε και 4άρα η ΑΕΚ! Και τί δεν έκανε ο Σιμάνσκι - Εξιλέωση Λιβάι, το σήκωσε ο Αραούχο


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags